Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Tak včera jsem zahlédl tuhle hru na KS (který už dávno skončil), ale vypadá to nádherně viz KS link:
https://www.kickstarter.com/projects/coolminiornot/blood-rage

a cena u nás není ani úplně přemrštěná (cca do 2000)

A pro navnadění ostatních přihazuji odkaz na recenzi od chlapíka co už to měl možnost několikrát zahrát:
https://boardgamegeek.com/thread/1424255/i-live-i-die-i-live-again-blood-rage-review

Jelikož mě fakt hodně bavili knížky od Johna Flanagana (série Bratrstvo), tak už se těším, až svoje vikingy pošlu loupit a získávat slávu v pořádném boji :)
3.9.2015 09:54:16

Dostupnost
Ono už je to u nás někde k sehnání?

4.9.2015 08:39:42

předprodej
zatím jsem našel jen předprodej

4.9.2015 08:49:17

předprodej
jj, jen předprodej, ale mělo by to u nás být cca za měsíc/měsíc a půl
jinak na BGG je shop, který to má za 59 USD, ale poštovné do ČR mi to neukázalo, tak ještě nevím konečnou cenu

4.9.2015 09:04:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Kickstarter
Já teda očekávám každým dnem Kickstarter edici. Hrozně moc se na ní těším a dokonce jsem se pustil i do amatérského překladu pravidel. Pravidla jsou super přehledně napsaná a moc se těším až si zahraju. Vypadá to fakt epesně :)

15.9.2015 13:28:00

Pato7
Tak sem potom určitě hoď fotky, pravidla i dojmy ;-)
Dík!

15.9.2015 15:15:52

bgg shop
jen tak pro info, z toho shopu jak jsem zmínil napsali, že by mě poštovné(z USA) vyšlo víc než samotná hra :D tak jsem to stornoval :)

jojo, taky se těším, mrzí mě, že v té době jsem o KS věděl jen to, že přes něj vznikly nějaké počítačové hry :D Jinak bych do toho určitě šel, je to nádhera..

Ale jinak četl jsem i dojmy lidí bez KS edice a říkají, že ta hra je parádní už s tím co je v základu, že každá hra je jiná a opravdu zábavná :) (jinak prý ve 2 je to malinko slabší, ale pořád hratelnější než třeba Chaos in the Old World, a ve více se zábava rapidně zvedá)

15.9.2015 16:13:59

preklad pre Pato7
Nazdar Pato7 písal som tiaj PM, nejaké pravidlá si prekladám aj ja a už zopár stránok na hrubo mám, akurát po slovensky a určite to bude chcieť ešte kus doladiť. Ale ak by ti to pomohlo môžem ti to potom preposlať, trebárs na začiatok to čo som robil ešte minulý týždeň.

16.9.2015 15:19:01

Hra na dosah ruky + preklad tiež
Tak, ja by som sa celkom potešil a snáď aj podskočil, ak by sa to tento týždeň z ničho nič zjavil tento kúsok v mojich rukách. :) V kickstartery to bol môj prvý projekt čo som podporil, takže mám ešte veľmi skreslenú predstavu o doručovaní, ale tak človek nikdy nevie. :) (neberte mi ilúzie!)

Inak s Paťom7 sme sa dohodli, že si skusíme pomôcť stým prekladom, tiež skôr ako dvaja menej skúsení prekladatelia a po peknom víkende mimo elketroniky som mu konečne poslal, čo som zbúchal. Inak robil som si preklad po slovensky a ak by sa tu niekto našiel (slovák ako repa, alebo znalec SVK), tak neskôr by som mu rád poslal na prečítanie predbežný preklad, kde by som si vážil každú odozvu.

21.9.2015 12:51:33

Bloodrage
taky se moc tesim - BR je muj druhy KS (prvni je Conan, ale na toho si jeste chvili pockam)

21.9.2015 15:07:55

Pledge manager
Náhodou, vy co jste to backnuli, nemáte možnost ještě svou pledge přes pledge managera upravit (navýšit?) údajně by to mělo jít (přes CMoN account)

Pokud ano, byl by někdo ochotný mě k sobě přibrat? (podělíme se o poštovné z KS, poštovné pak ke mě uhradím já) Byl bych moc rád pokud by se mi tak povedlo dosáhnout na ks edici.. :)
viz:
This is how it works to get BR on late pledge:
1. https://ckpm.coolminiornot.com/LatePledge
2. Go in the Drop Down menu --> Project Pledge and choose "Blood Rage $75".
3. Add email and name
4. Log in into the regular Cmon Pledge Manager where your other old Cmon Orders are listed
5. There now Blood Rage shows up.
6. Click on Blood Rage and fullfill the task of adding all addons you want.
7. Save these Changes
8. Add Shipping information
9. Pay with paypal.

25.9.2015 13:25:59 | Upraveno autorem (porovnej)

já chci taky
Kdyby byl ještě někdo, taky bych se rád přidal.

25.9.2015 15:35:29

Zaily
mě to asi funguje, ale teď musím jet a večer se na to kouknu a dám ti vědět.

25.9.2015 15:57:05

late pledge
Pokud by to bylo stylem, že by se muselo hradit další poštovné, protože váš balíček už je na cestě, tak taky nevadí, zaplatím

Kerberus: kdyby to šlo, bylo by to super :)

25.9.2015 16:21:23 | Upraveno autorem (porovnej)

:)
Ahoj, zklamu vás toto přesně jsem zkoumal také velmi dlouho, je tam šílené poštovné, tu hru posílají separé z ameriky, takže si ještě můžete připočíst DPH

25.9.2015 17:21:36

cena
Na kolik to tam asi vyjde oproti běžně pledge z ks?

25.9.2015 21:09:52

poštovné
poštovné stojí 1000 Kč. Tak to je jednou tolik co hra. Tak nevím, jestli do toho půjdu, ale asi jo. Zaily, jestli bys do toho šel, napiš mi PM.

25.9.2015 21:13:03

late pledge
Tak pokud bychom byli alespoň dva co se na to poštovné složíme, tak to beru

25.9.2015 21:35:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Hrál to někdo už?
Ahoj na 95% si chci hru koupit je nějaký důvod proč bych neměl? Hrál to někdo už?

3.11.2015 18:16:44

dojmy
Ahoj, já zatím nehrál, protože čekám na late pledge ale na BGG je naprostá většina lidí spokojených a hru moc chválí - od vizuálního zpracování až po zábavné herní mechaniky (i lidi co tenhle žánr moc nehráli, tak se jim to líbilo a rádi si zahráli znovu)

4.11.2015 09:49:05 | Upraveno autorem (porovnej)

dojmy, dojmy?
Zatím tu čtu všechno jenom ne dojmy ze hraní, pořád nikdo nemá odzkoušeno ? :)

26.11.2015 18:33:30

Blood Rage
Hrál jsem jednu hru, ve čtyřech.
Vůbec to nebylo špatné, taková sympatická, celkem jednoduchá area control eurovka.
Hodně se mi líbilo, že občas nebylo úplně nejlepší snažit se v bitvě vyhrát a o bčas jsem se do nějaké bitvy přifařil jen "abych byl u toho" - a následně od vítěze sosnul bodík Rage.
Ze začátku jsem se trochu rozpačitě koukal na omezení počtu jednotek v oblasti, pak jsem tomu ale přišel na chuť a začal to využívat...
Co mi vadilo víc byla malá variabilita questů. Pokud někomu přišly dva stejné questy, měl dvojnásobek bodů (a odměn) a nemusel se kvůli tomu dvojnásobně namáhat. A co si pamatuju, tak questy byly v zásadě "ovládej nějaké území" a "měj určitý počet bojovníků ve Valhale"

26.11.2015 19:27:46

moje dojmy
hráno jednou ve 4, tento týden zkusíme znovu (možná v 5.)
Hra fakt jednoduchá na naučení - oproti jiným hrám je toto do 10 minut vysvětlené, pokud se někdo nechytl, chytne se během prvního kola.
Je tam náhoda v tom, že moc netušíš co zahraje soupeř, na druhou stranu i na to se dá trošku draftem připravit. Celkově dojmy pozivitní, o vzhledu asi nemá moc cenu rozepisovat, všem se hra líbila. Všechny hra bavila a rádi si zahrají znovu. Je dobré, že se tam pořád něco děje tak nějak pro všechny zúčastněné, v mnoha hrách, když nejste zrovna na tahu, tak můžete jít klidně na kafe, zde se i mimo váš tah stále bojuje a pokud máte něco na ploše, tak s tím můžete operovat a hlavně slavně umírat :)
Mě se hodně líbí to, že ty klany, ač jsou zezačátku úplně stejné, se postupně hodně odlišují a každý díky upgradům jde svou vlastní cestou jak získat přízeň bohů.. A ač to na první pohled třeba nevypadá, tak je tam strašně moc možností a díky draftu a upgradům bude každá hra úplně jiná. (tedy aspoň myslím, další info podám koncem týdne po zahrání druhé hry :)

30.11.2015 23:36:46

jaký to je
Po třech hrách (jedna testovní hra ve dvou a pak dvě ve třech)

Zaprvé nutno říct, že hra je v podstatě euro s krásnýma komponentama. A to nemyslím nijak zle!
Ke hře. První hra je pro lidi, kteří hru vůbec neznají, totální zmatek. Při draftu berou v podstatě náhodný karty a doufají, že z toho něco vyleze. Povětšinou naberou veliká monstra, protože je jednoduše chtějí mít v armádě... Na konci pochopí, co dělají špatně, jaké jsou možnosti a může se jít s klidem na druhou hru. Nutno podotknout, že přes svou úvodní zmatečnost hra neodradí, ale naopak vyhecuje k okamžitému hraní znovu.

Při druhé hře, už hráči mají přibližnou představu "OK, pojedu na Lokiho, budu mít všechno ve Valhalle a při bojích budu šíleně škodit" nebo "porážku nepřijímám a vyplením, co se dá." A obě cesty fungují a jsou zábavný. Rozličných strategií bude ve hře dost a opravdu se těším, co všechno ve hře objevíme.

Karetní boj dle mého nemá chybu a při draftu se proto budete dlouho rozmýšlet, jestli vzít kartu +6 do síly nebo naopak tu, která takovou kartu zlikviduje a majiteli přidá slávu...

Jsem nadšený :)

PS: určitě budu rád za názory na hru v 5. Neboli zda se vyplatí rozšíření přikoupit

1.12.2015 00:15:35 | Upraveno autorem (porovnej)

jedna hra ve čtyřech
Hrál jsem hru jednou a opravdu má moc hezké a kvalitní komponenty. Čeho se obávám je hratelnost v méně hráčích tady bude asi platit přímá úměra v závislosti na tom kolik hráčů hraje.
Co bych hře vytknul jsou jak už bylo zmíněno questy (taky jsem neviděl jiné než zmíněné dva typy, navíc já si držel jedno uzemí z kterého mě prostě neměl nikdo jak dostat, a questy na uzemí se opakujou každé kolo). Opakující se karty pouze v silnější variantě taky moc možností nenabízí.
Co mě opravdu hodně zklamalo bylo poslední kolo a bojové karty. Je fajn, že jsou ve hře různé efekty bojových karet pro nachytání soupeře, ale k čemu to je, když tam je nevím kolik kopií bojové karty, která je všechny ruší ... v posledním kole kde karta je jsem v žádném boji efekt z karty nepoužil, protože vždycky někdo zahrál "cancel" bojovku ( a tím že nevyhrál tak se mu vrátila a čekalo to pro další boj zase... tím že ruší všechny efekty s tím nejde nic udělat krom případu, kdy všichni, kdo ji mají, o tyhle karty přijdou tím, že s ní někde vyhrají - podle mě takový nudizátor efekt ve hře).
Taky se mi zdálo, že na začátku člověk nemá dost rage na nic ... a později pro změnu nemá dost karet do kterých by přebytečný rage vrazil (třeba z důvodu braní questů z nabídky, které nic nestojí na zahrání - nebo nutnosti zahrát kartu do boje - i nebojovou, když nemáš nic jiného - a v případě vítězství o ni přijdeš). Tak jsem poslední kolo začínal s 12 rage a končil s 9 (a na ruce 0 karet).

Obávám se té znovuhratelnosti, ale souhlasím s tím, že hra rozhodně na začátku zaujme.

1.12.2015 11:41:11 | Upraveno autorem (porovnej)

ad karty
s těma kartama souhlasím, mohlo jich být více různých, na druhou stranu, po první hře nebudu tolik hodnotit, třeba po více hrách objevíme různé taktiky a využití i jiných kobinací karet s upgrady clanu :)
Ale osobně to vidím tak, že případné rozšíření v tomhle směru dost pomůže (a možná i nějaké fan varianty či přídavky :) a zřejmě je koupím, protože hra vypadá že se hrát bude :)

1.12.2015 22:21:28

Vybíráme z Bazaru

Xia: Embers of a Forsaken Star (complete set) EN
Xia: Embers of a Forsaken Star (complete set) EN
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas