Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Hasturova řež

Autor: Mysak | 1 hodina 10 minut | 8.7.2012 | 3

Hra: Arkham Horror

Hráči: Mysak a 1 neregistrovaný

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Dnešní odpoledne se neslo v duchu Arkhamu. Žaluzie zataženy, neboť slunce praží do oken. Alespoň trochu potemnělá atmosféra. Rozhodovali jsme se, zda hrát ve dvou či čtyřech hrdinech. Padla volba na hru každý s jedním. Naše hrdiny jsme si vybrali (nelosovali jsme - to děláme, když hrajeme se 4 hrdiny). Přítelkyně automaticky sáhla po Kate. Její schopnost nevpustit do své lokace žádnou nestvůru ani dimenzionální bránu je nepřekonatelná. Moje hrdinka Carolyn je zkušenou psycholožkou. Její schopnost vracet jeden bod příčetnosti se nám vyplatil na konci hry, ale to již moc předbíhám. Po zvolení si našich hrdinek následovalo losování Prastarého. Hastur!!! Zapečetění brány stojí 8 žetonů stop. Krutá věc při dvou hráčích. A fyzická odolnost není též moc povzbudivá. Hra ve dvou pro nás vždy znamená utkat se s Prastarým. Nijak jsme ale úmyslně neobcházeli hru a nesnažili se jen zbrojit proti Prastarému. Bohužel nestvůry a brány se objevovaly strašně rychle. Katina schopnost nenašla ani jednou své uplatnění. Když už se nám podařilo trefit správnou lokaci, střetnutím jsme se dostali opět do ulice a brána se objevila stejně. Při 6 otevřené bráně jsme věděli, že jdeme do přímého souboje s Hasturem. Obě naše hrdinky byly ale ještě (z vnějšího světa) odeslány mimo čas a prostor.

Po osmé otevřené bráně nastal boj s Hasturem. Má Carolyn však byla na tuto bitvu dobře vybavena. Možnost vracet jeden bod příčetnosti pomohl Kate nejen používat kouzla, ale udržet ji i o něco déle ve hře. Carolyn sama nejdříve použila svěcenou vodu a do dalších fází jí zbývala brokovnice. Kate se stala v boji s Hasturem spíše divákem. Její 11-kostkový hod a v něm  jediný úspěch je toho důkazem. Zato Carolyn válela, s brokovnicí hodila třema kostkama tři 6, což znamenalo okamžité odepsání 3 žetonů ze stopy Prastarého. Útok Prastarého v podobě testu štěstí se dal zvládat, neboť Carolyn měla hodnotu štěstí 5 + 1 díky Lucerně. Kate měla 4. Ačkoliv se Carolyn snažila a Kate každé kolo doplnila příčetnost, nepomohlo to. Při pátém útoku Hastura podlehla Kate jeho síle. Carolyn by vydržela ještě dvě až tři kola. Hasturovi však zbývaly jen dva žetony na jeho cestě života. Jediným výstřelem z brokovnice je Carolyn odebrala (opět dvě šestky ze tří kostek). Bohužel, Kate již nebylo pomoci.

Po dlouhé době jsme Arkham opět zahráli a po ještě větší době jsme hráli jen s dvěma hrdiny. Byl to tvrdý boj, ale nakonec jsme jej zvládli. Bohužel Kate už slavit s občany Arkhamu nemůže. Občané města nechali postavit velikánský památník před Miskatonickou univerzitou pro obě naše bojovnice jako dar za jejich odvahu bránit město.

Odehráno v: Moravský Krumlov (Okres: Znojmo)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ticket to Ride: Amsterdam + New York + insert 2v1
Ticket to Ride: Amsterdam + New York + insert 2v1
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas