Bang! Fistful - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Bang!
Počet hráčů: 4 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Peyote - kombinace s jinými kartami

Mám dotaz ke kartě Payote, případně informace, jak to hrajete vy.
Karta říká, že před líznutím máš říct barvu, otočit kartu a pokud trefíš barvu, vzít si kartu do ruky. Tak dlouho, dokud trefuješ barvu.
Dotaz č. 1: Barvou se myslí jen říct "červená" nebo "černá", nebo konkrétně "srdce", "piky" atd.
Dotaz č. 2: Pokud je ve hře požehnání / prokletí, tudíž všechny karty mají danou barvu, teoreticky jde takhle nalízat celý dobírací balík. Nebo jak se to má správně hrát?
Dotaz č. 3: Jedna postava (teď nevím která) má schopnost, že při lízání sejme dvě karty, jednu si vybere a druhou odhodí. Jak se to má správně zkombinovat s peyote? My to hráli tak, že hráč před líznutím řekl barvu a pokud byly obě karty stejné barvy, mohl si je vzít. Ale nevím, jestli se to nemá správě hrát tak, že vyvolá barvu a po otočení si z těch dvou může vzít tu, kterou trefil, případně si vybrat ze dvou. Tak jako tak potom bude mít na ruce hroznou hromadu karet.

Jak tyhle kombinace hrajete vy?
6.12.2016 11:48:19

...
1) Barvu srdce nebo piky neznám, červenou a černou jo...
2) Správně se nemá hrát s high noonen a fistfulem naráz, takže si to hrajte jakkoliv. My v této situaci požehnání/prokletí prostě ignorovali, nebo vytáhli jinou kartu aby nekolidovaly, záleželo na šerifovi. Hrajte jak vám to vyhovuje, klidně nechte někoho nalízat celý balík, jestli vás to bude bavit, tak proč ne.
3) Taková postava tam není, protože by brala jen jednu kartu a očividně neuměla nic navíc. To je ale jedno, protože takové logické pravidlo všech deskovek ever, jednorázový efekt karty přebíjí dlouhotrvající efekty/pravidla, jinak by samozřejmě ani nemělo smysl aby tam takový jednorázový efekt byl, že? Takže pokud ta schopnost pracuje s tím, že postavička třeba vaří karty ostatním (kit carlson) bude na jedno kolo "vypnuta". Protože fáze 1 je nahrazena peyotlem, protože karta říká jinak. Stejně jako vulkánské dítě očividně nemůže využít svou schopnost když se nedají hrát bangy. Deal with it.

6.12.2016 14:07:15

Re: ...> 1) Ok, takže prostě červená / černá.
2) Že se nemá hrát společně jsem někde asi přehlédl, ale dobrý nápad, že se to vymění s jinou kartou, zkusíme aplikovat.
3) Ta postava tam je - Lucky Duke. Není to, že bere jen jednu kartu. Má schopnost, že při lízání karty si místo jedné vezme dvě a z nich si jednu vybere. Ve fázi jedna to potom znamená, že sejme dvě karty, jednu si vybere, druhou zahodí - tím získá první kartu; potom znovu sejme dvě, jednu si nechá a druhou zahodí - tím získá druhou kartu. A to je docela mocná schopnost - na barel, dynamit atd. má dvojnásobnost pravděpodobnost, že sejme co potřebuje nebo nepotřebuje.
Každopádně díky za radu, asi to budeme hrát tak, že schopnost na fázi jedna nemá, stejně jako Kit Carlson. - vodomil

barva> no já mám naopak pocit, že v karbanickém žargonu se barvou myslí právě srdce, piky, kříže nebo káry (resp. srdce, listy, žaludy nebo kule...) - Wolfsen

lucky duke> Schopnost Lucky Dukea funguje na lízání při dynamitu nebo vězení. Formulace není jednoznačná a hodně lidí si to plete, ale pokud se nepletu, tak v pravidlech to je upřesněno. Takže ne, taková postava tam opravdu není. - Wolfsen

vodomil
1) Barvou se skutečně myslí červená nebo černá (zkrátka 50/50).
2) Vždy hraješ bud Fistfull nebo High noon, takže tato kombinace nemůže nastat.
3) Lízání neplést s fází 1, kdy si máš vzít dvě karty. Lízat znamená otáčet karty (tedy dynamit, vězení atd.) Čili s Peyote se to vůbec nekombinuje. Čili Lucky Duke spíše uteče z vězení nebo mu spíše nevybuchne dynamit - o tom je jeho schopnost. To jak popisuješ jak hrajete Luckyho Duka je zcela špatně.
Kit Carlson naopak má tuto schopnost právě ve fázi 1 čili vezme si tři karty a dvě z nich si vybere a tu poslední vrátí. Proto se mu také říká Nastavovač...

8.12.2016 15:28:34

Peyote
V případě karty Peyote je v originále napsáno "red" a "black", tedy se skutečně myslí "malířská" barva. Takže když řekneš "černá" a otočíš si piky nebo kříže, kartu si bereš, stejně jako když řekneš "červená" a otočíš si srdce nebo kára. Naopak třeba u Želízek je v originále napsáno "suit", což znamená "karetní" barva, tedy piky, kára apod. Zde si s černou nebo červenou nevystačíš.

13.1.2018 22:03:07

Vybíráme z Bazaru

Cluedo, klasická detektivní hra
Cluedo, klasická detektivní hra
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 12 hodin

Offcanvas