Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Yggdrasil


Dobrý den,
mohli by jste mi prosím ještě poradit u jedné věci. Včera jsme hráli jenom s kamarádem ve dvou a na konci druhého kola jsem vyhlásil plnění v Yggdrasilu a bitvu vyhrál tudíž jeho figurky odešli do Valhaly a moje figurky všechny zůstali v Yggdrasilu. A můj dotaz zní i v Yggdrasilu zůstávají figurky do dalšího věku nebo jdou do Valhaly? Protože když tam zůstali tak hned v dalším věku jsem samozřejmě vyhlásil hned plenění a soupeř neměl žádnou šanci tomu nějak zabránit.

Děkuji za odpověď
11.3.2018 09:47:49

Yggdrasil
Figurky, které nikdo nezabije v bitvě, či neumřou v Ragnaroku, vždy zůstávají na herním plánu do dalšího věku. Pro Yggdrasil to platí taktéž, a ano, samozřejmě, že můžeš hned z kraje začít plenit Yggdrasil i v tom dalším věku, pokud máš pocit, že na to máš. Jde o to, že Yggdrasil sousedí se všemi regiony, a jakákoliv figurka se může přestěhovat při plenění do Yggdrasilu, aby plenění zabránila, takže většinou i když se navzájem pozabíjí armády v předchozím věku, výherce stejně nemá čistou cestu. Ovšem je fakt, že když jste hráli ve dvou a jeden z vás zainvestoval do bitvy všechno, prohrál a v dalším věku již neměl možnost zabránit okamžitému plenění - tak holt dobře pro Tebe jakožto toho, kdo tu all-in bitku vyhrál :) Ono s tímto je třeba počítat - jednak při té alokaci těch jednotek do bitvy, a jednak pak při tažení nových karet v dalším věku. Když vím, že nemusím v bitvě nutně uspět, a ještě navíc vím, že v dalším věku Ty budeš začínající hráč, a hrajeme pouze ve dvou (tedy nejsou žádní další hráči, kteří by Tě kdyžtak ošéfovali), tak je opravdu nebezpečné jít do toho na maximum bez pojistky. Ono i kdyby jsem si měla nechat jednu jedinou figurku válečníka stranou, tak při správně vybrané bojové kartě/kartách můžu relativně vyrovnat síly před bojem (třeba zničením všech figurek krom jedné před porovnáním síly).

My jsme to tedy hráli vždy ve 3 nebo ve 4, a to se to většinou nějak vyrovná, aby nedocházelo k tomu, že jeden hráč si bude až moc vyskakovat, ale je fakt, že pokud někdo shromáždí mega army a vyhraje velký boj v Yggdrasilu, tak je to vždy poněkud těžké pro ty ostatní se z toho zotavit.

11.3.2018 09:57:54

Vybíráme z Bazaru

Kemet: Krev a písek - Kniha mrtvých CZ
Kemet: Krev a písek - Kniha mrtvých CZ
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas