Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

nasazení extra válečníka + loď

Situace je taková: mám upgrade na nasazení extra válečníka když dělám nájezd s čímkoliv, nasadím loď, do obou okolních oblastní nenasazuji, protože karta s upgradem říká pokud nasazuju do kraje, tak do toho samého dám válečníka navíc. Pravidla jasně rozlišují kraje a fjordy. Ale kamarád tvrdil že fjord "patří do obou krajů," což není přesná definice, ale argument hráče co to chtěl provést.
Nakonec sme to skrečovali, protože měl jak hada, tak loď a chtěl takhle vysadit 4 válečníky zdarma (reálně by ho trošku zdržel limit jednotek, ale i tak) V prvním kole by to bylo OP as hell, vzhledem k počtu rage které by utratil a co by získal, vlastně by mi to přišlo jako první komplětně rozbitá mechanika v jinak úžasné hře.

Ale otázka do pléna, měl jsem pravdu já, tj.je to OP a rozhodně to tak nefunguje, pravidla hovoří jasně, fjord není stejný kraj (není vůbec kraj, je to fjord), anebo člověk co chtěl verbovat 4 zadarmo válečníky
15.11.2016 21:15:20 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Zajímavé, schválně jsem si tohle téma našel na BGG a odpověď přímo od CMON je, že ano. S lodičkou jde do vedlejší provincie i válečník.
Je to tak trochu podobný případ "naruby", jako když se loď zničí při ragnaroku.
A upřímně řečeno na tom nevidím nic OP.
Loď 2 rage, Serpent 3 rage, upgrade stojí 1 (?) a chlapec v prvním věku dobojoval. Ještě navíc, pokud mu jeden loki vycucne rage po první bitvě. To se jde rovnou klouzat.
Ve hře je opravdu hodně šílených komb. Např v posledním věků můžeš mít za zničenou loď 12 VP a s upgradem tuhle loď můžeš za jeden rage pořád posílat do boje z Valhally. ups :)
A navíc když jde jeden hráč po strategii mít co nejvíc figurek a síly na ploše, dá se proti němu jít se strategií jinou.

15.11.2016 22:35:01

...
do jedné provincie, nebo do obou? když je ten fjord tak pěkně uprostřed

16.11.2016 00:41:39

...
Už chápu, kde je jádro pudla. Jasně, že jen do jedný. ;) já jsem si říkal, kde by dokázal vykouzlit ty 4 free válečníky.

16.11.2016 08:36:59

...
To už dává smysl

16.11.2016 11:11:14

Vybíráme z Bazaru

Strašidelný hrad
Strašidelný hrad
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas