Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rozšíření ano či ne?

Rád bych se zeptal, jak to vidíte s rozšířením. Ta hra je v základu nějakým způsobem konzistentní (byť je podle mě málo questů a jsou čitelné). Mám proto obavu, aby díky rozšířením nebyla jiná. Když bude lepší, tak samozřejmě OK. Ale bojím se, aby nebyla horší, nevybalancovaná.
3.10.2017 15:17:01

Mystics
Jediné rozšírenie kt. sa naozaj oplatí a je "must have", sú mystikovia - pridávajú do hry nové figúrky pre každý klan s rôznymi abilitami.

Ak ste 5ti, tak aj rozšírenie pre 5 hráča, ale inak to nemá okrem nových figúrok a pár nových Qstov nič čo by hru obohatilo... (+8 bojová karta... zle nedobre).

Bohovia sú zaujímavý, ale sú na ako rozšírenia do Bangu - stojí to v skrini a viac ťa to v hre otravuje ako baví.

My hráme iba s mystikmi a sme veľmi spokojní :)

3.10.2017 15:39:54

rozšíření
no ja BR moc nemusím ale ve zkratce

5 hrač - určitě
šamaní - da se žít i bez toho, i tak je tam hromada hrdinů
bohové - zvyšujete to variabilitu a pokud už máš základ ohraný tak je to asi dobrá volba.

3.10.2017 15:43:17

taky nad tím uvažuju
Spolu s rozšířeními, nastává otázka jak pořešit insert aby se to všechno vešlo do jedné krabice. Nabízí se drahé luxusní řešení od Feldherr či levnější papírové krabičky. Figurky nemám malované, takže mě uložení každé zvlášť vůbec netrápí.

Když třeba srovnám Scythe ve 4 a v 5, tak mi příjde v 5 lepší a vyrovnanější než ve 4.

U Blood Rage mi příjde skoro jedno jestli 4 nebo 5, protože je tam mapa omezená podle počtu hráčů.
A ty další rozšíření vypadají jako pár figurek za dost peněz.

Celkově jsou to 3 rozšíření za cca 1700, což je cena nové hry. Takže taky zvažuju jestli se to vyplatí nebo ta přidaná hodnota už není tak velká vzhledem k tomu že za základ jsem dal podobnou sumu.

3.10.2017 17:55:21

Ups, toto políčko vypadá dost prázdně... Vyplníš tam, prosím, požadovaný údaj?
Beholder:
Inserty vyhoď, pak budeš mít v krabici místa ještě na další hru... Opravdu, mám to takhle od začátku co vyšla česká verze a mořský drak je jako nový, ostatní figurky jsou výrazně odolnější, nic není nijak poškozené, i barvy jsou jako nové. A to tu krabici dost často přenáším v báglu přes rameno.

Špatňák:
5th player: tam není problém v ničem, i ta +8 karta mi nepřijde nějak přehnaná, navíc je tam mrtě mechanismů jak to obejít/potrestat.
mystics: hrál jsem párkrát, nepřišlo mi že by to nějak "kazilo" hru (naopak!), ale spíš jsem neměl BR nahráno tak moc, abych to pořádně ocenil, byly to prostě další jednotky co uměly něco jiného a muselo se s tím (umět) počítat. Až vyjdou česky, tak nad nima budu velmi uvažovat.
gods: už podle popisu nebrat.

4.10.2017 14:10:54

Insert a exp.
my máme Blood Rage nahratý hoooodne (jedna z top hier čo máme v rebríčku popularity :)) a rovnako aj Scythe. Poväčšine hráme v 4 hráčoch, niekedy v 5. BR je v piatich kus rýchle, preplnená mapa, kým prídeš na rad tak tvoje 2 stratégie niekto pokazí - hrávame radšej vo štvorici (Scythe - 2 alebo 7mi hráči, tam mi to príde vyrovnané stále). Za nás - BR je hra pre 4 hráčov - nie menej, nie viac :D

Ako som už spomínal nižšie, jediné rozšírenie ktoré tú hru fakt "rozšírilo" a neľutujeme ani jeden cent, boli mystikovia :)

Insert - máme komplet KS verziu uloženú v jednej krabici - robil som insert z penodosiek (foto sú aj tu v galérii) - návod na jeho tvorbu je v položkách na stiahnutie :) ak by si sa ale príliš bál o figúrky, môžeš si ich prikryť z hora a zdola bavlnou alebo vatou (tak máme poriešenú zombicide KS)

4.10.2017 14:44:15

Vybíráme z Bazaru

Hollywood 1947 Kickstarter Deluxe Edition
Hollywood 1947 Kickstarter Deluxe Edition
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas