Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

2 otázky

Ahoj kluci, už pořádně paříme. Ale mam 2 otazky ke hre.

1) letaci nestvura. Kdyz je nestvura na obloze a detektiv na ulici, jde nestvura na ulici ve fazi mytu v pohybu nestvur k detektivovi vzdy nebo kdyz je na karte mytu znak co je na letaci nestvure.

2) objevila se nam karta zvest. Ve fazi stretnuti se dalo za 5 stop teto karty zbavit. Kolega je ve fazi stretnuti zaplatil a karty jsme se zbavili. A ted dotaz. Hraje se pak dal a normal taha karta mista kde jsem nebo to zbaveni zvesti uz byla akce?

DIKY
15.7.2017 21:45:14

SombreDanny
1) Jen kdyz se objevi jeji symbol.

2) U téhle zvěsti pravdepodobne je chyba i kdyz to FFG nikdy nejak neresili, ale vsechny ostatni zvesti se řeší na ulici a i tady máš žeton upozornujici na tu zvěst na ulici ale na karte je ze zvest vyresis v Mamincine hotylku, já to hraju tak že se to resi na ulici, kde je zeton, pak tím pádem na ulici už další střetnutí neřešíš. Pokud to chcete řešit v Mamincine hotýlku tak si střetnutí můžeš táhnout není tam nikde uvedeno že stopy odhodíš místo střetnutí. Jinak celkem fajn zvest kterou se nevyplatí moc resit, stopy lepší nechat na pečetění a dokud je ve hre aspoň vykreje jiné horší zvesti, ten negativni efekt když se spusti neni tak hrozný.

15.7.2017 22:10:59

Pokračování dotazů
Díky za info. Pridali jsme si i DLC temny faraon a Dunwitch a mame dalsi dotazy.

3) Kdyz jsem na ulici kde je symbol z temneho faraona a mame ve hre kartu zvesti, ktera rika "ve fazi stretnute zde muzez..." (abychom se zvesti zbavili), muzu udelat jednu vec z toh nebo obe. A kdyztak v jakem poradi?

4) Kdyz vylezu z vnejsiho sveta, mam tolik pokusu na zavreni, dokavad stojim na miste. Na zapeceteni mam jen jeden pokus po zavreni nebo taky dokavad stojim na miste.

5) Kdyz je na nejake karte stretnuti napsano proved soubojovy test (ale ne s nestvurou), mohu take pouzit zbrane co mam a pridavaj k tomuto testu?

6) Kdyz je na nejakych kartach a i priserach napsano "po souboji vrat do krabice", vracim tedy priseru a veci do krabice a ne zpet do zasobniku?

7) bila karta ve vnejsich svetech znamena ze se jen zamichaji karty a dal tam zustava? A kdy se to provede, hned pri vylosovani?



21.7.2017 09:59:57

SombreDanny> 3) Pokud je tam víc možností v jedné fázi, zvolíš si pořadí, to je podobné jako když přijedeš na políčko s nestvůrou a jiným vyšetřovatelem, můžeš si s ním předat věci dřív než budeš řešit nestvůru, záleží na tobě jak si ty akce srovnáš. Takže pořadí dle tvé volby a vyřešíš obě věci, jen pozor tajemný šepot se řeší jen jednou za erní kolo, pokud už ho nějaký vyšetřovatel řešil nemůže ho ve stejném kole řešit další, i když by se mu ten žeton přesunul na stejné políčko.

4) Pečetění můžeš provést, kdykoli zavřeš bránu, takže jen v tu chvíli kdy bránu zavřeš, zavřít bránu v jednom kole a zkusit pečetit až v následujícím nejde.

5) Soubojový test znamená, že si počítáš i zbraně případně kouzla, test ve kterém by sis počítal jen čistě výši dovednosti boj, se nazývá test boje.

6) Ano dáváš je stranou do krabice, abys je už v téhle partii hry nemohl znovu získat.

7) Bílá karta zamíchá celý balíček aby se do něj vrátily i odhozené karty a míchá se i ona. A udělá se to hned, když si ji vytáhneš, až teprve po promíchání všech karet a vytvoření balíčku si vyšetřovatel táhne další kartu střetnutí ve Vnějších světech. - Froggery

Vybíráme z Bazaru

Discover: Země neznámé
Discover: Země neznámé
Akt. cena: 235 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas