Sháním knihy Duna

Ahoj,
Sháním tyto knihy Duna, neví někdo, kde sehnat?

Historie Duny: Bitva o Corrin
Předehra k Duně: Harkonnenové
Předehra k Duně: Corrinové
Lovci Duny
Píseční červi Duny
24.1.2016 15:15:50

...
u nás v městské knihovně :D

25.1.2016 22:04:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Update
Tak už sháním jen

Lovci duny
Píseční červi duny

Kdyby náhodou někdo někde viděl v nějakém zapadlém antikvariátu...

26.1.2016 04:56:38

Píseční červy Duny
Tohle bude oříšek, alespoň příslib můžu poslat:

http://www.martinus.sk/?uQ=p%EDse%E8n%ED+%E8ervy+duny&uMod=list&uTyp=search

ještě by mohla vědět Norma Cenva :):):)

15.3.2016 10:20:02

Rukavicka
Jj, to je posledni na co spoleham. Sice nechapu proc bude dostisk pouze cervu, ale co uz.

Lovce uz jsem sehnal.

Takze ted budu jen cekat na dostisk nebo na to nahodou nekde narazim :)

28.3.2016 11:20:38

..
To máš těžký, kdo sbírá Juliuse Verna má snad každý „rok“ celou novou edici. Já osobně nemám jedinou knihu Duny, byť jsem její velký fanda, ale mám kamarády, kteří mi to půjčují, ale ti si to obstarali v době, kdy tyto knihy stály pakatel. Poptal jsem se jich, jestli by nevěděli, ale jediné co jsem zjistil, je níže uvedené info. Každopádně ti přeji úspěch a pokud náhodou, ač nepředpokládám, na něco narazím, určitě předám info.
.. Od jednoho ochotného borce tady jsem dostal soubor na print and play hry Dune The dice game. Hry jsem si všiml v článku vyhlášení výsledků Golden Geek 2015. Náhodou nemáš s touto hrou nějakou osobní zkušenost?

28.3.2016 12:51:40

pozdě, ale přeci (a do budoucna)
http://muj-antikvariat.cz/

15.7.2016 10:37:25

Rukavička
Nějak jsem přehlédl tvoji reakci.
Dune Dice game jsem nehrál a nic o ni nevím, ale klasická Duna je dost dobrá.

Za dva měsíce bude dotisk červů (poslední co mi chybí z těch co se těžko shání), takže to vydržím.

Nedávno ji někdo nabízel na databazeknih.cz a 400 Kč bylo málo, takže si určitě počkám na dotisk.

15.7.2016 11:52:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Dune Avalon Hill
Když je za dobrou hrou špičkový příběh, je to úplně jiný herní zážitek. Pro mě jsou to například hry na motivy Star Wars. Nicméně to štěstí zahrát si Dunu jsem neměl. Smažíme Rexe, který mě baví hodně a rád bych měl srovnání, tak třeba se někdy zadaří :)

17.7.2016 13:00:53

Duna vs. Rex
Rex jsem taky hral, takze muzu srovnat. Obe jsou co se tyce mechanik a celkove herniho zazitku shodne. Me osobne se vice libil rex protoze twm byly nektere veci vymysleny lepe nez v puvodni dune. Na druhou stranu svet rexe nema za sebou takovy pribeh jako duna. Takze verim, ze az si prectu dunu, tak dostanu chut si ji zase zahrat a budu ji mit radeji nez rexe.

Ale co se tyce dostupnosti, tak je to jasne. Dunu lze pouze vyrobit nebo koupit za velky balik na ebay. Rexe sezenes normalne. Takze pokud na to sezenes 6 lidi a nebo jsi uz sehnal a hrajete treba truny, tak je to dobra alternativa k trunum nebo proste jen super hra

17.7.2016 13:13:19

Rukavicka
Trochu mimo knizni tema, ale vlastnim jak Dunu (hru) tak Dunu Express (dice game). Oboje v grafice Ilyi Baranovkeho. Klasicka Duna je super herni zazitek a osobne ji mam radeji nez Rexe. Pripoustim, ze Rex je trochu zjednodusenou variantou pro vetsi publikum, ale Duna je proste atmosferou nekde jinde. Jenom na ni potrebujes minimalne (a vlastne i maximalne) 6 lidi, v mencim poctu bych to nehral a hlavne vsech 6 lidi musi byt pro to hrat tu hru cca 6 hodin, takze asi tak. Dune Express je z trochu jineho soudku. Ten jsem si vyrobil/nechal vyrobi, protoze jsem chtel zazitek jako z Duny za kratsi casovy usek. Ta hra je dost zalozena na nahode a v zakladu pomerne dost nehratelna, jinak receno muze se stat, ze se neda dohrat. Je pravda, ze s hldou pridavnych pravidel to jde dost nahoru. Dune The Dice Game jsem nehral, ale uvazuji o tm, ze bych si ji vyrobil. Jde o hru Dune Express ale hodne vytunenou, nevim jak moc se lisi od Express ale z toho co jsem cetl to vypada na hratelnejsi variantu.

17.7.2016 14:04:24

Duna a alternativa
Bylo by příliš troufalé vznést dotaz mimo námět diskuze? Co srovnání Duna a GoT? Je to alternativa podobně jako Rex? Měli jste možnost hrát oboje? GoT máme, ale ještě nebyla příležitost. Jinak my hrajeme nejméně v pěti, tohle problém není. Akorát hrajeme jen jednou měsíčně, protože jinak jsme vytížení.

17.7.2016 14:37:01

Duna, Rex, GoT
Hrál jsem všechny tři. Duna a Rex, jak jsem už řekl, jsou prakticky totožné hry s jinou tématikou. Rex je trochu více vyladěný, takže v balíku karet například nejsou karty co nic nedělají, je tam ještě několik maličkostí, které hru "zjednoduší" a hlavně zkrátí herní dobu. Mezi těmito dvěma je to pouze o preferenci co se ti líbí víc. Dunu si budeš muset vyrobit (originální kopie jsou téměř nesehnatelné nebo pekelně drahé), Rex koupíš. S grafikou obdobně.

Co se týče GoT (a teď se budu bavit pouze o 2. edici), tak z této hry mám naprosto jiné pocity. Osobně tu hru mám rád, ale stejně jako v Duně, nehrál bych to v méně než 6 hráčích, nikdy. V tomto počtu je prostě nejvyrovnanější. Nevím jak je na tom hra s rozšířením, kde se hraje ve 4 to jsem nehrál. Tu hru bych taky už nikdy v životě nehrál bez karet Bitevní vřavy (tak jak je to přeloženo v českých pravidlech). Bez nich je ta hra děsný matematický kalkul kdy se jednotlivé bitvy můžou docela natáhnout, s němi se do bitev vnese aspoň trochu náhody čímž se vnáší i fun element a ty bitvy člověku tak mozek nezavaří. Dalším rozdílem je současné skryté plánování akcí, což se mi líbí protože protivník nikdy nemůže vědět co uděláš. Na druhou stranu protivník není tak flexibilní v budování taktiky jako v Duně. CO je mezi těmi hrami ale poravdu jinak jsou Aliance. V GoT jsou Aliance vlastně jenom na oko a nikdo nemusí nic dodržovat. Z Aliance hráč vlastně vůbec nic nemá, kromě jakéhosi příslibu. Duna je v tomhle mnohem zákeřnější a lepší. Sice si Aliance nemůžeš tvořit kdy se ti zlíbí, ale o to mají větší dopad. ALiance ti dává jisté výhody a v určitých fázích hry je docela dobré je mít. Navíc člověk je v alianci vždycky tak trochu sfine, ideálně využít spojence co to dá ve vhodnou chvíli se ho zbavit a přijmout nového. Mimochodem pokud se budeme bavit o Alianci tak v původní duně může hrát klidně 5 lidí proti 1 (v Rexu myslím max Aliance 2 lidí) silně doporučuji toto zavést i v Duně (home rule). Další věc je v tom, že GoT je mnohem více poziční přetahovaná než Duna. V Duně je potřeba být flexibilní a hodně se pohybovat, GoT stojí na taktice plíživého nečekaného osidlování nových území. Těch rozdílů je ještě mnohem víc, například v GoT bidování, management armád, přes zásobování a tak podobně. Svým způsobem, bych řekl, že GoT je trochu víc komplexnější v mikromanagementu, a je spíše taktičtější, v tom pohledu, že je třeba spíše reagovat na vzniklou situaci. Duna je trochu více otevřená a přímočará, na druhou stranu je strategičtější z dlouhodobého hlediska (človk si prostě ty Aliance nevybírá jenom na kolo ale na delší časový úsek, a špatné rozhodnutí tě může z dluhodobého hlediska docela zaříznout).

Jinak obě hry jsou perfektně vysírací a obě mě baví, ale obě jenom v 6 lidech a s partou lidí, které nevadí podvádění a lhaní ať už soupeři nebo spoluhráči. Každá z nich se ale hraje jinak a není rozhodně na škodu vlastnit obě.

17.7.2016 15:07:49

Vybíráme z Bazaru

Night Parade of a Hundred Yokai + 2 rozšíření
Night Parade of a Hundred Yokai + 2 rozšíření
Akt. cena: 2290 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas