Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Jedno letní parné odpolede

Autor: Jiří | 5 hodin 0 minut | 3.8.2017 | 2

Hra: Arkham Horror

Hráči: Jiří a 2 neregistrovaní

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Pro záchranu Arkhamu před prastarým Hasturem povstali tři hrdinové. Bystrý obchodník Bob Jenkins, který si vzal na pomoc samopal Thompson. Z knihovny se k němu přidala  Mandy Thompson, která měla načtené znalosti o přicházejícím zlu z knížek. Poslední do party se přidal kouzelník Dexter Drake se dvěma bojovými kouzly Vysušení, které spolu v kombinaci představovali ultimátní zbraň proti těm nejsilnějším a nejhrůzostrašnějším bytostem.

Hasturova síla stoupala se strachem ve městě, tudíž bylo důležité likvidovat příchozí příšery. Hned při prvním mýtu ovšem přišla zvěst o Vyrušení mrtvých, takže pokaždé na konci fáze mýtu byla malá pravděpodobnost zvýšení strachu ve městě. Jelikož síla Hastura rostla s úrovní strachu ve městě, nebyl to vůbec dobrý začátek. Zvěst se dala zahnat pouze odevzdáním dvou žetonů bran. Bylo tedy jasné, že s jedním detektivem musím co nejrychleji uzavřít 2 brány, Tímto detektivem se stal Jenkins, kterému se povedlo projít během sedmi mýtů projít a uzavřít potřebné dvě brány. Bohužel během těchto prvních sedmi mýtů vzrostla úroveň strachu na ŠEST!

Mandy se během této doby různě poflakovala po městě a sbírala stopy. Celkem rychle nasbírala osm stop, kterými zapečetila první bránu. Kouzelníku Dexteru Drakeovi se moc nedařilo a kam vlezl, tam přišel k úrazu jak fyzickému, tak mentálnímu J. Jeho největší moment přišel ve chvíli, kdy pomocí kombinací kouzel vysušení porazil Chthoniana, který na dálku ze všech vyšetřovatelů pomalu ale jistě vysával všechen život.

Hrdinové v jednu chvíli byli opravdu dobře vyzbrojeni, ovšem počet otevřených bran nebezpečně rostl. Nezbývalo moc a Hastur se probudil. Všichni hrdinové se v jednu chvíli vrhli se stopami do jiných světů, které se jim podařilo úspěšně zapečetit. Zbývaly už jen 2 pečeti. Bohužel se během dalších kol začali po městě množit potulující se příšery a strach vzrostl na 10. Při snaze likvidovat příšery detektivové postupně slábnuli a přicházeli o své předměty i kouzla.

V momentě kdy zbývalo zapečetit již poslední bránu, bylo ve městě 8 příšer, ještě dvě a Hastur by vstoupil na zem. Obchodník Jenkins, který měl u sebe 6 stop, se musel proplížit do Universitních laboratoří, kde prodal své trofeje nestvůr a získal chybějící dvě stopy. Ostatní hrdinové, Mandy a kouzelník Drake se pokoušeli bojovat s příšerami ze svých posledních sil. V tom se stalo něco nečekaného. Nově otevřená brána se otevřela přesně v místě, kde stál Jenkins již s připravenými osmi stopami a byl vtažen do brány.

Každá další fáze mýtu znamenala s velkou pravděpodobností probuzení prastarého. Celý osud Arkhamu stál v tuto chvíli na jediném člověku. Jenkins dělal co mohl, aby se vrátil zpět do Akrhamu dříve, než jakákoli jediná příšera. A to se mu povedlo! Zapečetil poslední šestou bránu, jen co se z ní vrátil. A Arkham byl zachráněn.

(pozn. autora: Další karta mýtu by vyvolala příval nestvůr, nebýt otevření brány v Universitních laboratořích přesně v ten moment, kdy se otevřela, byl bych o tah pozadu a Jenkins by se nestačil vrátit.)

Odehráno v: Pardubice (Okres: Pardubice)

Komentáře

Pravidla
Jen doplněni k pravidlům, pokud byla zvěst úplně tou první kartou mýtu,tak se odhazuje a táhne se jiná. A pokud se brána otevře pod vyšetřovatelem,je vyšetřovatel zpožděný.

5.8.2017 10:45:36

Pravidla
Tak tu první kartu mýtu - to jsem nevěděl, ale když jsi vtažen do brány ve fázi mýtu tak je vyštřovatel zpožděný a když jsi zpožděný tak ve fázi pohybu se místo pohybu vyšetřovatel jen postaví a jakmile stojí tak dojde ve fázi střetnutí ke střetnutí. Třeba se mýlím, ale takhle ty pravidla dávají smysl.

5.8.2017 12:14:32

Jiří
Jo jasně, jak píšeš z toho popisu jsem si nebyl jistý jestli jste to tak hráli.

5.8.2017 12:36:29

Vybíráme z Bazaru

Talisman: Smrtonoš
Talisman: Smrtonoš
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas