Informace od vydavatelství

Objevilo se tu oznámení ,že už dorazila hra První marťané.Aneken u této novinky poznamenal,že hlavní informační kanál Rexher je FB.
Účet na FB mám od jeho vzniku,ale používám ho výjimečně ,pouze na PC.
Teď jsem se teda podíval, jak jsou na tom vydavatelství s fanoušky.
Albi : 39215 Mindok : 15668 BF: 9312 Rexhry : 1768 Fox in the box : 567
Je jasné ,že na deskové hry se pouze zaměřují Rexhry ,Mindok a FitB.
Jak už jsem jednou psal,získat nějaké informace z Mindoku je asi nad síly všech.Osobně to nechápu ,ale je to tak . Pokud nejsem uživatel FB tak nemám šanci se něco dozvědět.
Ostatní nakladatelství se snaží informovat i na jiných platformách než je FB,ale FB je nejhlavnější.
Když vezmu dva komunitní weby ZH a Deskožrout. Tak na Deskožroutovi jsou aktivní jen Rexhry a Fitb. Tady na ZH je to o něco lepší,kromě dvou zmíněných ,taky BF a někdy Albi,pro Mindok jako by tyto weby neexistovaly,pouze Karel někdy něco písne.
A teď proč to všechno sepisuji.Osobně si myslím ,že potencionální zákazníci těchto vydavatelství , jsou lidé kolem 25 a výš(stáří neomezeno).Nezletilým musí koupit hry rodiče a někdy mám pocit ,že oni sami mají více zájem o PC a konzole.A jsme u toho. Je mi 45 a myslíte ,že mě donutí někdo si nainstalovat FB do mobilu ? A když kliknu na jakýkoliv web nějakého nakladatelství ,tak se dozvím prd. Samozřejmě ,já ,jsem tady na ZH ,takže o hrách mám přehled,ale třeba mí známí ,jsou u vytržení ,když jim ukáži nějakou novou hru .
Tím chci napsat ,že není jen FB a pokud chci něco prodávat ,tak bych měl informovat na všech dostupných místech. Zvlášť u takových produktů jako jsou stolní hry. Tady na zatrolenkách můžeme poděkovat adminovi 1a2a3a4 ,že nám ty informace sbírá a tady postuje.

P.S. Tímto jsem na nikoho nechtěl útočit,jen napsat svůj názor ohledně FB.
21.4.2018 15:40:14

Bastacka
Nejvíce informací o novinkách najdeš na hrajeme.cz, které určitě taky patří mezi nejzásadnější stránky o deskovkách, stačí sledovat rychlé zprávy.

21.4.2018 17:46:41

Je mi 43...
A fb v mobilu mam :) . Skoro u vsech znamych mám zrušené sledovaní. Vesměs mě nezajímá co píšou a na co nadávají, ale přesně jen sleduji FB vydavatelů a ostatních co mají s hrami něco společného (Kubrt, Deskofobie atd)

21.4.2018 17:46:50 | Upraveno autorem (porovnej)

FB
zmier sa s tym, ze zijes v roku 2018 nie 1985. :-)
Ten odpor k FB na mobile, od akehokolvek pouzivatela smartphonu je dost nelogicky. Takze, preco sa nechces prisposobit trendom, hlavne ak na tom nenavidenom FB najdes presne to, co nevies najst inde a na zaklade coho si napisala tento prispevok?

21.4.2018 19:24:19

Bastacka
.. mám to podobně. Skupina mě donutila založit skupinu na FB, kde sdílíme fotky a plánujeme deskohraní. V tomhle směru to asi není špatný nástroj, ale jako zdroj informací mi prostě nevyhovuje.

21.4.2018 19:38:43

M

souhlas s Bastacka
Tak jen pro vyvážení názorů;) se jednou větou přidávám k původnímu apelu, ať si je FB jakkoli free-cool-in, je tady nezanedbatelná skupina jeho odpůrců, a je zcela na místě poukázat na to, že komunikovat i na dalších kanálech je ve prospěch všech.

21.4.2018 19:40:58

Wuuduu
Trendy :+). A proč by měl být nelogický ? Já mám telefon na jíné věci a né na FB.
Jde o to ,že já nic nemusím prodávat proto ten FB nebo jiné prostředky reklamy nepotřebuji. Ale pro vydavatele a jejich zaměstnance je to obživa a měli by využívat všechny možnosti k propagaci.

21.4.2018 19:43:56

Bastacka

A pár dekád dozadu by si brecel, že ti nechodia upozornenia do poštovej schránky a sú iba napr. V rozhlase, ktorý máš, ale ho nepočúvaš. :-)

21.4.2018 19:55:01

komunikace
A které komunikační kanály by vám teda ideálně vyhovovaly? Nebudeme si nalhávat, že bychom v REX neměli v PR rezervy (páč nemáme rezervy v HR). Ten FB je primární proto, že relativně nejpřímější a nejjednodušší cestou dokáže předat informaci nejširšímu publiku, ostatní kanály jsou na předání sdělení složitější. Ale snažíme se v diskuzích pokud možno aspoň reagovat. Páč hráči hráčům...
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

21.4.2018 19:55:01

Lolo
Ale tady nejde o mě ,co chci nebo nechci.
Jak píšu ,já nic neprodávám ,já nic nenabízím, ale oni ano .


21.4.2018 20:06:13

FB
Facebook nemam, nechci ani mít nebudu. Souhlasím tedy s tím, že je opravdu škoda, že je "vše" jen na FB.
Lidí s podobným odporem k facebooku znám nespočet...není to o podřizování se trendům...prostě je to zbytečnost a navíc obtěžující zbytečnost. Raději se s přáteli sejdu, pokecám atd. a když nejsou v dosahu, tak zavolám...než abych je sledoval přes PC :D
Stejně to mam s deskovkama...raději se sejdu s kámošema a zahrajem si SPOLU než abychom hráli něco (PC,konzole) po netu...je to i o tý sociální stránce - a působí i lépe, když je vše přímo od zdroje (ofiko stránky vydavatelů) než z FB, alespoň na mě...i když je to v podstatě to samý, tak mi to přijde osobnější.

Ideální místo/a pro zveřejňování informací je stránka daného vydavatelství nebo komunitní weby :)

21.4.2018 20:50:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Odpor k FB
Docela chapu, ale je to jen o tom nepodrizovat se facebooku. Ale upravit si ho aby byl pro me dobrym zdrojem informaci. Nemusite tam preci nic psat staci si zalozit klidne i fake ucet a odebirat info od subjektu o ktere mate zajem. Ale ono to je spis o tom rict "nemam fejsbuk nejsem zadnej cucak" :-)

Ps: dalsi vec ze nebyt FB tak o tom ze se nas bude schazet jednou tydne 6-8 lidi se mi bude max zdat.

21.4.2018 21:01:28 | Upraveno autorem (porovnej)

horysimus

To neni o tom rict si "nemam FB nejsem žádnej...". Mě je jedno jesti ho člověk má nebo ne :)
Spíše je to o tom, že se všichni podřizujou facebooku, když na to koukám takhle "zvenčí".
V pubertě jsem by na lidech.cz, xchatu apod. což je to samý jen v menšim měřítku, takže vím, že to nepotřebuji ani už nechci a proč.
Je to určitě jednodušší s ním, ale bez něj jsem spokojen a více v osobním kontaktu :)
Proto je škoda, že dnes čím dá více, jako bys nebyl na FB, tak jako bys nebyl.

21.4.2018 21:28:47

..... morthe
Stačí info na domovské stránce nebo na komunitě. "Hráč" si to najde. Pro potencionální zákazníky je FB a jistě i další kanály asi ideál.
Nebo adresář a "spam" zaregistrovaným? Tomuhle se nebráním. Oukej gůglu a FB ..... já jo. :o)

21.4.2018 21:56:05

...
FB úplně jako komunikační kanál úplně v pohodě. A to jsem věkově starší a pokročilý :) Navíc pokud má někdo averzi nebo osypky z podobné sociální sítě, jde jej založit anonymně pod smyšleným jménem nebo nickem a dát si do sledování jen vydavatelství deskovek.

21.4.2018 22:28:03

za mě
je hlavní "problém" FB, že je univerzální - podobně jako třeba
smartphone.
Takže jednou z věcí, co pohltil, je instant messanging. Ještě cca 3 roky zpátky jsem poctivě pouštěl každý den ICQ a viděl jsem, jak postupně ubývají lidi. Pokud se s někým přes den chci zkontaktovat, tak u většiny mi zbývá buď klasický telefon (hovor/smska), nebo právě bohužel FB Messenger. Pár výjimek má Telegram, ale naprostá většina prostě ne.

21.4.2018 23:08:30

M

2 Úderník
Nejde o to, že by to nešlo "vobechcat". Původní příspěvek jsem chápal jako výzvu vydavatelstvím ve smyslu "chcete oslovit více lidí" zatímco tvůj příspěvek jakoby nabádá "no a co tak se ovce přizpůsobte". Nechci nic podsouvat ani pův.příspěvku ani tobě, jen glosuju, jak to vyznívá.


21.4.2018 23:53:29

co dodat
také nejsem úplným zastáncem FB, na druhou stranu na toto (info od vydavatelů) je fajn. Těžko přesvědčíš všechny vydavatele aby zveřejňovali a informovali někde na jednom společným webu, zato FB tohle umožňuje. Když ho zapnu naskáčou mi všechny novinky za sebou ať je to Mindok, Albi, Rexhry, Fox in the box, Blackfire, CMON, Piatnik... a navíc jakákoli informace mi přijde nekompletní nebo nejasná a tak něco... není problém se vydavatelů rovnou zeptat (ať už komentářem nebo přes mesenger) a většinou ochotně a rychle odpoví. Takže za mě je na toto FB super.
______________________
hráč a drobný sběratel

22.4.2018 00:19:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Osobně si myslím,
že je to o efektivitě.
Dovolím si tvrdit, že většina uživatelů zatrolených her má i FB a sleduje tam vydavatele. (uřčitě teď pět lidí napíše, že oni FB nemají. Bohužel, jste v menšině)
Takže je otázka zda stojí vydavatelům za tu práci navíc to vypisovat na všechny weby, kde by to mohlo zajímat (nezdá se to, ale čas to zabere).
Navíc dneska exituje více webových stránek věnovaných deskovým hrám, které tyto informace přinášejí.
A třeba zatrolenky jsou web komunitní, děláme si ho sami. Navíc 1234 se toho zhostil velmi dobře.

Za jedinou chybu považuji, že nemají každý na svém webu sekci tiskové zprávy, kde by měli tato oznámení přístupná. Vím, že to není uživateli extra vyhledávaný způsob, ale spíše takový profesní standard.

--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

22.4.2018 06:42:02

Přesňéé
Já bych všechny ty internety a facebooky taky zakázala!
Dřív se člověk všechny novinky doslechl v obecním rozhlase a na každé návsi byly plné nástěnky informací. Dnes nástěnky zejí prázdnotou a rozhlasy nefungují!

Taky nechápu, že vydavatelství nenajmou člověka (měsíční plat 30 000 Kč), který by informoval všechny potencionální zákazníky, kteří se odmítají přizpůsobit životu 21. století! Vždyť by jistojistě prodali měsíčně i o pět her více( (5 × 1 000 Kč = 5 000 Kč)!


Poznámka pod čarou: Albi má na facebooku "jen" 12 326 sledujících.

22.4.2018 08:15:43

FB a pravidlo 20:80
Ja chápem, že niektorí by boli radi, keby sa k informáciám mohli dostať aj inde ako na FB, ale na druhej strane aj chápem, že pre firmy je facebook potvrdením pravidla 20:80. Dvadsať percent času/energie im stačí na to, aby oslovili 80% svojich sledovateľov. A síce stále zostáva ešte 20% sledovateľov, ale to zase zoberie 80% času, aby sa k nim dostali.

Avšak priatelia, odporcovia FB, nezúfajte, viete o tom, že stránky FB môžete sledovať aj bez toho, aby ste tam boli registrovaní?

Albi: https://www.facebook.com/moderni.hry
BF: https://www.facebook.com/blackfire.cz/
REX hry: https://www.facebook.com/REXhry
MindOK: https://www.facebook.com/hry.mindok/
Fox in the box: https://www.facebook.com/foxinthebox.cz/

22.4.2018 08:57:32

taky bez FB
Dorgen: Asi to má být vtipné, ale zkus se zamyslet nad tím ".. kteří se odmítají přizpůsobit životu 21. století!.." Nemusíš hned, třeba za pár let ;)

K tématu: Nikde se nechlubím tím, že FB nemám, jen ho k životu nepotřebuji. Kupodivu se bez něj sejdeme i v šesti lidech a pokud potřebuji nějakou informaci, tak si ji dohledám.
Ale je pravda, že pokud něco hledám, první kroky obvykle vedou na stránky daného vydavatelství. To je pro mě nejpřirozenější.

A to že je pro cucáky? Už jsem několikrát zaslechl od zhruba 10 až 12 letých cituji: "FB? Mami, to je pro starý." :))

22.4.2018 10:16:52 | Upraveno autorem (porovnej)

:-)
a mozno by podaktori uvitali, ako to bolo kedysi. Ze by chodil typek s bubnom po uliciach, bubnoval a vykrikoval, co je noveho "Na znamost sa vsetkym dava, ze…"

22.4.2018 12:05:02

:+)
Wuuduu: A na Slovensku to tak není .....
Já myslel ,že jo :+)

22.4.2018 12:35:45

Bastacka
No ono jde částečně i o to, že FB je "náš", tedy že ten kanál vlastníme. A díky tomu na něm můžeme prezentovat, co chceme. Máme tam cca jeden post denně, dáváme tam novinky, fotky, updaty. Pokud bychom to samé dělali i tu, tak by ZH byly plné REXher;) BTW máme necelých 1800 followerů, ale taky v podstatě největší odezvu, jelikož do toho necpeme prachy, raději tam budeme mít to "tvrdé jádro". Z mého pohledu se nám podařilo FB rozchodit moc dobře a jsme tam v dost úzkém kontaktu.
Sem dáváme zásadní informace a DŽ to samé - že něco chystáme a podobně (to teď navíc převzal z velké části Honza - 1a2a3a4) a k tomu chodíme denně na fóra a komunikujeme s lidma. Více toho asi fakt moc zvládnout nemůžeme;). BTW konkrétně Marťany v Česku jsem tu oznámit chtěl, ale Honza byl rychlejší;)

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

22.4.2018 14:21:14

Zatrolenky č.1
Co si budeme povídat, myslím si, že největší informační zdroj jsou kromě FB právě Zatrolenky. Hrajeme.cz má také velmi dobrou informační hodnotu, ale osobně tam chodím pouze sporadicky a chybí mi tam právě ty vášnivé debaty kolem her. Deskožrout má bohužel jen určitou skupinu lidí (zkušených hráčů) a řeší se převážně jen Kickstarter.

Takže kdo chce vědět, co nového ve světě her tak jednoznačně FB (s odběrem od vydavatelů) a poté Zatrolenky. Ještě bych nerad zapomněl zmínit Jouob.cast, ten taky odvádí skvělou práci ;)

22.4.2018 14:42:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Isles of Terror KS
Isles of Terror KS
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 11 hodin

Offcanvas