pomoc s radou deskové hry

Zdarec, mám na vás dotaz. Potřeboval bych pomoct s nějakými deskovými hry, kde jsou různé civilizace. Moje představa jsou: sparťané, egypťané, barbaři, vikingové, římané. Vymýšlím totiž hry na tábor pro děcka a na příští rok bych chtěl vymyslet něco na tento způsob a abych nemusel vymýšlet vše, rád bych načerpal znalosti z různých her a něco z nich spojil. Moje představa je, že každá civilizace bude mít na začátku nějakou různou výhodu (armáda, inteligence, prachy aj.) a kromě výhod v boji budou různé stavby, obranné věže, bohové aj. No a právě proto bych rád někde získal informace nebo nápady na různé stavby a výhody, zemědělství, aj. Takže pokud znáte nějaké deskové hry s těmito nebo jinými civilizacemi nebo cokoliv podobného, můžete mi prosím poslat zprávu? dík
23.8.2017 14:53:21

Civilizační hry
Pro děti nejzajímavější bude nejspíš Settlers: Zrod impéria
pak se lze inspirovat v klasických civilizačních hrách (je to samostatná kategorie):
Sid Meier's Civilization
Clash of Cultures
aj.

23.8.2017 16:31:23 | Upraveno autorem (porovnej)

marrok
Souhlasím s Havelockem (hlavně Clash of Cultures), ale jestli to chápu dobře tak tobě nejde o deskovku ale spíše o popis výhod a nevýhod jednotlivých národů? Tak abys mohl na "táboře" vytvořit třeba 4 týmy/národy a každému přidělit nějakou speciální vlastnost kterou nikdo nemá. V tom případě asi doporučím spíše počítačovou hru Age of Empires II, těch národů tam je habaděj, v technology tree jsou jednotlivé výhody a nevýhody jednotlivých národů a taky jejich stručný popis (takový slušný výcuc najdeš třeba tady http://ageofempires.wikia.com/wiki/Civilizations_(Age_of_Empires_II) ). Lepší stručný popis a výběr národů asi v deskovce jenm tak nenajdeš.

Jinak ten Clash of Cultures je super nápad, bohužel to co ty hledáš je až v rozšíření Civilizations, které se nedá sehnat a nebo za nekřešťanské peníze.

23.8.2017 17:46:05 | Upraveno autorem (porovnej)

marrok
Myslím že se stačí u vybraných her podívat jestli nejsou k dispozici pravidla ke stažení. Není nutné hru vlastnit.

23.8.2017 18:26:48

Mare Nostrum
Mare Nostrum podle mě splňuje všechny tvé požadavky. Navíc je to i skvělá hra :)

23.8.2017 19:02:44

Celotáborová hra Civilizace
Kdysi jsem dělal pro skauty celotáborovou hru pro skauty založenou na klasické počítačové Civilizaci.
Základem bylo herní území - kruh o průměru asi 3m s lesy, řekami, doly, vesničkami barbarů atd.
Za různé táborové hry získávali jednotlivé družiny peníze, za ty nakupovaly budovy a jednotky. Ty musely fyzicky postavit na plán. Budovy dávaly různé výhody, jednotky rozšiřovaly území a bojovaly. Byl tam strom technologií od pravěku do současnosti, z něhož si postupně vybírali. Na konci se měli všichni spojit, postavit kosmodrom a zachránit Zemi před asteroidem.
Na požádání můžu zaslat materiály ke hře.

24.8.2017 11:20:51

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména duet
Krycí jména duet
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas