Epic Card Game - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy z hraní

Tak jak se vám Epic líbí?
já zatím hrál 2x, vždy ve 4 hráčích a hrál se Hydra mód, tj 2v2, týmy mají společné životy a vždy jedou oba hráči ze stejného týmu najednou (bránit i útočit mohou společně)

A musím říct, že hra mě moc příjemně překvapila a zařadila se mezi nejzábavnější hry v mé sbírce - jednak tomu napomáhá, že dva packy mám i v obalech s vytištěníma přehledovýma tabulkama v plastové krabičce o rozměrech asi 18x10x7 cm, takže je pěkně přenosná, ale hlavně nabízí spoustu zábavy a rozmanitosti.

Narozdíl od Magicu vám k tomu aby jste si postavili pěkný balíček stačí jedno základní balení (nebo můžete investovat až do 3 - kvůli limitu stejných karet v decku, po cca 400-500 Kč za jedno), a ty karty co obsahují jsou jednak graficky moc hezké, ale hlavně hru naučíte kohokoliv během 10 minut, a ač je opravdu jednoduchá a má krátká pravidla, tak zkušenější hráči začnou brzy zkoumat různá komba mezi kartami a vymýšlet decky zaměřené například na přivolávání a posilování token monster, nebo balík čistě defenzivní se spoustou dobírání karet (a tím i možností vyhrát po dobrání vašeho decku (což je velký rozdíl oproti jiným karetkám, tam po dobrání prohráváte) a dalších podobných šíleností. Zatím jsem nezkoušel draft, ale počítám, že to bude další stupeň zábavy navíc - varianta open draftu, kdy máte 60 karet a vždy odhalíte 4 horní, 1. si bere do svého balíčku první hráč, pak si dvě z nich vezme hráč č.2 a poté zbývající kartu bere opět hráčt č.1(poté opět nové 4 karty a obrací se pořádí hráčů).. Budete stavět deck podle sebe na určité zaměření, nebo budete spíše pickovat counter karty proti soupeři? :)

A na závěr bych dodal, že spoluhráče, kteří dlouhodobě hráli Magic (já tedy hrál taky, ale už je to dávno), hra hodně příjemně překvapila a všichni si rádi znovu zahrají a dokonce padali taková slova, jakože je to baví víc než magic atd.. :) Takže určitě doporučuji všem kdo mají rádi karetní duely alespoň vyzkoušet
13.10.2015 10:09:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Moje zkušenost
Hráli jsme 2 hry.
1. hra bylo ve 3 lidech, všichni na všechny. Já se žlutým balíčkem jsem vyhrál úplně dominantně a to jen na kartu která říká "Heal 10 hp" a při zahrání karty která stojí 1 peníz si ji vrať na ruku. Vůbec žlutý balíček měl tak nejvíc op karty a hra trvala hodně dlouho.
2. hra jsme hráli 1v1. Asi půl hodinu jsme draftovali, né-li hodinu. Začínal jsem a ve svém druhém kole jsem protivníka zabil. (délka hry bez draftování 1 minutu.)
I když jsme si mysleli jak to nebude super hra jelikož máme rádi Star realms tak si to teď nemyslíme a navíc si z toho děláme srandu.

26.11.2015 17:23:48

ad Derthiel
Hehe :D no to zabití se může stát, pokud protivníkovi fakt nepřijde nic, aby ti tvoji "op" kartu sejmul..
Ten heal, to jsme měli taky ve hře, ale stihl ho zahrát asi jen dvakrát (ve čtvrtým kole už byl bez ní) - prostě jsem si rychle draftoval karty abych našel nějakou co banishuje soupeřův discard pile a jakmile ji tam položil, tak jsem se jí zbavil a bylo po healu..
Jako u nás u všech stále spokojenost, ale nemusí to sednout všem, to je taky pravda, když se ti to sejde jak ty píšeš a odradí vás to :)

26.11.2015 17:43:47

Vysoká variabilita a zábavnost
Mám za sebou 18 let hraní sběratelských karetních her. Z Epicu jsem nadšený. Po deseti letech hraní MtG: Portal a osmi letech ve WoW tcg na o něco lepší úrovni zírám na výborně pojatý systém zdrojů, jednoduchá pravidla, kde je přesně definováno, kdy co můžu zahrát, nepřítomnost řetězu/dávky, takže každý efekt se vyhodnotí okamžitě...

Všechny tyto prvky mají vliv na vyšší svižnost a tedy i zábavnost hry. Epic hraju od kickstarteru většinou ve dvou hráčích a zpravidla po cca 2 hodiny dlouhých (krátkých) seancích. Mám za sebou desítky, možná i ke stovce her. Za celou dobu jsme se ke constructed hraní jaksi nedostali... (s výjimkou nevyvážených polobožských balíků z kick starteru) pomalu poznáváme hru s balíčkem, kde je každá karta zastoupena 1x. Epic má totiž výborné limited možnosti již pro dva hráče - nejradši mám dvě herní varianty:
První je rychlý 5ti kartetní draft. Hráč A vezme první kartu z pěti, hráč B vezme druhou a třetí a zbylé čtvrtá s pátou se odhodí mimo hru. Jakmile se nadraftuje 30 karet, hraje se.
Druhá je někde na rozmezí constructed a limited - vytvoříme ze všech karet jeden společný dobírací balíček a jeden společný odhazovací balíček. Nabereme karty a hned hrajeme. Člověk může velice brzy hrát Recycle a velice si rozmyslí, než sešle něco s Recall efektem, protože pak si to může vytáhnout z hrobu soupeř. :-)

Pozn. pro Derthiel: Jedna hra je o ničem. Pokud hraješ tento styl her, doporučuju klasický turnajový formát - duel na dvě vítězné hry. A garantuju ti, že pokud nejsi totální haluzák a soupeř draft úplně nepodělal, ve druhé hře soupeře tak rychle nepřejedeš. Epic je o přelévání lepšího postavení mezi hráči a správném využití každé karty. A občas také o agresivním moulliganu. :-)

5.7.2016 11:08:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Oath: Kroniky Říše a vyhnanství - ve fólii
Oath: Kroniky Říše a vyhnanství - ve fólii
Akt. cena: 1999 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas