Antike II - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: PD-Verlag
Autoři: Mac Gerdts
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Templum a Mořeplavec

Přiznám se, že mám trochu guláš v národech. Na různých stránkách se píše, že mohu hrát za Řeky, Římany, germánské kmeny, Féničany, Kartagince, Peršany, Araby, Egypťany nebo Babyloňany. No, když koukám na karty ve své hře, tak pro mapu MARE NOSTRUM mám v nabídce Hellas (Řecko), Kartágo, Egypt, Řím, Germania (germánské kmeny), Persii a Templum (ať jsem hledal jak jsem hledal, nevím, jaký národ Templum představuje:). No a pro mapu ORIENT je v nabídce Persie, Egypt, germánské kmeny, Řecko, Řím, Barbaria (taky nevím, barbaři?) a opět Templum. No a nějak mi tam tedy chybí ti Féničané, Arabové, Babyloňané a přebývají ti barbaři... :) Vím, že to je pro někoho detail, ale rád bych, když si někdo vybere Templum mu mohl alespoň říct, za co hraje :) Dokázal by mi to někdo trochu objasnit?

Napíši ještě jeden dotaz - mapa MARE NOSTRUM - chápu to dobře, že mohu získat během hry pouze jednoho mořeplavce a to v případě, kdy v daný moment na konci svého tahu budu mít pouze své galéry (bez galér protihráčů) na čtyřech z pěti mořských oblastí se znakem galéry? Nebo je možné získat i dalšího mořeplavce. Jak získají mořeplavce protihráči? Tak, že moje galéry potopí a opět na konci svého tahu budou mít na čtyřech z pěti polí pouze své galéry?
17.11.2016 04:17:38

Cimm
Odpověď je jednoduchá.:-)
Kartička TEMPLUM ti říká, kam máš při dané mapě a počtu hráčů umístit tři "startovní" chrámy do neutrálních oblastí.
Ad národy:
V Orientu "Barbaria" může v závislosti na době odkazovat k "barbarským" kmenům před dobytím Římany, nebo ke Gótům, Gepidům, Hunům, Avarům, atd. po konci 3. století n. l. Ve hře 6. hráčů by to teoreticky mohlo být před dobytím Pontské království.:-)
V Mare Nostrum hraješ za Kartagince a Féničany zároveň.:-) Kartágo založili Féničané. Babylóňané jsou v MARE NOSTRUM (hra).;-) A k Arabům? No, pokud dáš nekorektní rovnítko mezi Přední východ a Araby, pak hraješ i za ně.:-)
Ad MOŘEPLAVEC:
Kartu získáš v momentě, když máš lodě v JAKÝCHKOLI 7 námořních oblastech - oblasti s ikonou lodě se ti do celkového součtu počítají za dvě. K zisku "mořeplavce" proto potřebuješ, teoreticky, jen 4 lodě (2+2+2+1).
Přítomnost nepřátelských galér nehraje žádnou roli - pokud ti to nechají, jejich problém.:-)
Protihráči můžou získat mořeplavce úplně stejným způsobem...
Kartu navíc nedostáváš za kontrolu trvalou, ale za kontrolu momentální (stejné je to např. i u měst, kdy dostaneš krále, kterého neztratíš, ani když o nějaká města později přijdeš).
My jsme vždy interpretovali pravidla tak, že jsme hráli jen na jednoho mořeplavce. ("K zisku mořeplavce je zapotřebí kontrola 7 námořních oblastí.") Víc jich asi ani není třeba. I při hře 3 hráčů, kdy osobností musíš mít 10, dostaneš 3 krále za 15 měst, občana za každé tři chrámy, učence za každou technologii, kterou vyzkoumáš dřív než ostatní, a - samozřejmě - taky generály za zničené chrámy protihráčů.

17.11.2016 09:47:59 | Upraveno autorem (porovnej)

stastlivec
Super, díky za odpověď a historickou vsuvku:) Jak mi neseděly ty národy, tak jsem myslel, že Templum by mohl nějaký představovat a on takový trapas :)

17.11.2016 17:34:59

Vybíráme z Bazaru

Ascension Year Two Collector's Edition
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas