Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Odlišná barva rubu promo karet

Doufám, že špatně nevidím, ale rubová strana dvou promo karet české verze hry se mi zdá barevně maličko odlišnější od základu. Není to tak viditelné, jako třeba u destiček postav z rozšíření ke hře Marco Polo, ale je škoda, že se takové věci nedají trošku ohlídat.
28.11.2016 02:39:01

...
já ani nikdo ze spoluhráčů jsme si ničeho nevšimli. Ale důvod je jasný, kartičky jsem si hned po přepočítání dal do obalů, protože mám v plánu tuto hru hrát i s mrňousama, až vyrostou, tak nechť to vydrží :) Samozřejmě desky, kromě herní mapy, jsem projel laminovačkou :)

28.11.2016 08:44:59

Demoness
Zajímavý nápad, zalaminovat ty desky. Chystá se ještě někdo? Vidíte někdo nějaké proti, to tou laminovačkou protáhnout? :)

28.11.2016 10:55:02

laminace
kdepak tyhle části je fajn laminovat.. já třeba laminuju "namáháné" prvky - desky u blood rage mám taky, deska u burgundů, karty postav v citadele atd.. :)

28.11.2016 12:04:59

Cimm
Tohle neohlídáš, ty proma jsou natisklá rok zpátky. Úplně stejnej problém s barevností bys měla i u stávající anglické verze, se kterou se ta česká tiskla. Je to docela běžné. Osobně teda ale nejsem schopnej ty karty rozeznat, zvlášť pak ve hře;)

28.11.2016 21:14:44

Tisk
Dosáhnout stejnou barevnost v různých tiscích je technicky zcela nemožné, maximálně se mohou hodně blížit. Nejde jen o to, že každá mašina tiskne malinko jinak, ale mohou se lišit i jednotlivé šarže barev.
Prakticky záleží i na tom, v jakém barevném prostoru se připraví podklady. Amíci ujíždějí na CMYK US Web Coated SWOP v2, v Evropě se zase běžně pracuje se standardem FOGRA 39 nebo ISO Coated v2 300 % (ECI) - tady se ale použily originální ruby.
Ať tak či tak, lze dosáhnout pouze toho, aby výstup jednotlivých tisků byl hodně podobný, nikdy ale nebude přes veškerou snahu úplně stejný.

28.11.2016 21:36:55 | Upraveno autorem (porovnej)

aneken
Jasný, psal jsem jen že je to trošku škoda, ale v případě této hry je to ještě v pohodě :) U Marca Pola losujeme postavy ze sáčku a tak je problém vyřešen... Teď hlavně přemýšlím, jestli ty hráčské desky odnést do nějakého copy centra k laminaci a ořezu, nebo se na to vykašlat :)

29.11.2016 00:25:03

aneken
A taky budu muset pořešit pár zohýbaných oštěpů a praporů vůdců. I to trošku zamrzí :)

29.11.2016 00:27:17

Cimm
To už ale přeháníš. Je to naprosto běžná záležitost u plastových figurek. Trik s horkou vodou je to nejmenší...

29.11.2016 10:51:29

Offtopic
Stezovat si na kvalitu komponent ceske verze je opravdu zbytecne a nemistne. Pokud se nemylim, tak rex hry jsou zodpovedne pouze za preklad, takze kdyz uz tak muzete nekdo checknout zda je preklad ok a nejsou tam nejake zasadni chyby.

Co se tyce plastovych figurek tak jsou zkroucene v kazde hre nehlede na vydavatelstvi (ffg, cool mini). Samozrejme neberme v potaz figurkove hry typu warhammer.

29.11.2016 11:00:38

cimm
Jestli si chceš někomu nesmyslně stěžovat, tak piš CMON. Rexíci nemaj s výrobou hru prakticky vůbec nic společnýho - krom toho, že dodali překlad.
Ohnuté figurky jsou naprosto normální věc. Spraví to horká voda.
Odlišnej tisk, jo to je věc, která mě taky štve. Setkal jsem se s tím prakticky u všech rozšíření her - pandemic, ghost stories, 7 wonders. Snad jen FFG to maj vychytaný.
Ber v potaz, že ty dvě figurky byly KSE, to znamená, že je měli mít jen backeři. Tudíž ty karty natiskli před více než rokem, když vyráběli KS várku a ty už nikdy neměly spatřit světlo světa. Na dotisk halt Čínani použili trošku jiné barvičky, můžeme říct tatínkovi a ten jim vyhlásí válku...
Možná by nebylo od věci neřešit takové marginální kokotiny - jako ve druhém vlákně tloušťku herních desek (opět věc, kterou má plně v režii CMON).

29.11.2016 11:08:39

Hlavně klid
Je jasné, že cimm by chtěl nereálné věci, důležité je, že zbytek jsme nohama na zemi a spokojení.

29.11.2016 11:22:39

...
Souhlas s Yedle: Cimme, nestěžuj si furt a víc hraj :-)

29.11.2016 11:43:11

matewr84, Yedle, Beholder a Havelock
Koukám chlapci, že startujete na první dobrou :) Možná to chce líp číst a chápat. Napsal jsem, že taky budu muset pořešit pár zohýbaných oštěpů a praporů vůdců. To neznamená nic víc, že si to upravím sám v horké vodě. A to, že to trochu zamrzí je můj osobní pocit, že herně dokonalá hra se nerovná herně dokonalému zpracování. Dejme tomu v poměru sto ku devadesáti pěti. Není to stížnost na REX hry, těm naopak velmi fandím. Ale už z pár diskuzí vím, že na podobná vyjádření tu pár hladových vlků čeká, aby dotyčného mohli rozsápat :) Takže v klidu hoši a slunce v duši :)

29.11.2016 14:22:52

Startéři
Tady je bohužel třeba držet hubu a krok, neztěžovat si, nemít právo na svůj názor a pocity a pokud možno jen velebit vydavatele, překladatele, autory.... Je škoda, že tady člověk podle reakcí některých má někdy výše popsané dojmy. Myslím, že Cimm nedělá nic jiného, než jen že píše svůj pohled/pocit, který má na některé aspekty Blood Rage. Rovněž se přikláním k názoru, že jsou to spíše prkotiny, ale nemám potřebu mu to psát, řešit to nebo nedej bože ho nějak hanit. Prostě koupil hru za nemalé peníze a to pak někdy i prkotiny dokážou rozladit a plně jej chápu. Reakce typu já jsem si mírně jiné barvy ani nevšiml jsou super a k věci, ale ať si neztěžuje, nechce nereálné věci apod. to je myslím zbytečné.

29.11.2016 14:45:31

skyfie
Palec nahoru tu nejde, tak alespoň mini smajlík :) Radši bych přesunul pozornost na dotaz v sekci "Otázky" a pomohl tam horysimusovi. Já se pocitově spíš přikláním k variantě dvou odměn :)

29.11.2016 14:54:12

Ad cimm
Přiznávám trochu jsem to přehnal, ale já spíše myslel, aby sis to hraní hlavně užíval a pořád neřešil prkotiny kolem které vyřešit nejde nebo už jsou vyřešené. Pokud je to jednou, tak ti všichni rádi pomohou, to skyfire tak trochu přehání. Pokud si někdo stěžuje nebo něco řeší neustále, tak už to začnou lidi brát jako rýpání a začne je to štvát (mluvím z více příkladů tu na zh). A navíc z toho jaks to napsal to vážně vyznělo jako rýpání, v tom je bohužel psaný text nedokonalý a je nutné s tím počítat a přispůsobit se tomu. Pokud to vyznělo tak jak pisatel nechtěl, tak většinou je chyba v něm. Něco jiného je nedočtení příspěvku nebo unáhlený názor, ale tady jsi to vysloveně adresoval anekenovi, z čehož nešlo vyvádět jiné soudy, než že prudíš.

29.11.2016 16:57:23 | Upraveno autorem (porovnej)

matewr84
Já bych nechal tuto sekci hodnu svému určení, tedy k diskuzi diskutujících. Do psychologických rozborů jednotlivých pisatelů bych se tady raději nepouštěl :) Jestli se názor na určitou věc jednoho člověka nějak osobně dotýká a irituje druhého člověka, je lepší se tomu vyhnout a pustit si v tv raději nějaký dobrý film :)

29.11.2016 20:48:48 | Upraveno autorem (porovnej)

skyfire
Tak ať tu drahou hru vrátí, když má problém. Našlo by se spousta lidí, co by jí ihned koupila a byla naopak nesmírně šťastná. Argument typu noha vracím stejnou měrou. S přáním hezkého dne zdraví Havecock.

30.11.2016 01:06:59

Skyfire
Myslim ze cimmovi bylo celkem pratelsky a podle me nekonfliktne objasneno jako novackovi a zacatecnikoviv deskohernim svete, ze zohle plastove figurky jsou ve hrach naprosto bezne a dokonce mu bylo porazeno jak si je ma opravit. A proto tedy bylo jeho zamrzeni, adresovane sefovi vydavatelstvi, ktere hru pouze prelozilo a kvalitou komponent nema nic spolecneho, zcela zbytecne a nemistne.

Ty jsi z toho zase udelal svym typickym zpusobem nejakou tryzen a kamenovani vsech co vyjadruji nejake pocity nebo nazory.

Ja osobne nemam nic proti vyjdrovani pocitu a nazoru pokud jsou vecne, adresovane spravnym smerem a maji nejake opodstatneni.

30.11.2016 08:57:07

...
Jo tak sorry. Rada jak opravit figurky byla pro nekoho jineho v jinem vlakne. Cimm dokonce vi jak si je opravit :)

30.11.2016 09:00:23

Beholderův offtopic
Vážně tvrdíte že když si někdo, můžeme krycím názvem říct třeba rexhry, nechají vyrobit produkt a ten poté prodávají, tak neodpovídají za jeho kvalitu? Všichni fandíme rexhram a víme že to nemaj jak ovlivnit, ale odpovědnost za to nesou stále rexhry a pokud je někdo nespokojen do takove míry že podle nej produkt neodpovídá kvalitě která byla slíbená, tak tu reklamaci musí vyřešit rexhry na svoje triko. Nic jsi nevysvětlil, jen po česku problém jednotlivce který je nespokojen s nákupem jsi vyřešil tak, žes mu řekl at je zticha, že může být rád že tu hru vůbec má, což je jen krůček k argumentaci ad hominem která je nepřípustná. Hodils to na součást mašinérie, která nic nevyřeší, řešit nemusí a nikdo krom rexher samotných s nima nemá ani v podstatě právo cokoliv řešit. To je velmi, velmi smutné.
Ten člověk se ničím neprovinil, vznesl dotaz na to jestli jsou zohlé figurky (nebo jiná barva karet) vada. Je, lidi s tím ale žijou a vzhledem k tomu že domácí oprava je velmi jednoduchá a rychlá a reklamace pravděpodobně situaci stejně nevyřeší, tak si to lidi sami se spravujou. Já taky. V ideálním světě figurky nebudou zohlé a pokud jo, nakladatel by ti je měl vyměnit a pokud to není možné, tak refundovat produkt. A ne "mlč a nestěžuj si"

30.11.2016 10:44:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Middlesheep
S prominutim, ale...

Ty vole co to meles?

30.11.2016 11:02:49

mindlessheep
Reklamace je něco jiného, než stěžování si na komunitním webu kde to všichni vidí a navíc stěžování si na někoho kdo za to nemůže. Ano nesou za to zodpovědnost rexhry, ale za kvalitu nemůžou, takže pokud je někdo nespokojen, ať to s nima vyřizuje za pomocí reklamace, ale ať si zbytečně nestěžuje a navíc i před očima ostatních. Jinak zohýbané figurky a odlišnou barvu karet fakt nezměníš, je to přirozené u her, takže reklamace by neuspěla, takže s prominutím nevím proč jí sem taháš.

30.11.2016 13:25:07

Co na to říct
Teda, vy jste ale paka :) Člověk napíše, že TROŠKU zamrzí zohýbané části figurek a TROŠKU odlišná barva rubu promo karet, aniž by vůbec obviňoval REX hry, kterým naopak velice fandí či konkrétní osobu... a co jste tady schopní z toho rozjet, to jeden zírá (pomalu psychologické rozbory, urážky, poučování (zřejmě umocněné rovnítkem "ja jsem zatrolencem více dní než ten druhý, tedy můj názor je správnější") Zírám, zírám :D

30.11.2016 13:40:19

ehm
Tak mě taky zamrzelo to co Cimma - hráčské desky nejsou ani z kartonu, to je spíš čtvrtka než karton a jestli mám u dvou figurek rovná kopí, tak to je moc, zohýbané mam téměř komplet vše (8 z 10 kopí a všechny hole vůdců klanů) Po vybalení jsem byl sklamán dost, tak, že hra letěla rovnou do skříně bez jediiného zahrání. Takže reakce Cimma je podle mě uplně v pořádku (moje tady doma byla mnohem hrubější :D:D:D) Ale jelikož vim, že se to občas děje, a že to neni na reklamaci (i když za celou dobu je toto "naštěstí" poprvé co se mi to stalo u deskovky, většinou jsem to viděl jsen když jsem si objednával sólo resinové figurky), tak jsem se s tim smířil no. Já bych to sem asi ani nenapsal, to mě přimělo až přečtení této diskuze...
Chvíli jsem přemýšlel i o prodeji,ale nakonec si ji nechám do sbírky, místa mam zatim dost. Ale na stůl se asi nedostane (většinou jsme už jen dva, takže to nemá ani moc smysl podle recenzí a ohlasů na hru dvou hráčů), na opravování figurek jsem moc línej a se zohýbanýma hrát nebudu :D:D (ano, jsem v tomto mimoň :) )

Takže shrnutí... Rexíky nevinim ani v nejmenšim, ale sakra to zamrzelo a zkazilo mi to nemalou měrou tu celkovou radost z rozbalování hry na kterou jsem 9 měsíců čekal... což je taky jeden z faktorů...kdybych si hru koupil v obchodě a hned ten den ji rozbalil, tak bych to asi vnímal jinak, ale ta natěšenost a dlouhé čekání udělali taky své...
Ono to od Cimma vznělo jako rýpání možná proto, že to neřekl hned najednou, ale nejdřív řešil jinou barvu rubu karet a když mu toto bylo vysvětleno, tak teprv potom přišel s figurkama, takže chápu, že to mohlo vypadat (vypadá) jako rýpání, ale ani to mě nepřimělo na něj nějak útočit. V tomto plně souhlasim s mindlesSheepem.

A pro matewr84: Ano Rexhry za kvalitu nemůžou, ale odpovědnost nesou, takže ve finále je to uplně jedno :) A s tou reklamací...to víš, že bys uspěl (pokud je prodejce v pohodě) a pokud by se prodejce cukal, tak zajdeš na příslušný úřad a začneš to řešit přes ně a to si piš, že bys uspěl a reklamaci ti museli uznat, stačilo by ukázat propagační obrázek jak má hra vypadat a co jsi dostal ty (mě se to třeba ,jak už jsem psal, stalo poprvé a to mam doma deskovek celkem dost). Ale takhle by to hrotil málokdo nebo spíš nikdo, v tom to celé je... Nevim co ti vadí na tom, že to řeší tady v diskuzi, od toho to tu je ne? :D:D:D V tomhle má zas celkem pravdu Skyfire...

30.11.2016 14:55:45

Vybíráme z Bazaru

Vysoké napětí
Vysoké napětí
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas