Gameplay videa a recenze

Kdo je Váš oblíbený autor gameplay videí nebo recenzí na YouTube? A koho naopak nemůžete vystát?
28.7.2017 23:17:41

Watch It Played vs. rahdo
Za sebe považuji za nejlepšího v oblasti gameplay videí Rodneyho Smithe z Watch It Played nebo Rickyho Royala. Rodney Smith dělá videa, která jsou vždy perfektně sestříhaná a záběr kamery je přesně na důležitá místa na stole. Navíc většinou hraje se svými dětmi, takže není omezen jen na kooperativní hry. A dost často nechává hrát i diváky tím způsobem, že ve svém tahu video ukončí a nechá v hlasování rozhodnout diváky o dalším postupu. I chyb dělá poměrně málo, což už je co říct.

A koho naopak nemůžu vystát, to je rahdo, protože ho považuju za blabolícího idiota, který vždy půl videa rozmýšlí, co má udělat a když zrovna neváhá nad dalším tahem, tak drmolí a přeskakuje z jednoho tématu na druhé.

28.7.2017 23:23:48 | Upraveno autorem (porovnej)

gameplay videa
Oblíbenec Catweazle
Nedokážu sledovat Kubrta.

28.7.2017 23:40:50 | Upraveno autorem (porovnej)

rahdo
aj pre mna je rahdo uplne otrasny. Nielen tym podanim, ale jeho recenzie su v podstate silno jednostranne iba z pohladu 2 hracov, co je mne napr. uplne naprd. Aj uplne dobru uzasnu hru zhodi len preto, ze si ju so zenou nemoze dobre zahrat.

mam rad recenzie od:
1. Drive Thru Review
2. Board Game Brawl
3. Watch It Played (pre pravidla, tutorialy)
skoda ze StarlitCitadel prestali robit recenzie…

A co fakt nemozem, napriek viacerym pokusom, su recenzie od Ondru ci Kubrta na Deskofobii, nezvladam to :-)

28.7.2017 23:47:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Souhlas s recenzemi
Drive Thru Review jsou výborný.

28.7.2017 23:49:55

Muj oblibenec
Late Night Gamer - skvele udelane solitéry (napr. Cuba Libre, Labyrinth, Rommel atd. )

29.7.2017 00:24:22 | Upraveno autorem (porovnej)

videa
Mě nezajímají recenze, hledám jenom how to play a nejlepší je:
Watch it Played (to mi vždycky srdce zaplesá, když hledám info ke hře a je tam tohle video)
DriveThru mám taky rád (široký záběr)
Paul Grogan to má taky pěkně udělaný, ale nemá toho moc.


Nesnáším calendale (GMT/wargames), žvatlá s fajfkou v puse, kamera rozmazaná, roztřepaná, několik hodinových videí v rámci how to play, jdu blejt....poslední dobou už se jede v HD!!!

29.7.2017 01:31:05

...
A to já zase rahda mám velmi rád. Líbí se mi hlavně pohodovost jeho videií, to že si na nic nehraje a jeho entusiasmus. Když koukám na jeho playthrough, tak mám obdobný pocit jako u hraní deskovky, cítím z toho prozkoumávání něčeho nového, pohodu a i výzvu na přemýšlení. Prostě imho rahdo dokáže nejlépe přenést pocit z hraní na diváka. Když jej sleduji, necítím z toho žádnou nucenost, prostě se cítím jako bych byl u něho doma... a ty "žvásty" kolem,jsou přirozené, a můžu díky nim lépe poznat jeho osobu a tím pádem je mi i blíž... kdo někdy poslouchal jeho podcast, tak ví o čem mluvím. A popravdě, kdyby ostatní jeli také z patra a nestříhali by to či nepřipravovali předem, tak si myslím, že by to dopadlosstejně neli hůř, prostě je to jeho styl videií. Jinak k těm recenzím: říká to pořád, ale recenze nedělá, podle,jeho slov by nejraději final thoughts vynechal, ale diváci to chtějí, takže tam pořád dokola opakuje to samé, ale hlavní je ten playthrough.
No dost jeho obhajování :-D z ostatních mám rád ještě již několikrát zmíněné watch it played, které je pravým opakem rahda a tak to koukám, když se chci něco naučit hrát (hry které,nevlastním). A pak mám rád i tabletop, který je však spíše tqkový občasník. A samozřejmě dice tower, byť jejich recenze jsou na můj vkus často dost ploché v dojmech.

29.7.2017 09:11:10 | Upraveno autorem (porovnej)

rahdo
To, že to nestříhá je fajn, přináší to ten pocit z hraní. Jenže problém s ním mám v tom, že už u několika her jsem koukal na jeho 40 minutové video, kde půlku času mlel o svém dalším kroku a pak tu hru nedohrál. Já nechci vidět jen pár prvních tahů, ale celou hru.

29.7.2017 09:22:04

...
jo, to on nedohrává.. pokud chceš vidět dohrané hry, tak má na to playlist, moc jich není :-D

29.7.2017 09:46:55

za me tedy jen Cz
Pro me top Deskofobni dvojice Petr a Jenik. Kubrt to nema tak zmakli za to se dozvim plno informaci. Co teda nedavam je Jouob.cast

29.7.2017 10:13:43

SUSD
Vůbec nejradši mám videa Shut Up & Sit Down. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na humor těchto Britů, ale teď na ně nedám dopustit.

Pokud mě zajímá gameplay, hrozně rád mám GameNight! od BGG. Na pravidla je nejlepší Rodney v WatchItPlayed a pokud vás zajímá, co nového vychází nebo bude na KS, doporučuju Man vs Meeple.

29.7.2017 10:14:29

...
Mé oblíbené deskoherní kanály, které tu ještě nebyly zmíněny:

JonGetsGames (Hlavně jeho herní videa jsou hodně dobrá. Takový Rahdo, který má videa sestříhaná, dohraná do konce a hraná za tři hráče.)
Man Vs Meeple (Recenze, na kterých je dobré, že jsou dva recenzenti a tak není omezena jen na jeden pohled.)

29.7.2017 10:21:22

--
Ja mám tiež rád Rada, je proste zábavné sa pozerať na to, ako sa snaží poraziť samého seba a ako sa trápi vykombiť ťahy. Nevidel som zase až tak veľa videí od neho (cca 7-8) ale pri všetkých som sa bavil. Človek sa niečo dozvie aj o gameplayi hry. Jeho hodnotenie je vždy pomerne trefné, i keď to je vždy hlavne pre dvoch hráčov. Keď som videl videá hier, ktoré som hral, vždy vypichol veci, ktoré sa mi páčili/nepáčili. Proste je dobrý. Ináč, na všetky hry, na ktoré som videl od neho recenzie, on už nehráva alebo nechce hrať, ale vždy logicky odvodil, že prečo..

Shut up and sit down je tiež veľmi zábavný, hlavne ten ich humor na začiatku videí nemá chybu.

Nemám rád dice tower a Toma Vessela. Tam je to jednoduché, chváli už v podstate všetko.. za každým jeho hodnotením cítim neobjektivitu a reklamu.

29.7.2017 10:30:04

Rahdo
Je tiez moj najoblubenejsi. Nemam rad ine gameplaye, pretoze vidim len vysledny tah. U rahda naopak vidim presne, co sa odohrava pri hre v hlave. Vidim moznosti, ktore hrac musi zvazit. Nebavi ma sledovat dvojhodinovy gameplay, to si radsej zahram hru, preto mi vyhovuje, ze vidim len niekolko tahov a dojmy.
Co mi u neho vadi, resp. Som sa to naucil uz filtrovat, tak to je prehnane nadsenie zo vsetkeho. Som rad, ze som po jeho videu odolal hre Posthuman. Vela ale nechybalo.

29.7.2017 10:51:43

...
Ja mam nejradsi Rickyho Royala a Rahda. I kdyz rahdo je obcas az moc free. :D Rodney Smith je uzasny profik a ma to uzasne zmakle.ale u nej mi chybi ta bezprostrednost, kterou proste do scenare nenacpete.

Dice Tower uz je na me moc velka fabrika, tak na to koukam jen obcas.

K ceskym se vyjadrovat nebudu. Uz zde vse dulezite padlo. :)

29.7.2017 12:54:28

casty
Dice tower (zvláště ty jejich Top 10 série se Zeem a Samem mám rád, též Eric Sumerrer má fajn projev)

Rahdovy videonávody rad používám, je to lepší než studovat pravidla z papíru, líbí se mi ty jeho myšlenkové postupy a to jak občas bere své tahy zpět a zdůvodňuje proč se tak rozhodl i to jak hraje i za manželku. Jen je dobré to ještě prokotrolovat, občas se utne v nějakém detailu.

Deskofobie je v CZ jasná jednička, Petr s Káčou to dělají na dobré úrovni (i technické). Ostatní jejich autoři jsou fajn (youda, ondra, opčík, falco) a na některé jsem si násilím zvykl (kubrt :) to tvoje zatrhávání v řeči mi občas tahá za uši. Ale lepšíš se, a třeba ten nový díl s Falcem byl dost dobrý pokec.

Nemohu nemít rád ty dva pankáče z Rexher (potažmo PH) prostě to jsou jejich hry, kterým vdechnou život na CZ scéně ti kluci ví co importují a dobře se to poslouchá

Kluci z Dohráno taky fajn, i když se zaměřují na jiný typ her než hraju.

Takže jediný koho fakt nedovedu vystát je alladjex z JOUOB castu, bohužel tohle je pro mě formát přiliš vleklý a nesouvislý...nedokázal jsem to poslouchat ani při zavařování okurek :)

29.7.2017 13:24:53 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Dobré téma, člověk se tu dozví zajímavé tipy, díky všem. Upozornil bych ještě na No Pun Included, což je trochu srozumitelnější a méně posh alternativa k SU&SD.

29.7.2017 13:53:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Secret Cabal Gaming Podcast
Zatím tu nikdo nezmínil ty nejlepší!

Jedou hlavně jako podcast, ale od loňska už mají i nějaká videa.
Vassel to nazval Insubordinate nonsense a celkem to sedí. Jedou více zabavnou formou, ale co se týká názoru na hry, hodně mi sedí.

31.7.2017 10:05:01

Různě
Většinou podle toho, jako hru potřebuji vidět, ale mám jen pár oblíbených kanálů. Na seznámení s hrou a recenze Dice Tower. Na gamepleje za účelem naučení se hry Ricky Royal, callasmar, příp. jPlay nebo Solo McLaughlin.
Radho dává spostu her, tak taky na něj někdy mrknu, když není na výběr, ale je to většinou chaos.

31.7.2017 13:43:25 | Upraveno autorem (porovnej)

slickerdrips
neviem prečo, ale nedokážem sa na to dívať dlhšiu dobu, ako je čas určený k nájdeniu tlačítka "stop" alebo "vypnúť" :-/

9.8.2017 08:55:01

marcowargamer
Mám rád videa marcawargamer-a, a to přes to, že wargames vůbec nehraju, takže je mi většina jeho videí k ničemu. Ale je mi prostě sympatický a líbí se mi styl, jakým to dělá. Navíc v poslední době dělá čím dál tím víc videa i k "normálním" hrám. Výborné je, že se často věnuje i Print and Play hrám z BBG, takže si pak mám co vyrobit...

9.8.2017 16:25:13

Before You Play
Nedávno jsem na YouTube objevil gameplay videa téhle dvojice a musím říct, že už dlouho mi nebyl na YouTube nikdo takhle sympatický. Jednak si často vybírají hry, které jsou mi velmi blízké (teď naposledy to bylo Troyes) a krom toho mají jejich videa příjemnou a pohodovou atmosféru.

Kromě toho bych chtěl velmi poděkovat Braňovi Berecovi (doufám, že teď neprzním jeho jméno) z klubu Nithrania za vynikající výuková videa. Obzvláště si vážím toho, že se věnuje i hrám, které se momentálně nevezou na vlně hypu (Endeavor, Concordia).

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

16.3.2021 11:58:25

Vivat Braňo
Připojuji se s díky všem, co dělají výuková videa - a také chci speciálně poděkovat Braňovi z Nithrania, jehož videa mají perfektní úroveň jak co se týče scénáře, tak i vizuálního zpracování a slovního projevu.

16.3.2021 12:21:02

jouob.cast
Na recenze a gameplaye moc jouob nejde doporučit, ale musím se ho zde zastat :)
Já mám tento pořad naopak velmi rád pro jeho volný pokec nejen o hrách. Jako kdysi třeba deskoherní bažina s Petrem a Jeníkem v DF. To mi bohužel v DF chybí, ta interakce mezi těma dvěma...to mi teď supluje jouob...
Na recenze a gameplaye koukám jen pokud se o hru zajímám..jinak mě neláká pustit si 10 min recenzi k hře, která mě nezajímá...

16.3.2021 12:44:36

Nithrania - GameNight!
Aby byl gameplay zábavný, záleží také na typu hry, kterou hraješ. Pokud hra neobsahuje interakci je to většinou nuda.
Ze zahraničních mě baví GameNight! a výborní jsou pánové z klubu Nithrania. Jejich gameplay Pax Pamiru je top!
Souboje Braňa a Pavla+Pavla jsou parádní. Legrace, interakce a soutěživost.
Braňovo vysvětlování her je bezkonkurenční.

Joubu se povedl gameplay Nemesis.
Yedle si zaslouží pochvalu za množství her, které si může člověk před koupí nakoukat.

16.3.2021 16:35:23

Vybíráme z Bazaru

Oltréé
Oltréé
Akt. cena: 999 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas