Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Friggino panství

Jen pro jistotu - text: "Můžeš zaplatit 1 zuřivost a provést nájezd s jakoukoli svou figurkou z Valhally" Tedy - zaplatím zuřivost plus cenu dané figurky pro provedení nájezdu. Příkl. - za jednu zuřivost si vyzvednu svou loď z Valhally a za další dvě zuřivosti ji umisťuji znovu na hrací plochu. Napoprvé jsme to asi hráli špatně, když jsme si za jednu zuřivost vraceli figurky z Valhally a rovnou umisťovali na hrací plochu :)
9.12.2016 21:08:58

odpověď
Ne, je to tak, jak jste to hráli poprvé, tedy za jednu zuřivost libovolnou figurku rovnou nasazuješ, neplatíš její cenu. Je to super upgrade.

9.12.2016 22:12:15

Friggino panství
Ano, je to tak, za 1 zuřivost můžu nasadit libovolnou svoji figurku z Valhally, neplatím žádnou zuřivost navíc.

Zdroj: Oficiální FAQ

9.12.2016 22:16:42

Luke a Morthe
Hoši, jste si fakt jisti? Já právě znejistěl v moment, kdy jsem za zničení své lodě bral 12 slávy. Za bod zuřivosti ji vzal zpátky, znovu umístil a nechal opět zabít. Dalších 12 slávy. Jako budu Vám asi věřit, ale když si tak opakuji nahlas text té karty "můžeš zaplatit 1 zuřivosti a provést nájezd..." Tak to už tam mohli napsat (provést "zdarma" nájezd) na tu kartu, nebo opačně by tam mohlo být (a provést "klasickou akci" nájezd). No prostě jen tak pocitově mi to přijde moc levné a silné. Úplně v pohodě by to spousta jiných hráčů mohla pochopit stejně špatně jako já (alespoň myslí:), proto ten dotaz...

9.12.2016 22:54:19 | Upraveno autorem (porovnej)

---
Ano je to tak, jak říkají kolegové. Kombinace tohodle upgradu a lodičky je hodně efektivní :)

10.12.2016 00:28:23

Cimm
Máš pravdu, bylo by lepší tam rovnou uvést "nájezd zdarma". Nevím, proč jsme to tam nedali, koukám tu do českého FAQ v1.1 a tam je tohle upřesněno. Ale koukám, že to tu asi není... tak já to jdu nahrát.

10.12.2016 08:14:50

Morthe
Do českého FAQ v1.1? A kde se do něj prosím koukáš? Ani nevím, že něco takového je :) A "proč jsme to tam nedali..." Ty se na něm nějak oficiálně podílíš?

10.12.2016 09:10:25

FAQ 1.1 CZE
FAQ je ke stažení na stránkách Rexher, na DŽ a po schválení by se měl objevit i zde. Oficiálně jsem uveden v tiráži pravidel jako jeden z těch, co se podíleli na přípravě české verze.

11.12.2016 11:53:17

Cimm
Ano, Morthe je náš poklad;) Grafik všech našich her a víc než to, zapojuje se i do překladu a produktové kontroly našich věcí;)

11.12.2016 15:59:19

aneken
A asi svou práci odvádí dobře:) A jen tak pro zajímavost, ty FAQ jsou nějak ověřené u autorů hry? Nebo jakým způsobem vznikají a kdo je schvaluje? Já jen tak prok jistotu, že to nejsou nějaké domněnky nějakého hráče jak se to má hrát:)

11.12.2016 22:11:43

Cimm
Je to oficiální FAQ přímo od autorů hry, v originále stáhnutelné někde na CMON stránkách.

12.12.2016 07:28:59

LOL
Takže pokud budu mít štěstí a chytnu tuto kombinaci karet, s drtivou pravděpodobností jsem vyhrál hru...

7.2.2017 11:24:04

lol> V posledním kole se dá 50+ bodů získat více způsoby, pokud budeš jen utrácet po jedné za nasazování lodě a pořád dokola s ní vyvolávat boj a umírat (což se taky nemusí dařit stále, ostatní můžou z oblasti odejít, než se dostaneš k tomu, abys vyvolal plenění), tak na druhou stranu nejspíš nezískáš body za questy, nebudeš mít namaxované staty...třeba v posledním kole když nabereš dost questů a Odin's throne (dvojnásobek bodů za questy), nebo dobře zahraný Fenrir s dvojnásobkem bodů za Ragnarok (Odin's inspiration) dokáže udělat podobný bodový zisk. Nejde o to, že by v Blood Rage byla nějaká nepřekonatelná kombinace. Je jich tam dost, které umí udělat v posledním věku obrovský bodový zisk. - Luke

ano
Ano, je to jen za jeden bod. Velmi dobré v kombinaci s figurkami, co při nájezdu likvidují figurky v cílovém místě (troll, fire giant)

19.2.2017 21:40:17

Luke
Nemohu souhlasit. V poslední hře jsem relativně dost špatně zahrál první i druhý věk. Ve druhém věku jsem měl tu lokiho kartu, co dává 8 bodů za zničené lodě + mi došlo Friggino panství. Ve třetím měli dva hráči rage na maximum, třetí tuším 9, já se plácal na 7, věhlas na základu, limit počtu figurek 5. Za hru jsem splnil všeho všudy 2 questy (včetně třetího věku), na konci jsem skóroval jen 10 bodů za vylepšení klanu. A díky opakovanému umírání lodě jsem byl nakonec první. Plus jsem dobře využil Valkýru v boji o Ygdrassil.
To, že by hráči odešli, je možné teoreticky, v praxi už méně. Také potřebuji něco plnit a ono pak už není moc kam jít, nebo je kraj zničen. Postavím-li jednu svou dvojkovou loď proti nim, tak je prohra prakticky jistá. Stačí jít tam, kde se bude ještě něco dít. Chápu, že ta hra je o hledání brutálních komb, ale tohle je z nich prostě nejvíc. Výrazně nejvíc.

20.2.2017 12:46:10

špatňák
Ano, je to silné a i se 7 rage tak můžeš získat 56 bodů jen za umírání lodi. Ale myslím si, že to prostě špatně zahráli protihráči, protože podcenili sílu tohoto komba. Když vezmu teoretickou možnost, že si dělal jen nasazování lodi, tak protihráči měli bojovat ostošest, když tvoje loď hnila ve valhale a rychle hru skončit vypleněním všech krajů. Nebo bojovat v jiných krajích, než byla tvoje lodička a ten si nechat až nakonec, protože ty už s ní nijak nepohneš.
Obecně mi přijde, že Lokiho strategie je hodně závislá ne délce hry a nenažranosti soupeřů. Už jsem tu jednou psal příklad, kdy jsem jel pouze na upgrady bodů za jednotky ve valhalle. A měl jsem upgrade, že nasazuju dva válečníky naráz (nebo po smrti hnedka udělám nájezd s dalším, přesně si to nepamatuju) Měl jsem nakonec všechny tři lokiho upgrady, kdy jsem to dvojité nasazování vyměnil úplně nakonci. Tudíž šest bodů za jednu figurku ve Valhale. No a nechal jsem si umřít fakt celý klan - deset nebo 11 figurek- Bum 66 bodů. A ve svém kole jsem se jen modlil, ať nikdo zatím neplení, ať můžu na desku dostat figurek, co nejvíc.
Ale opět opakuju, tohle kombo s lodičkou je fakt brutální, to nepopírám. Ještě když máš za jednu zničenou loď 12 bodů, tak to je teprve jízda :D

20.2.2017 15:10:23

Komba
Je to přesně jak píše Yedle. O tom, co ti dovolí a jak hrají tví protihráči. Že by kombo na loď bylo výrazně nejvíc? To bych neřekl. Silných komb se dá poskládat hned několik a že by nějaké víc dominovalo? Včera jsme zrovna BR hráli ve čtyřech a povedlo se mi nahrát 210 bodů, což považuji už za hodně slušný výsledek. A jak jsem ho dosáhl? Po prvním věku jsem byl zcela pozadu, na ploše žádná figurka a jedno posílení statu zuřivosti na 7. Vše se podařilo zvrátit ve třetím věku - měl jsem vůdce a Mountain Gianta (další vůdce) společně s Temným elfem v Yggdrasilu. Vyložená karta posílení vůdce (pokud vypleníš kraj s vůdcem zvyš si jeden stat), Takže se dvěma vůdci vypleněn Yggdrasil, v tu chvíli už staty na max (60 bodů). Pak jsem držel jeden kraj svými válečníky v Jottunheimu, který měl být zničen Ragnarokem včetně lodě. Další kartu posílení jsem měl na to, že za každou figurku, která mi zůstane na konci hry 3 body, zůstalo asi 6. Do toho jsem si nabral tři úkoly na právě Yggdrasil a Jottunheim, plus karta posílení, že za každý splněný úkol dvojnásobek bodů. Jako ve hře se dá kombit neskutečně, jen by ty možnosti chtěly dle mě rozmělnit přidáním alespoň ještě deseti karet do každého věku, jak jsme se shodli s Mortem. Protože právě po pár odehraných hrách hráči rychle silná komba odhalí a pak už má každý tendenci na jedno z nich jet a moc nevymýšlet :)

20.2.2017 15:44:15 | Upraveno autorem (porovnej)

to Cimm
Nebylo to zvyšování statu u Yggdrasilu v rozporu s pravidly viz. FAQ strana 3, kde se pise ze nelze u Yggdtasilu zvýšit další jiny stat pri úspěšném pleneni?

20.2.2017 16:20:53

Mejlo
Lord of Axes - pokud se svým vůdcem úspěšně pleníš, zvyš jednu svoji vlastnost o jedna. Takže si myslím, že jsem to hrál správně.

20.2.2017 18:36:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Mejlo
Ten bod FAQ se týká karty Friggas Grace (nevím, jak se překládá, milost?) - raise another stat / zvyš jiný stat. Což v případě Yggdrasilu nejde. Lord of axes - if you succesfully pillage with leader, raise one stat by 1, zvyš po úspěšném drancování s náčelníkem stat o jedna je tedy naprosto OK. Už jsme tu řešili, že se to dá vykombit s tím obrem, který se počítá jako leader, takže dostaneš odměnu dvakrát ;)

20.2.2017 18:53:43

Friggas Grace
Tohle jsem hledal hned, jak jsem tu kartu uviděl v pravidlech (co znamená zvýšit jinou vlastnost).

Našel jsem anglický FAQ 1.1. June 2016

A. No, it allows you to raise a different stat from the pillaging reward.
However, if the pillaging reward is 5 Glory or All Stats, then you can raise
any stat you choose.

a pak také český FAQ 1.1. červen 2016 (zde na ZH), který je shodný s tím anglickým, ale ta věta je přeložena:

Ne, z tohoto důvodu je na kartě slovíčko „jinou“. Pokud hráč jako odměnu za ple­nění získal 5 bodů slávy, může si vybrat kteroukoli vlastnost ke zvýšení. Při vyple­nění kraje u Yggdrasilu si pomocí této karty žádnou další vlastnost nezvýší.

Ang. říká, že pokud je odměna za plenění 5 bodů, nebo všechny vlastnosti, můžu si přidat libovolně, což je v rozporu s českou verzí.

Takže co je správně? Je nějaký jiný FAQ ještě, nebo vyjádření autorů?

19.3.2017 23:03:09

FAQ> Správně bude anglická verze, v češtině bude chyba. Ale radši na to ještě kouknu na BGG a zeptám se kluků, z čeho při překladu vycházeli, jestli jsme neměli ještě nějaký další materiály.

Ono to český FAQ je vůbec v takový betaverzi, vzhledem k novým (českým) rozšířením bude ještě třeba trochu předělat. - Morthe

Friggina pomoc
Pri kombinaci techto 2 karet zaplatim jednu zurivost, nasadim jednu figurku z valhally a k ni dam jednoho vojaka ze sve zasoby? Diky

3.10.2017 23:11:46

>> Ještě to ověřím, ale mám zato (a můžu se mýlit), že jsem ve FAQ nebo diskuzi na BGG viděl odpověď od tvůrců hry, že při využití Friggina panství nejde o plnohodnotný nájezd, ale pouze o umístění figurky na herní plán - Frigginu pomoc tedy v tomto případě nelze použít. Dohledám zdroj tohoto tvrzení. - Morthe

Ups, toto políčko vypadá dost prázdně... Vyplníš t> Projížděl jsem taky fóra na BGG a FAQ a mám za to, že není důvod, proč by to nešlo. Takže ano, zaplatíš 1 rage a můžeš přidat k nájezdu jednoho válečníka. - Mejlo

Morthe
Doufám, že se Morthe plete. Dokáže mě totiž nejvíc vytočit, když je na kartě nějaké klíčové slovo, v tomto případě Nájezd, a někde se začne řešit, že to není plnohodnotný nájezd, proto se to nedá kombit s efekty, které se na něj odkazují.

4.10.2017 10:06:16 | Upraveno autorem (porovnej)

>> Zatím teda hledám bez úspěchu. Lidé v některých vláknech na BGG říkají, že tohle kombo používají. Ale taky jsem tam zachytil zmínku, že Frigga's Domain nefunguje společně s Loki's Blessing právě proto, že není nájezd jako nájezd. Ještě budu pátrat... - Morthe

...
My to hráli vždycky jak říká mejlo a popravdě taky doufám že morthe nemá pravdu, protože by mi to docela zkazilo pohled na hru která jejíž suverénně nejlepšími vlastnostmi jsou jednoduchost a jasnost.
Nájezd je nájezd.

5.10.2017 09:07:08 | Upraveno autorem (porovnej)

...> Tohle jsi mi vzal přímo z úst. To je taky přesně to, co na BR miluji, jednoduchost, jasnost a kombení.

Přece kdyby se to nemělo kombit s Nájezdem, tak místo toho bude formulace např. umísti figurku namísto proveď nájezd s figurkou a pak rozbor toho, zda jde nebo nejde o plnohodnotný nájezd. To by akorát tu hru rozbilo.



- Mejlo

Vybíráme z Bazaru

Mozkožrout
Mozkožrout
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas