Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Ve dvou?

Vzhledem k pre-orderu, který zvažuji, se chci zeptat na vaše zkušenosti s hraním Blood Rage ve dvou. Ve dvou hráváme nejčastěji, a i když chci podpořit REXíky, je to velká pálka na to, aby hra ležela jen v polici.
Viděl jsem hlasování na bgg - hlasovalo zatím asi jen 60 lidí, kteří říkají, že hra je nejlepší ve 4 hráčích, 80% ji doporučuje i ve třech. Hraní ve dvou už je ale dá se říct sporné - 50% hru ve dvou doporučuje, 50% hlasujících ji ale nedoporučuje vůbec.
Tak co vy na to? Doporučujete hraní Blood rage ve dvou a proč?
21.2.2016 13:13:50

Ve dvou
Já s tím vůbec nemám problém. Hrajeme to se ženou běžně ve dvou.
Při dražbě si vždy bereš místo jedné karty dvě a můžeš tak lépe plánovat. Také snadněji odvodíš na co bude asi hrát spoluhráč. Podle počtu hráčů se mění počet provincií, proto tam to napětí/přetahování je stále.
Ale ano: hra ve více hráčích je lepší - ostatně jako 99 procent her, které nejsou už ze základu dizajnovány pro dva.

21.2.2016 13:37:40

Odpoved
Suhlas, hravam to v trojici, vo stvorici ale aj v dvojici so zenou.. Kazda ma nieco do seba :) Urcite chod do toho, aj ked budete iba dvaja... Podla mna neolutujes ;)

21.2.2016 21:40:12

Ne/doporučuji
Hra ve dvou má jeden velký nešvar - pokud uděláte chybu, jste na tom více škodní než v případě hry ve více hráčích. Další věcí je omezenost určitých karet (do hry nepřijde spousta upgradů/monster, se kterými se dají dělat velmi zajímavé strategie) či omezený počet regionů.

Podobně jak píší kolegové - hru si nejvíce užijete od 3 a výše. Je také možné, že se hra bude chovat trochu jinak s rozšířeníma (bohové a mystici) ve dvou hráčích, což zatím nemám ještě odzkoušeno.

22.2.2016 10:32:02

Pre dvoch neodporúčam
To, čo je na tej hre práve to dobré si najviac užiješ v prípade hrania 3 a 4 hráčov, a možno ešte aj v 5, ale tam narastá doba otočky, než sa znova dostaneš na radu.

A prečo nie pre dvoch hráčov, no je to práve kvôli dôvodom ktoré tu nižšie popisuje Khal. Hral som viacero hier v dvoch, troch štyroch a dokonca asi 2x aj v 5 hráčoch, ale pri dvoch to proste je tak, že dosť kariet nepríde do hry, draft je síce po dve karty, ale tým pádom zo 6 kariet ktoré si draftujete nepozná protihráč len prvé dve karty a ostatné už predvída. čiže je predvídateľná stratégia. A k tomu príliš veľká náhoda na to aké karty búdu k dispozícii.

Viem si to predstaviť, ak by ste sa dohodli a vytvorili upravený počet kariet pre dvoch hráčov, prípadne si trocha upravili pravidla.

Na záver:

-je to hratelné vo dvojici, ale kto si vyskúšal hru v 3 alebo 4 hráčoch, vie svoje. (Ak budeš mať možnosť to hrať aj vo viacerých hráčoch, tak to stojí za to, ak by hra mala skončiť skoro vždy len pri hre vo dvojici, tak to radšej niečo iné.)





22.2.2016 11:38:10

ve 2
Jednak jak tu píše pode mnou icebear - ve draftu budeš vědět co má soupeř - dalo by se tomu vyhnout něčím jako úpravou draftu (nepřeposílat si karty sem a tam, ale třeba nabrat 6 karet, dvě si vybrat, 4 poslat dál a z těch si vyberete dvě a dvě vyhodit). Tím zajistíš, že budeš mít alespoň částečné tušení co soupeř může mít, ale nebudeš to vědět jistě..

A pak, ta hra pro dva asi není pro každého. Já bych si ji třeba nezahrál s přítelkyní, která nemá ráda přímé konfliktní hry - protože tam je od začátku vidět kdo koho poráží a když ten druhý je evidentně moc pozadu, tak ho třeba hra nebude tolik bavit.. Ve 3-4 hráčích už je to trošku snesitejnější, protože většinou jsou ti lidi bodově nějak kolem sebe, případně můžou spolupracovat aby toho moc vedoucího trošku dohnali atd.. Tam to třeba tu přítelkyni už baví.

Takže taky spíš doporučuju hry ve 3-4, užijete si to víc, ale myslím, že pokud jste oba hráči nějakých her kde musíte zničit soupeře, tak by to ani ve dvou nemělo být špatné, jen to chce asi upravit ten draft, ať je to trošku zajímavější.

22.2.2016 12:12:38

Vybíráme z Bazaru

Panství hrůzy: Druhá edice CZ ve folii
Panství hrůzy: Druhá edice CZ ve folii
Akt. cena: 1700 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas