Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Utek

Kdyz bojuju s nestvurou a rozhodnu se zkusit Utek, ktery se mi uspesne podari, presune se muj detektiv nekam pryc? Utece od nestvury? V pravidlech jsem nic takoveho nenasla, ale prijde mi divne, ze by zustal stat s nestvurou na stejnem miste a v pristim kole ji musel resit znovu.
24.6.2017 22:46:42

anupinka
Jakmile začal boj, přicházíš o body pohybu a už se nepohneš, útěk pak představuje jen to že ses někde před nestvůrou jakože ukryla v rámci té lokace.

24.6.2017 22:53:06

Hmm> Tak to mi prijde skoro zbytecne ten utek vyuzivat. Ale kazdopadne diky za odpoved! - anupinka

anupinka> Někdy lepší než se nechat umlátit do bezvědomí, třeba použiješ zbraň jako dynamit co dává bonus jen na jedno kolo boje, nevyjde to tak pak radši zdrhneš :) - Froggery

2 smysly útěku
Útěk má význam ve dvou situacích:
1) Ve fázi pohybu pokud chci/potřebuji proběhnout lokaci (obvykle ulici), tak je možné se zkusit nestvůrám v dané lokaci uniknout a nepřerušit tak svůj pohyb (je nutné v takovém případě uniknout všem nestvůrám v dané lokaci).
2) (situace popsaná již Froggerem) Vstoupil jsem do souboje s nestvůrou (ať již úmyslně nebo se mi nepodařil předchozí únik) a z nějakého důvodu neveřím, že nestůru porazím. Pak může být výhodnější zkusit nestvůře v daném kole hry uniknout a třeba doufat, že nějaký jiný vyšetřovatel nestvůru porazí (ať již v přímém souboji nebo i jiným trikem (a že jich je :-)).

25.6.2017 12:15:52

Zeus> První případ je v pravidlech nazýván jako Vyhnutí se nestvůře. Mě zajímal konkrétně jen ten Útěk (tedy případ 2). Ale i tak díky za objasnění, je pravda, že když je nestvůra moc silná, může se to hodit. - anupinka

Vybíráme z Bazaru

Cestou necestou
Cestou necestou
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 7 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas