Po Zatroconu ticho po pěšině?

Teda jsem dost překvapený, že se tady neozval ještě ani jeden účastník Zatroconu. Když se hráči vracejí z takového setkání, tak většinou ještě večer po návratu píšou nadšeně svoje zážitky, co si zahráli, jaké to bylo, s kým se setkali a tady zdechl pes. Minimálně tady hodně lidí očekává zkušenosti s hrou Legends of Euthia, která tam měla být představena. Proběhl vůbec Zatrocon? Nebo se účastníci nechtějí podělit o svoje zážitky?
15.5.2017 11:14:11

Zatro
Dospaval jsem :)
Za mne dobra akce - hraly se hlavne narocnejsi a dlouhe hry, takze to presne splnilo moje ocekavani. Zadne party blbosti...
Pochopitelne jsem nestihl vse, ale i tak jsem si vyzkousel par novych veci:
Forbidden Stars - uf to bylo dlouho, pekna hra, ale musim rict, ze jsem to planovani akci mi do krve nepreslo - vzdycky jsem to naplanoval blbe. Asi to chce vetsi praxi - obecne s takovym typem her.
Scythe - je to mne bavilo, konflikt je spis "pozicni" nez bojovy a bojove karty clovek spise utraci za nejake specialni schopnosti. A hlavne to muze snizovat reputaci a ono je sakra rozdil jestli clovek nasobi 3x3 nebo 3x5 :-)
Legends of Euthia - dojmy jsem pripsal ke hre
Quadropolis - neni to spatne, takove jednoduche euro na hodinu, ale celkem uspokojujici

Zopakoval jsem si:
Terraformace Marsu - bavi mne hry kde se vytvareji karetni "comba" - objednavam
Blood Rage - bohuzel stejne jako vzdy v tomto typu her - moje plany nevysly a v jednom veku jsem nevyhral ani jeden boj :-(
Archipelago - nekonec to byla docela kratka nahla smrt, opet nezklamalo, jen to chtelo jeste par kol abych si to vic uzil
Myrmes - to je proste fajn hra, konfliktu akorat a pritom pekne planovaci, dal jsem si to na wishlist

Rutina:
Istanbul - vypln na zahrati a pri cekani

Omrknul jsem:
Great Western Trail - bohuzel jsem nestihl zahrat (rano jsem proste nevstal tak brzo), ale tohle komplexni euro se mi libi
Adrenalin - celkem se mi libil posun ktery hra udelala od prototypu ktery jsem hral, jednoducha FPS hra :-)

A spousta dalsich her, ktere jsem nestihl ani omrknout :)

15.5.2017 11:53:33

Zatrocon 2017
Teď se vzpamatovávám po náročném maratonu. Dávám do kupy fotky a chystám report z akce.
Nejsilnější herní zážitek byl určitě pro mě určitě 6 a půl hodinový Fief, včetně věčně rozhádaných královských manželů a který kdyby dobře padly kostky se mohl po 6 hodinách vrátit na začátek :) :)..
Jaký byl Zatrocon 2017 musí posoudit jiní.... ale určitě byl krátký :)

15.5.2017 12:28:20

dojmy
No tak minimálně jeden účastník (Pundlich) se vyjádřil v sekci hledáme spoluhráče)... jinak za mě dojmy skvělé, všichni lidé měli dobrou náladu, partie byly živé a napínavé a to i u eurovek bylo dost tématických průpovídek a interakce. Bylo prostě celkově vidět, že si to všichni užívali. Mě se hlavně na celé akci líbila právě ta dobrá energie která čišela z organizátorů a ostatních hráčů a to, že jsem poznal a mohl si zahrát se zajímavými lidmi. Vlastně to hraní her byl jen takový malý bonus :-)
Asi největší zajímavost za mě byl fakt, že jsem ani jednu partii (až na týmového kapitána sonara) nevyhrál. :-D Popravdě to je ale to, co mě fakt vůbec nemrzí :-)
Nejsilnější zážitek byl určitě právě Captain sonar, ale už ho asi nechci hrát nikdy v životě, protože ten stres že to týmu pokazím je na mě trochu moc :-D nejlepší byla hláška radisty opozičního týmu, když se ho kapitán ptal:
"tak kde jsou?"
"někde mezi a1 až o15"
pak to byla skvělá partie Cyclades, která sknoubila snad všechny prvky které mám na této hře rád. Intriky, blaf, náznaky a i trocha diplomacie a hlavně napětí. A celá partie vyústila ve finální dvoj souboj v jednom kole o metropoli hráče, který díky ní měl vyhrát hru, kdy první souboj mohl předat vítězství útočníkovi a druhý mohl zase hru minimálně ještě o kolo prodloužit a mě tak dostat do výhodné pozice, páč jako jediný jsem to kolo peníze šetřil a chyběli mi dva filosofové k zisku druhé metropole. Ale oba pokusy o dobytí byly neúspěšné, a tak nastal konec a všichni jsme se shodli, že nám je nějaké vedro a to přitom bylo hned za náma otevřené okno :-)
No a poslední zážitek vypíchnu: testování prototypu Tinda, který byl sice ještě dost nedoladěný, ale jednalo se o jednu z nejzábavnějších her na zatroconu :-)
Jo a myrmes ještě stojí za zmínku, střihnul jsem si jej dvakrát a zjistil, že ve třech či čtyrech je to úplně něco jiného než ve dvou a dostal pořádně na zadek v obou dvou případech.. nutno podotknout, že v obou případech jsem obětoval chůvy na plnění úkolů příliš brzy, což se po druhé nemělo stát, ale nedalo mi to a musel jsem to vyzkoušet, když mi to poprvé nevyšlo :-)
Celkově prowtě super, snad za rok zas :-)

15.5.2017 13:26:43

Nechci se dělit o své zážitky...
... místo toho chci poděkovat Sašovi i celému organizačnímu týmu. Stejně tak všem zúčastněným, ať už spoluhráčům nebo těm, které jsem měl možnost při hraní očumovat nebo se s nimi o hrách aspoň pobavit.
Celá akce byla perfektní, lidi byli skvělí, a já jsem moc rád, že si s tím dal někdo tu práci. Díky a příští rok jedu na stopro.

15.5.2017 22:08:32

Podařilo se
I já bych rád poděkoval organizátorům, byli skvělí, akce byla perfektně připravená, proběhla bez problémů (aspoň u mě), škoda jen, že byla tak krátká... Zahrál jsem si dokonale, i když tentokrát nic nového, co bych už neznal (až na Exploding Kittens), na druhou stranu jak tu už někdo píše, je super, že se hrály hlavně pořádné hry a ne nějaké party blbosti, kde ze sebe lidi dělají šašky, a že to nepřerušovali nějakým fotbálkem a podobně :-)

Drobné návrhy:
- místo konzumních lístků na den by byl lepší klasický účet na celou dobu
- nevím, nakolik se osvědčil předběžný rozpis hraní, podle mě se na to větší polovina zapsaných nakonec vykašlala
- jak píšu, akce byla krátká, ale na druhou stranu, kdyby byla delší, asi by se tak moc nehrálo, protože by to lidi tak dlouho nebavilo

Doufám, že za rok bude zas!

15.5.2017 22:20:41

Povedená akce
Akce se docela povedla a chci pochválit organizátory.
Zahrál jsem si dobré hry a zase jich spoustu nestihl.

Great western trail - moc hezký euro s vozením krav, kde se průběžně mění plán.
Mars teraformace - proměna Marsu řízená kartami. Objednáno.
Myrmes - starání se o mravenčí kolonii. Netradiční téma.
Troyes - to mě moc nechytlo a půlku hry jsme diskutovali zda "group of dice" a "your group of dice" je to samý nebo ne.
Legends of Euthia - nehrál jsem to, ale koukal na ostatní. Původně jsem do oho chtěl jítl, ale teď mě to tak nenadchlo.

16.5.2017 07:06:48

Poděkování
Chtěl bych také poděkovat všem pořadatelům za perfektně připravenou akci.
Těšil jsem se, ale také jsem měl trochu obavu, jestli tam vůbec patřím, protože nejsem až tak zkušený hráč, jako ostatní předpokládaní účastníci, ale obavy byly zbytečné. Se synem jsme toho za víkend zahráli spoustu a oba jsme byli velmi spokojeni.
Taky chci poděkovat Matějovi(matewr84) za jeho ochotu vysvětlit a znovu si zahrát Kemet, i když ho ve stejném dni už hrál.
Tak snad zase někdy v budoucnu.

16.5.2017 16:54:17

zatrocon
Poslední dobou moc nehrávám (mám dvě malé děti) a když už, tak pouze ve dvou. O to víc jsem se těšil, že si pořádně zahraju hry v maximálním počtu a taky že jo!
Adrenalin ve čtyřech – pěkná hra, bavila, vcelku to odsýpá, za hodinu bylo dohráno.
Mořeplavci – na tohle jsem byl zvědavý a bylo to super. Ale bylo patrné, že čím méně hráčů, tím slabší zážitek (něco jako když jsem onehdá hrál El Grande ve čtyřech, jako dobrý, ale absence pátého byla patrná). Přeci jen je pak tak hezky těsno na mapě.
Lancaster – víceméně stejné pocity jako u Mořeplavců
Vast: Crystal cavern – pokročilá hodina, pokročilý stupeň únavy, chytil jsem se až ke konci, ale i tak zklamání. Bráchu to taky moc nechytlo a to hrál asi nejzábavnější postavu. Možná, že jsme se na to až moc těšili. Každopádně jsem rád, že jsme si to mohli zkusit.
Kemet, Scythe, Blood rage (vše vynikající).
Hřeb sobotního večera (Here I Stand) se nakonec nekonal :-(, tak jsme chvilku počkali a zkusili pak oblíbenou Matějovu hru Dreaming Spires. Hra docela průměrná, s nevyužitým potenciálem, nicméně tragédie to nebyla a díky herní skupině jsem si to užil.
Poté ještě jedna partička Blood Rage (moje druhá celkem). Zde si dovolím trochu toho „fňukání“, kdy poslední kolo jsem měl kombo za mrtvou loď 12 bodů a za 1 rage si ji vrátím a docela jsem to točil (asi 5-6x) a náskok byl patrný. Špatňák si také nevedl zle, ale věřil jsem si. Měl jsem poslední kartu v ruce quest, kterou mi ale JaraS ukradl v bitvě. Takže jsem se nakonec neposunul na poslední level (+10 bodů) ani nemohl splnit quest (+11 bodů). Nakonec to dopadlo tak, že JaraS (který se tvářil jako hromádka neštěstí) splnil 4 questy, měl dvounásobnou hodnotu, takže narýžoval přes 80! bodů, vyhrál a já jen koukal z třetího místa a chybělo mi cca těch 20 bodů :-D
Cyclades – skvělá hra, rychle to odsýpalo.
Na prodej – taková jednoduchá ptákovinka, nicméně díky skvělé partě jsem se u toho bavil.
Základem hraní je dobrá parta a trochu toho „trash-talkingu“, což zde bylo u všech partií, takže celkově akce byla super. Byla sice krátká, ale nevím, jestli bych to tempo déle vydržel (v neděli po příjezdu jsem odpoledne vytuhl). Příště klidně stejně. A samozřejmě jsem nestihl spoustu her :-)

16.5.2017 23:35:13

zatrocon
Uvědomuji si, že "samochvála smrdí", ale dovoluji si letošní Zatrocon označit za povedný. Byla to pro nás relativně větší akce, kterou jsme organizovali a snad se nám povedla...
S některými z vás jsem měla možnost si zahrát (Mombasa, Blood Rage, Cable Car) a bylo to moc fajn - díky za trpělivost :-).
Učitě bych ze všeho nejvíc chtěla poděkovat všem, kteří na akci dorazili, i když měli Pardubice trošku z ruky. Bylo nám s vámi všemi moc fajn a těším se na shledání příští rok (a nebo třeba i dříve :-) ).

Jana

17.5.2017 21:53:58

Dojem ze Zatroconu
- Na první ročník bylo docela dost lidí. Dobrý start, má to našlápnuté.
- Nejlepší ze všeho byla excelentní organizace hraní. Sasa plán připravil velmi dobře a díky tomu jsem celou sobotu hrál, zcela bez prostojů. Je perfektní vědět, že nemusím hledat spoluhráče a ke hře si se mnou sednou ti, kteří o ni mají opravdu zájem. Vynikající. Být ještě jmenovky, jsem úplně happy.
- Pozitivní přístup organizátorů. Dojel jsem v pátek pozdě (moje chyba, resp. práce řekla NE) a chudák Sasa (s kterým jsem se do té doby vůbec neznal) furt pobíhal okolo mě a řešil, jak mě zabavit. Tak jsem se mu nenápadně vytratil spát, abych mu ušetřil starosti. Alespoň jsem byl odpočatý na tu sobotní řež. :)
- V neděli se OPRAVDU hrálo do čtyř. Většina akcí oficiálně končí odpoledne, vždy je ale po obědě pusto prázdno (asi je to dáno tím, že jezdím primárně na akce Korunky = severní Morava a tím pádem lidé opravdu musí odjet brzy). Ale tady jsem hrál i po obědě. Tj. neděle nebyla mrtvý den. Holt strategicky výhodná pozice.
- Neskutečně pobavila Jana, když hromadně objednala pizzu. Pak ji rozpočítávala a vyšlo jí 136/ks jeden den a 108 Kč/ks druhý den. A poctivě vybírala tuhle sumu, trápila se s drobnýma. První den sám, druhý již za podpory manžela jsem jí radil, ať to zaokrouhlí na 140 a 110. Že si ušetří starosti a každému to stejně bude fuk. Ne. Kus vychází na 136, tak 136. Musí to být spravedlivé. Ale že každá pizza stála jinak, takže někdo přeplatil a jiný ušetřil mnohem víc, to už jí nevadilo. No pobavilo to. Ale v dobrém. Jana byla hrozně obětavá a vše to kolem té pizzy obstarala a přitom nemusela. Stejně tak vařila kafe atp. Nemohu vynechat ani to, že se bez reptání vrátila do plastové budovy do Fiefa. Díky moc za to všechno.
- Palec nahoru Madarichovi za to, jak měl zmáknutou tu svou bandu malých vometáků. Děti mi nevadí, ale když jsem viděl tu žlutou záplavu, lehce jsem znejistě. Ale naprosto cajk. Byli disciplinovaní, nedělali bordel a nepletli se pod nohy. Nekonalo se ani typické pobíhání a vřískání. Resp. ne v takové míře, že bych to zaznamenal.
- Jelikož přítelkyně nemá registraci na ZH, ak bych vyzdvihl ještě slečnu recepční. To placení bylo hned příjemnější.
- Možná největší plus je pak to, že jsem jako admin obrázků přežil. Ze zdejších reakcí na mou práci mám někdy dojem, že nabodnutí na kůl je pro mě ještě příjemná vyhlídka. :D :D :D
Ba naopak když jsem se vrátil, tak se vyloupli noví přispěvatelé. Asi když mě poznali tváří v ksicht, tak zjistili, že až takový vyvrhel společnosti nejsem. ;)

PS: No a vyhraný Fief je už jen třešničkou na dortu. To ty plastové budovy. Bez nich by to nešlo.

24.5.2017 00:04:10

Vybíráme z Bazaru

Aeon's End: Outcasts + RtG + SV od 1 Kč
Aeon's End: Outcasts + RtG + SV od 1 Kč
Akt. cena: 960 Kč
Končí za: 22 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas