Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Hasturův neslavný konec

Autor: pilchowski | 4 hodiny 0 minut | 13.7.2017 | 3

Hra: Eldritch Horror + Eldritch Horror: Mountains of Madness, Eldritch Horror: Signs of Carcosa, Eldritch Horror: Strange Remnants, Eldritch Horror: The Dreamlands, Eldritch Horror: Under the Pyramids, Eldritch Horror: Ztracené vědění

Hráči: pilchowski a 5 neregistrovaných

Divadelní senzace, hra Král ve žluté zachvátila planetu a šílenství z ní se šířící jako rakovina požírá obyvatelstvo celého světa. Objevují se podivná úmrtí, bizarní případy šílenství, hromadné sebevraždy... Podivných případů smrti si všiml lékař arkamské nemocnice Vincent Lee a s žádostí o pomoc se obrátil na své přátele: studentku Amandu Sharpe a právníka George Barnabyho, který tou dobou trávil dovolenou v Bombaji, ale byl ochoten kvůli starému příteli radovánky na plážích Indického oceánu přerušit. Aktivit skupiny si všiml i novinář-fotograf Darrel Simmons, který se svým známým a spojkou z podsvětí, pašerákem chlastu Finnem Edwardsem, jinak inteligentním chlápkem, který se dokázal v prostředí americké prohibice v utajení rychle vyšvihnout, aniž by si zadal s mafiány, se k týmu vyšetřovatelů přidali. Nakonec se objevil podivný muž, který tvrdil, že umí cestovat mezi vzdálenými světy skrze své sny. Představil se jako Luke Robinson. Darrel Simmons hned na úvod vyšetřování podepsal podivný pakt s podezřelým mužem, který mu výměnou za to slíbil významnou pomoc, až nadejde správný čas.

Ze všeho nejdříve bylo potřeba odhalit spletitou síť šílenství, které se prostřednictvím divadel všeho druhu šířilo po zeměkouli. K tomu vyšetřovatelé potřebovali pomoc zvenčí, a tak se každý vydal hledat nové spojence. Dílky skládačky se však k sobě sbíraly jen velmi pomalu, Darrel Simmons navíc potkal muže, který sice věděl o Hasturově plánu mnoho, ale při jakékoliv známce přítomnosti Prastarého v naší dimenzi se začínal chovat divně a často Darrelovi spíše překážel. Studentka Amanda předvedla nebývalý výkon a usilovným studiem všech možných pramenů se brzy vyšvihla svými schopnostmi nad všechny kolegy. Robinson také úspěšně cestoval mezi světy zavíral portály, kterými se do našeho časoprostoru vrhaly nevyslovitelně ohavné bestie. Když už bylo skoro hotovo a vyšetřovatelé mohli tajemství šíření šílenství odhalit, přišel Finn Edwards o svého společníha, který měl důležité informace. Naštěstí se mu brzy povedlo najít podobně informovaného muže, a Hastur se ve svém temném doupěti poprvé zatřásl při pomyšlení, že by nemusel zvítězit.

Poté bylo potřeba zapečetit co nejvíce bran do jiných světu, které se na Zemi hojně vyskytovaly. Studentka Amanda však byla nucena naplnit smlouvu, kterou podepsala krví ve slabší chvilce, jejímž výsledkem byli dva prokletí vyšetřovatelé a další tři byli donuceni podepsat podobné, stejně nejisté a hrůzné, smlouvy. Zde však došlo také ke splnění Darrelovy dohody ze strany podivného muže, a všichni vyšetřovatelé náhle pocítili nával zdraví a psychické síly, zlepšení dovedností a hlavně tento muž svou silou odvolal všechny dříve podepsané krvavé smlouvy. Pak už byla cesta k vítězství otevřená. Luke Robinson zavíral jednu bránu za druhou mohutně podporován vodítky od všech kolegů a nakonec se mu podařilo Hasturovy přisluhovače zapudit.

Jediným, kdo se z vítězství netěšil, byl Darrel Simmons, který zešílel na prahu konečné porážky Prastarého.

=============

Hodnocení hraní: Štěstí na mythosy, pouze jeden s chapadly, dařilo se zavírání bran, doom track po dobu prvního mystery vůbec neklesal, nakopak se dostal až na 13, pak začal trochu rapidně jít dolů, ale s nedostatkem bran Hastur nic nezmohl. Luke Robinson se ukázal možná trochu overpowered.

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Armageddon
Armageddon
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas