EN a CZ verze

Ahoj, v poslední sobě se setkávám s lidmi, který vlastní EN, či jinou jazykovou mutaci, nějaké hry a pak přijdou s tím, že si ještě k tomu pořídí CZ verzi. Zde pak hlavně řeší jestli ta CZ verze je v pořádku.
Jen mně to zajímá s faktického / statistického hlediska, proč vlastnit 1 hru v různých jazykových variací?
Obvykle je to EN a pak teprve CZ. zajímá mně to již dlouho, neboť, když chci nějakou hru a rychle bez čekání a umím třeba tu EN, tak si ji koupím. Pak je levnější varianta dovytisknout nějaké překlady než kupovat Znova to samé a dráž.
Jak to máte vy? Díky
13.12.2016 18:36:37

EN a CZ verze
Vidím to tak, že ti, co si koupí CZ verzi, chtějí podpořit česká vydavatelství nebo si nechtějí ničit originál českými přelepkami apod. Dokážu si představit, že takoví hráči hrají ve více herních skupinkách (přátelé, rodina,...) a že kvůli angličtině nebo němčině je nějaká hra z nějaké skupiny diskvalifikovaná, i když by pro ni mohla být zajímavá. I já znám lidi, kde platí, že pokud hra není česky, tak to nehrají (a to třeba jde jen o pravidla, nic jiného, protože komponenty jsou bez textu).

13.12.2016 19:39:34

EN a CZ verze
Vidím to podobně, na českou verzi se taky mnohem snadněji shání spoluhráči a lépe se ve hře orientují i tzv. "nehráči", samozřejmě mám na mysli hry, kde je užit aspoň nějaký herní text, třeba na kartách. Osobně sice nevlastním žádnou hru ve více jazycích, ale třeba v Memoir44 byly CZ přelepky nutností, aby bylo s kým hrát. Primárně si pořízuju hry v češtině, jen v případě absolutní nedostupnosti CZ verze, jdu do ENG verze a pak to řeším např. výše uvedenýma přelepkami. S angličtinou problém nemám, ale na druhou strany pecky založené na textu jako Arkham Horror nebo Zima mrtvých si i já více vychutnám v češtině.

13.12.2016 20:01:48

:)
Záleží s kým člověk hraje. Za mně není snadné přesvědčit nehráče aby pravidelně hráli a pořizovat kvůli tomuto české verze z mého pohledu nemá smysl. Z nějakého mně neznámého důvodu pravidelní hráči deskovek anglicky umí, alespoň mám takovou zkušenost. Pokud jste zvyklí na angličtinu má to pak výhodu, že když vezmete novou hru tak pod použitými termíny si už spoustu věcí dokážete představit.
Třeba někdo koupí hru v angličtině, zjistí že je dobrá a chce ji vnucovat neangličtinářům, koupí proto levnější českou verzi. V tento moment je k mání levnější česká verze a pokud by chtěl prodat svoji původní anglickou tak by musel jít s cenou dolů, tak holt s prodejem anglické počká na dobu kdy bude česká vyprodaná/čekající na dotisk.

13.12.2016 20:44:41

beru jen CZ verze
Já beru jen Cz verze byť je tam třeba chyba, opravím si ten význam tužkou. Čestina mi za to stojí a podpořit místní dodavatele taky. Anglické verze pouštím dál

13.12.2016 21:08:01

Vybíráme z Bazaru

Marvel Champions: The Once and Future Kang
Marvel Champions: The Once and Future Kang
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas