Acquire - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Avalon Hill
Renegade Game Studios
Schmidt Spiele
Smart Games
Autoři: Sid Sackson
Rok vydání: 1964
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Výměna nepoužitelných dílků

Četl jsem pravidla hry zde na ZH a anglická pravidla, která jsem měl v krabici. A zdá se mi, že se liší. Ovšem nejsem v angličtině dobrý, prosím tedy o radu. V českých pravidlech je napsáno, že výměna nepoužitelných dílků (a to pouze těch, které by propojily dvě uzavřené firmy) je možná 1 dílek 1x za kolo. V anglických pravidlech v části "Frequently Questions" je napsáno (alespoň podle mě), že můžete nepoužitelné dílky měnit až když jsou nepoužitelné všechny a pak vyměníte všech šest. Jak se to má správně hrát? Díky.
22.1.2018 14:56:24

ruy

vymena

..vymienas na konci tahu 1 za 1
..6 vymenis len v pripade ze mas 6 nehratelnych zetonov, ked mas polozit novy na dosku - ale toto sa stava vynimocne aj v plnom pocte hotelierov
..na tomto sme sa, co to hrame zhodli

23.1.2018 07:57:28

stana
Hra he dost stará a pokud se nemýlím, vyšla víckrát. Také český překlad pravidel už je dost starý. Nepamatuji se proto, z jakých přesně podkladů jsem vycházel. Ale jak to teď čtu, mám silný dojem, že to pravidlo o výměně jednoho nepoužitelného dílku za tah není jen tak vymyšlené. Je možná z jiné verze originálu než z roku 2008, z nějaké diskuse na fórech... už nevím. Po zkušenostech s hrou myslím, že je to dobré pravidlo. Je dost náhodné, který dílek se stane nepoužitelný, a bez tohoto pravidla by měl postižený docela nevýhodu. Aby se to ale zase nepřehnalo, lze měnit jen jeden dílek za tah. Já to doporučuji.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

24.1.2018 22:00:19

Vybíráme z Bazaru

Zbodni Salát
Zbodni Salát
Akt. cena: 235 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas