Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zvyšování hodnoty počítadla strachu

Pomohli byste mi prosím sumarizovat situace a jejich parametry, kdy dojde ke zvýšení hodnoty na počítadle strachu? Mám pocit, že se v tom neorientuji.

- překročení limitu nestvůr v okolí Arkhamu
- když to přikáže nějaká karta, událost...
- a dál?

Díky předem
6.7.2016 17:24:52

Neo1tex
No v základu, asi jen tak jak uvádíš, teď mě jiná situace nenapadá, v rozšíření můžou být další efekty (skákání nestvůr do trhlin).
Jinak tím limitem, když je limit 4, tak ve chvíli kdy do Okolí přijde pátá nestvůra, tak se vezmou všechny a vrátí zpátky do zásobníku, a zvýší se strach. Vím, že to občas někdo hraje špatně a zvyšuje ve chvíli kdy přichází nestvůra rovnající se limitu (když je limit 4, zvyšuje už ve chvíli, kdy přijde čtvrtá nestvůra).

6.7.2016 21:35:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Díky> ... - Neo1tex

problém
příklad 1 (jednodušší): limit okolí je 4, limit nestvůr v arkhamu 7. V Arkhamu už je 7 nestvůr a v okolí jsou 3. Příjde situace s "přívalem nestvůr" a musí se doplnit třeba 4 nestvůry, protože jsou otevřeny 4 brány. V Arkhamu již není místo a 4 nestvůry musí tedy přijít do okolí. 3+4=7 a jsme tudíž 3 nestvůry přes limit okolí. Zvyšuje se tedy strach o 1. OTÁZKA: odstraní se z okolí všech 7 příšer, nebo se odstraní jen ten limit, tedy 4 nestvůry a 3 zůstanou do dalšího tahu?

příklad 2 (souvisí s prvním): rozdíl: doplnit se má 6 nestvůr a limit je překročen o 5 a celkem je v okolí už 9 nestvůr. OTÁZKA: odstraní se 4 a 5 zůstane, nebo se odstraní všech 9? (souvisí s prvním dotazem) pokud ale zůstane 5 dalších je opět překročen limit :) OTÁZKA: musel by se tedy strach v arkhamu zvýšit rovnou o 2 v jeden tah, což mi přijde jako nesmysl.

příklad 3 : situace kdy v arkhamu je plný počet nestvůr při čtyřech hráčích (7), nastane příval nestvůr do brány, kde není momentálně ani jedna z nestvůr a v ostatních bránách nestvůry jsou. Podle pravidel se musí po "přívalu" vyskytovat v bráně kde k přívalu došlo stejný počet nestvůr, nebo vyšší než v ostatních branách. Limit arkhamu je ale plný - momentálně řešíme situaci tak, že do brány kde nastal příval vylosujeme nestvůru a z hracího plánu arkhamu poté vybereme libovolně jednu, kterou přesuneme do okolí aby byl limit arkhamu zachován. Zbytek přívalu nestvůr jde samozřejmě do okolí. OTÁZKA: je tento postup správný?

21.1.2017 10:04:18

Bird44
Priklad 1: Nestvůry se přidávají po jedné. Ve chvíli,kdy přidáš pátou nestvůru do okolí je limit překročen a okolí se vyprázdní pak zas taháš zbývající nestvůry.

Příklad 2: doplníš 2 nestvůry limit je překročen okolí se vyprázdní strach jde nahoru. Doplníš zbylé 4 limit překročen není, nic dalšího se neděje.

Příklad 3: ne, to pravidlo se uplatňuje jen pokud je to možné, což v případě naplnění limitu není, brána zůstává prázdná vše jde do okolí.

21.1.2017 10:32:16

díky> Děkuju za odpovědi, ted je to naprosto jasné, jenom ještě u příkladu 2 poprosim o doplnění. Jde o to, že když by se v jedné fázi mýtu okolí přeplnilo dvakrát (takto byl myšlen ten příklad původně, ale nanapadlo mě, že to nevyjde), jestli by se strach posunul rovnou o 2 pole (nebo i vícekrát), během jednoho kola a nestvůry by se z okolí vyprázdnili dvakrát (nebo i vícekrát). Logika mi říká že ANO:) - Bird44

Bird44
Ano, okolí se může v jednom tahu naplnit a vyprázdnit víckrát a strach se tak posune o víc políček.

21.1.2017 14:18:27

Vybíráme z Bazaru

Diamantový les od Dino Toys
Diamantový les od Dino Toys
Akt. cena: 205 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas