Colt Express - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: dopravní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hobby Japan
Ludonaute
MindOK
Autoři: Christophe Raimbault
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Home rules, zákl setup hráčů

Ahoj

Po deseti odehraných partiích (jak pro zákl hráče tak i s pokročilým pravidlem) se nám zdá hra krapet nevyvážená v základním rozestavení hráčů při lichém počtu hráčů. Přeci jen je třetí hráč otloukánek ze dvou důvodů....prvním trochu nešťastným důvodem je že hraje jen jednou první, hráči hrají kola v pořadí 1,2,3,1 a 2 a je konec hry (což třeba při použití karty Ghost mírně snižuje jeho výhodu)
Druhým důvodem budiž závažnější fakt že díky zvláštnímu rozestavění (liší hráči do posledního vagonu, sudí do předposledního) mu první hráč dá ihned pěstí (většinou v těch šesti kartách má nějakou pěst) a vyrazí mu první měšec a pošle ho do předposledního vagonu, kde mu následně může dát někdo ještě nášup.

jak tohle řešíte, zda vůbec ?

My hrajem s pravidlem že po vylosování figurek a určení pořadí hráčů si hráči mohou začínaje od posledního hráče směrem k prvnímu vybrat libovolný vagon.
31.1.2017 21:20:57

....
Tak u téhle hry to zrovna neřešíme. Z nevážné hry dělat vážnou .... to ne. Bereme to jako párty hru a pobavení. Jednou je v "nevýhodě" ten a podruhé zase já. No a co.
S "osazenctvem" okolo stolu jsem rád, a oni doufám taky.
Servat se dovedem třeba u Dornu.

Jen můj názor.


Přeji spoustu hezkých zážitků s hrou

31.1.2017 22:13:30

princip
Řekl bych že o tom to je... první tah je rozehřívací... je velmi pravděpodobné že tě někdo praští... důležité je vymyslet jak jim to vrátit.. i ve více hráčích může být jeden z hráčů fackovací panák.
Jestli jsem to pochopil tak často hrajete ve 3? pokud se postavíte každý do jednoho vagonu, tak ten prostřední hráč pokud hned neuteče tak může schytat dvě střely, taky nic moc.
Co myslíš tím že Ghost snižuje jeho výhodu při jeho hraní?

1.2.2017 07:38:48

přesun
otázka směřuje na názor - tudíž je to spíše impuls pro diskuzi

1.2.2017 08:00:46

Duhamuz
Pokud hraju jako třetí hráč za Ghosta tak mám menší možnost jak zareagovat prvním "skrytým tahem". Prostě už se v té partii něco odehraje přede mnou a Ghost je taková neznámá pokud jede první tak se celé kolo odehrává trochu na "pochybách"

Já si beru právě dost Cheyenne a pokud jedu první tak většinou mám ihned prním tahem 2 měšce a třetí/pátý hráč utřel...je to sice jen 500 peněz rozdílu ale v této hře je to celkem dost.

A jak vám připadnou vyvážené postavy ?

1.2.2017 11:33:25

Role
Začátek pro některé postavy může být vždy očekávatelný. To snižuje na začátku jejich variabilitu... Ale pak se vlastnosti využívají poměrně dobře.
Potom je to otázka na spoluhráče. Pokud hraješ jako první za Cheyenne je možný že zahraje svoji možnost. Tak bych se pak snažil ji to vrátit. Např. výstřelem. Prostě musí mít naopak dost postihu. Menší možnost manévrovat v dalších kolech.
V Tom si myslím že je dobrá Bell. Ale obecně přijmu jakoukoliv postavu.

2.2.2017 11:12:10

Belle
Belle je určitě nejlepší postava při hře 4+ hráčů. Zvláště při peněžní shodě má její speciální schopnost velký přínos.

2.2.2017 18:58:54

Vybíráme z Bazaru

Oath CZ - nová, pouze rozbalená
Oath CZ - nová, pouze rozbalená
Akt. cena: 2074 Kč
Končí za: 16 hodin

Offcanvas