terra mystica vs caverna pro 2

Co byste doporucili spise? Budeme hrat ve dvou lidech a obe tyto krabice jsou tak simpaticky obrovsky :-)
9.3.2017 21:45:51

doporučil
doporučil bych hlavně hru pro dva, tedy primárně pro dva hráče a to z důvodu že u spousty her pro více hráčů je hra dvou hráčů trochu nijaká s přiohnutými pravidly.

9.3.2017 21:55:20

Doporučení
Za sebe můžu doporučit obě. Zkoušel jsem několik her jen pro dva, většinou karetky nebo velký hry typu Studená válka. Žádná z těchto her mě ale nebavila jako Caverna a Terra mystica.

Caverna se ve dvou hraje výborně, je hodně solitérní, takže nemáš pocit, že bys byl hrou ve dvou nějak ochuzenej. Ve více hráčích je prostě víc políček akcí.

V terra mystice je při zabírání mapy a při souboji na kultech prostě znát, že při více hráčích bude větší zábava. Dost lidí ti asi právě proto Terru mysticu nedoporučí. Mě ale Terra mystica baví tak hodně, že po ní sáhnu mnohem radši než po Caverně i ve dvou hráčích.

Závěr: pokud tě bude bavit Caverna, bude tě bavit v každém počtu hráčů (no v 7 nevím), Terra je za mě lepší, ale ne každého baví ve dvou, protože je tam prostě malinko nevyužitý potenciál části hry.

9.3.2017 22:23:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Caverna
Z těchhle dvou rozhodně Caverna. Uweho hry jsou obecně dobré ve jakémkoliv počtu hráčů. A má i nějaké vysloveně dvojkové mutace her.
TM doporučuji hlavně ve čtyřech.

9.3.2017 23:32:03

.
Caverna je hodne pohodova, ale pokud ji budete hrat casteji, ohraje se vam, protoze v ni chybi variabilita. Jestli planujete castejsi hrani a chcete trochu vice napeti, tak bych sahl po Agricole s krabickou karet rozsireni.

Terru Mysticu hrajeme ve dvou nekolik let. Nekdo rika, ze to je ve dvou lidech o nicem. S tim nesouhlasim, je zkratka to o necem jinem nez ve vice hracich. Nebudete sice souperit o misto na mape, ale zase tu bude naplno platit princip "co ziskam ja, to ztrati ten druhy", takze boj o rozlohu i o kulty ma vyznam. A uplatnite jine narody, nez pri vice hracich, coz si podle me spousta lidi neuvedomuje.

Myslim, ze v tomhle pripade by asi bylo nejlepsi, kdybyste se podivali na nejaka videa a vybrali si tu hru, ktera se vam vice libi, obe jsou kvalitni.

9.3.2017 23:34:54

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý svět Playmat KS
Zaklínač: Starý svět Playmat KS
Akt. cena: 2850 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas