Charterstone - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

CO vy na to?

Viděl jsem v Essenu a dost mě to zaujalo. Nevíte, zda vyjde v CZ?
7.11.2017 15:54:49

Těžko říct
Čekal bych, že po spolupráci na Scythe dostalo Albi nabídku (tentokrát se překlady dostaly do prvního tisku, když je to jejich první hra mimo KS), ale pravděpodobně ji odmítlo nebo odsunulo.

Sám bych byl za vydání rád. Kdyby to tu vyšlo oficiálně, asi nad koupí moc nepřemýšlím, takhle budu muset hodně uvažovat.

8.11.2017 01:08:35

Za me super
Mame odehrane 2 hry a me se to moc libi. Jelikoz nejak extra neholduju kooperativnim hram, tak pro me je to o dost lepsi nez pandemic legacy.

Pravidla jsou extra jednoducha az by se dalo rict primitivni. Cele gro hry je v tom ze bud poslu delnika provest do nejake budovy nejakou akci a kdyz mi dojdou a nemam co umistovat, tak si vsechny svoje z mapy stahnu k sobe a passnu. To je cele. Smesne jednoduche, super rychle odehrane, ale prvek legacy hru vyzdvihuje do vysin.

Kdyby to bylo v cestine tak to koupim znovu na domaci hrani s neanglictinari.

11.3.2018 20:30:20

Anglictina

Je to tak narocne na anglictinu?

11.3.2018 20:37:56

Horysimus
Ne, neni. Ale pro lidi co neumeji skoro ani slovo anglicky je jakakoliv anglictina narocna :)

11.3.2018 21:09:14

Zážitek za 1350 korun?
Já vám tak nějak nevím??? Nemám s legacy hrami žádné zkušenosti ale znovu nehratelné hry se mi tak nějak zdají jako vyhozené peníze. Nejde o to, že by hra byla drahá, to vzhledem ke zpracování, kvantu komponent, krásné grafice a všeho kolem naprosto akceptuji.. klidně bych dal i 1700,- ale proč proboha tyhle hry nedělají místo nějakých jednorázových lepek zkratka jako klasický karton nebo kartičku? Zkuste mě někdo přesvědčit ať vyhodím těžce vydělaný prašulky za tenhle pár týdenní (měsíční?) zážitek :)

3.10.2018 10:05:38

Nyiziel
Nevim, nemame jeste dohranou kampan, ale ze vseho co jsem se o Charterstone dozvedel mi prislo, ze na konci kampane ti zustane opakovatelne hratelna hra... Jen s "unikatnim" rozlozenim herniho planu podle toho, jak se odehravala kampan.

3.10.2018 10:09:27

Nyiziel
Ano, je to přesně tak. Legacy část dohraješ za 12 her, ale to neznamená, že ji pak musíš vyhodit. Budeš mít plnohodnotnou hru se všemi pravidly, pouze ovlivníš její konečnou podobu v průběhu těch předchozích 12 her.

3.10.2018 10:14:12

Nyiziel
Já jsem málokterou hru ze své sbírky hrál dvanáctkrát. Ale i kdybys to hrál jen ve dvou, je to pořád jen nějakých 50 Kč na hodinu na hráče, což není vůbec špatná cena za zábavu. A rozhodně bych doporučoval víc než dva hráče, ideálně plný počet šesti.

Že ti na konci zůstane hratelná hra je sice pravda, ale... já už jsem po těch 12ti neměl a po půl roce stále nemám chuť se ke hře vracet. Podle mě bez toho prvku objevování a změn to není nijak zvlášť zajímavá hra.

3.10.2018 10:19:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Dohrání kampaně
Já si teda ani nedovedu představit jak se nějaká “samostatná” hra po dohrání kampaně jako takové odehrává. Neznám mechaniky, cíl.. na YouTube skoro nic není (v cizím jazyce jsem teda nekoukal) ale je pravda, že pokud je kampaň hratelna 2x díky tomu restart balíčku, tak by se dala zahrát jedenkrát ve 2 a jedenkrát třeba v 5-6 lidech.. a možná to vážně koupím, především proto, že jsem šíleně zvedavej :D vypadá to graficky opravdu nádherné a miluju building a workerplacenent hry a zbožňuju Scythe takže snad Stonemaier nezklame.. a když to bude stát za prd, tak si udělám z herního plánu nástěnku na poznámky :D

3.10.2018 10:29:06

Borghal Rantipole- vo dvojici
Aka je hra vo dvojici? Je velmi slabá vo dvojici? V com je lepsie hrat tuto hru vo vacsich počtoch? Ake su rozdiely ked to hrame vo dvojici a trebárs v 4-5-6 hracoch?
Diky za rady a postrehy

Mia san mia...

3.10.2018 17:36:16

Nic extra
Kde je u této hry příběh mě asi uniklo a pokud ano, je hodně slabý a nezaujal mě. Pravidla jsou nejednoznačná a nepřehledně se rozšiřují. Hra vsází na jednu zábavnou věc, a to je lepení nálepek všude kde se dá, stejně jako má 3-letá dcera, když lepí Elsu a Mášu všude po bytě :-) Nevidím důvod proč tuhle hru, hrát 12x stále dokola. Nebýt legacy systému bylo by to lepší a né tak zavazující.

1.11.2018 16:24:28 | Upraveno autorem (porovnej)

dojmy

tharrovo slovní hodnocení pod videem deskofobie to podle me vystihuje hodne dobře.

my máme zátím odehranou polovičku v 4 hračích ale dojmy jsou tak 50 /50

co me fakt štve jsou ty pravidla které jsou sice jednoduchá ale nekdy tak nejdnoduchá ze vlastně nevíme jak si jich vyložit a tak proste zvolíme nějakou možnost a vetšinou o pár tahu dale nám dojde že jo hrajeme to dobře a nebo naopak hm tak tohle asi melo být spíš takhle ( chybí tomu krok tech textu i nejaké vizualizace )

taky mám zatím pocit že ty zmeny v pravidlech co do hry postupné odkryváme jsou spíše kosmetické klidne mohli byt napsany kompletní pravidla s tím že některé veci nevyužijete hned.

V hodnocení zaznělo i to že asi legacy není uplne vhodne pro kompetivnivní hry s čím uplne nesouhlasím, spíš mi tu vadí že hrači nemají možnost tu hru poznat a trochu nahrát než se pustí do legacy. Bylo by to o něčem jiném kdyby to bylo legacy rozšíření k hře kterou už mate nahranou, takto je Pravda že se mužete v prvních hrách vydat cestou o které za chvíli zjistite že to skutečně vitezná strategie nebude ale už s tím tolik nesvedete.

Přibeh je fakt limitne se bližící nule, čekal bych vetší zásahy do pravidel na základe pribehu.

ke hře samotné je to docela svižny worker placement , ale zatím sme tam nevysledovali žádné zásadní superkombo.

7.11.2018 09:08:14

dohráno
kampaň komplít :)
za mě perfektní hra, líbí se mi, že i po dohrání zůstává legacy hrou...

4.2.2019 14:36:47

Martannen
A jak funguje po dohrani, mas uz vyzkouseno? Rád se vyhnul jakýmkoliv spoilerum, máme zahrane 4 hry kampaně...

A netahne se, neni problem posouvat ukazatel pokroku?

Diky

4.2.2019 15:12:58

Dohrani cele

Tak jsme to prave ve trech zafinisovali. Celkova skore 1061/1038/950. Nikdo neulitnul zadnym smerem od ostatnich. Bavili se vsichni. Jde o opravdu vcelku primitivni hru, ktera ale presto nabizi dostatek mechanik k objevovani a vyuzivani. Zakladem jsou nove bedny a osobnosti, neni tadni tenhle element podcenovat, sami jsme si takto posledni pravidlo odemkli az v posledni hre - pozde tedy...
Co se hrani odehrani 12 partii tyka: jak si tu vesnici vytvorite, tskove to pak bude, hra vyslovne zakaze pouzivat jine, nez doposud odemcene komponenty a osobne nevidime duvod, proc s tou jeste nejak pokracovat. Na jeji obhajobu, hru jsme proleteli ja tri intenzivni sezeni a to nam ted fakt stavilo :)
Hra je urcize mic pekna a velmi se libila i pritelce, ktera jinak moc hrat nemusi. Z tohodle byla nadsena.
7/10

5.8.2019 22:01:14

Vybíráme z Bazaru

Děsnej krvák
Děsnej krvák
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas