Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

pravidla psaná amatérem

Ahoj, může mi někdo vysvětlit jak z tohoto cituji:"Kdykoli se chce vyšetřovatel pokusit odejít z oblasti obsahující nestvůru nebo na takové oblasti ukončí svůj pohyb, musí s ní buď bojovat, nebo se jí pokusit vyhnout." mám pochopit, že při pohybu přes několik polí se musím vyhýbat příšerám po cestě?
Z tohoto jasně vyplývá, že nemusím.

Jiný příklad: Kdykoli během fáze pohybu opouští vyšetřovatel oblast obsahující nestvůru, prochází přes oblast s nestvůrou či skončí pohyb na oblasti s nestvůrou,, musí s ní buď bojovat, nebo se jí pokusit vyhnout. Rovněž to platí, pokud vyšetřovatel během své fáze pohybu zůstává v oblasti v níž je nestvůra.
Tady je jasné že musím.

Co je tedy správně? Pokud jiný příklad, tak jsem to hrál blbě a pravidla psal amatér.
Díky
26.2.2016 08:05:13

...
ten první je také správně: je tam napsáno: Kdykoli se chce vyšetřovatel pokusit odejít z oblasti... to je si myslím evidentní, když procházíš, tak na tu oblast také vstupuješ (nebo snad když projíždíš prahou, nejsi v Praze?) a pak musíš odtama také odejít (stejně s tou prahou)... nevím, imho není třeba to tam explicitně uvádět, když je to pochopitelné a amatér to podle mě nepsal, spíše ta hra co se týče dizajnu má strášně moc kliček a výjimek... já osobně s pravidly neměl žádný problém, na poprvé přečteno na poprvé hráno pouze s jednou chybou, vše jsem si kontroloval na bgg a zde. I když je pravda, že nejsem puntičkář, takže jsem neřešil věci, které nemají na hratelnost zásadní vliv. Což tato otázka rozhodně má, ale ten první příklad jí zodpovídá zcela správně, viz nahoře ;)

26.2.2016 09:12:14

Vybíráme z Bazaru

Vzducholodě CZ
Vzducholodě CZ
Akt. cena: 199 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas