Nová RPG Dračí hlídka - návrat k původnímu DrD?!?

Dnes jsem se měl možnost seznámit s novou českou RPG Dračí hlídka https://www.dracihlidka.cz/
Hra je zajímavá v tom, že navazuje na původní DrD (autoři údajně s Altarem neúspěšně jednali o licenci) a hráči si tak budou moci nostalgicky zavzpomínat nebo nově vkročit do tohoto syrového fantasy prostředí vycházejícího z DnD.
Mezi rasami nebude chybět člověk, trpaslík, elf, hobit, nově gnóm, barbar nebo nově obr a jejich povolání budou také klasika - válečník, hraničář, alchymista, kouzelník, nově kněz nebo zloděj.
Oproti DrD autoři slibují zjednodušení hodů na jednotlivé atributy, větší důraz na rozvoj postavy na základě jejích rozhodnutí ve hře a další... Hrané postavy z DrD budou implementovatelné do Dračí hlídky, k čemuž by měla pomoci aplikace.
Očekávaný prodej jaro 2018 jako staromilec jsem na to zvědavý, zda nepůjde pouze o nelicencovanou kopii DrD. Pokud ne, bude to jedině dobře, protože upřímně mě staroslověnské reálie DrD II vůbec nechytly a toto by mohlo být ten pravý návrat do mládí a nostalgie jako prase. Budu sledovat.
1.3.2018 21:52:33

tak to jsi dobře
našel. Pěkný, chlapcům držím palce a co nejdříve podpořím.

1.3.2018 22:03:48

zkouška na Králohraní

Ahoj :) Dračí hlídka k nám zavítá na Králohraní (první festival deskových her v Hradci Králové), který se koná 13.-15.4.2018. Můžeš se na jejich RPG přihlásit. Mrkni na FB a web Králohraní :)

1.3.2018 22:07:25

Joe

DrD
Trosku som sa pred stolnymi hrami venoval aj RPGckam (na rpgforum.cz) a tak mi to rovno zasvietilo do oci - nie je nahodou pokracovanim DrD novo vydane DrD 2?

http://www.drd2.cz/

Viem, ze sa asi od Dracaku odlisuje novsimi elementami (kedze nan vplyvali novsie a modernejsie RPGcka, ktore od cias povodneho DrD vznikli), ale... co vy nan?

1.3.2018 22:17:37

jana.maruska
Jojo, už jsem se díval, ale počkám si na Brníčko;-) Taky jsem jinak z hecu podpořil...

1.3.2018 22:18:14

Joe
DrD II to právě není. DrD II je v originál licenci od Altaru, proto ten název DrD II. Jinak je hra ale zasazená do úplně jiného světa se zaměřením na naši slovanskou mytologii a historii. Spíše než elfa tam potkáš meluzínu nebo jiné větry, víly, atd. a to už nemá pro mě to kouzlo. Co jsem se dočetl, tak Dračí hlídka bude navazovat na staré DrD 1.6 s tím, že se autoři i snažili od Altaru získat v roce 2015 licenci, ale neúspěšně, právě díky DrD II.
S původním DrD má ale právě Dračí hlídka mnohem více společného.

1.3.2018 22:22:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

saiwer
Išlo mi hlavne o to, prečo sa snažiť vydávať "DrD 1.6.nové", keď existuje DrD 2.0...

Asi len na svete to nezávisí, lebo predpokladám, že hráči a GM si vedia DrD 2.0 transformovať na akýkoľvek príbuzný fantasy svet... nehovorím, že každý, ale určite to pôjde...

Čo neznamená, že by som im nefandil samozrejme :)

1.3.2018 22:27:52

Joe
Chápu tě, ale na mě by právě to nové DrD 1.6 zapůsobilo mnohem více, než DrD II, protože pro RPG mám prostě to generické fantasy mnohem raději (hlavně z nostalgie k dračáku a Diablu). A je sice pravda, že dobrý PJ dokáže udělat se světem divy, ale stále máš nějaké šablony ras a povolání, nehledě na bestiář a nachystaná dobrodružství a v tom se DrD II od svého předchůdce hodně vzdálilo, což byl sice také hlavní záměr, ale mě neoslovil.

1.3.2018 22:35:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Dračí hlídka
Někdy v říjnu jsem měl to štěstí, že jsem úplnou náhodou na kuřpauze v hospodě zaslechl konverzaci od hře na hrdiny, následně jsem se skupiny zeptal kde a kdy hrají a zjistil jsem, že se bavím s jedním z autorů Dračí hlídky.

Bavili jsme se o nějakém tom základu a principu hry a rozhodně budu pravidla pořizovat. Pokud se dobře pamatuju, tak je to pojato jako zjednodušená kombinace několika systémů aby to pochopily i děti a mohly se zapojit, zároveň natolik zajímavé, aby to dospělí a zkušení hráči neodvrhli jako moc zjednodušené. Autoři chtějí hry na hrdiny zase dostat do povědomí, tak je třeba začínat už od útlého mládí :), taky rozdávali nějaká předběžná pravidla do různých domů dětí a mládeže zdarma, což mi přišlo úplně super, protože kolikrát prostě není rozpočet aby se koupilo něco takového.

Každopádně mi to přišlo jako pěkný projekt, který určitě podpořím.

2.3.2018 08:56:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

I Jeskyně a draci od Mytaga postavené na D&D páté edice jsou svým feelingem bližší původnímu DrD 1.6 než DrD II.

3.3.2018 10:49:17

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard - Deadly Frontier
ISS Vanguard - Deadly Frontier
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas