eldrich,arkham ve 2

hola,
jde to hrát nějak rozumně ve 2 hráčích? pokud ano, tak každý za 1 postavu, či jich musí "obhospodařit" vícero. Vypadá to zajímavě. koukal jsem i na temné znamení, ale vypadá to, že atmosféra tomu bude chybět. Případně nějaký tip na podobnou hru?
díky
1.5.2017 15:49:02

....
Hrali jsme arkham ve dvou a kazdy za dva vysetrovatele. Bylo to strasne zdlouhave a nesedlo nam to.

Mame temne znameni a hrajem kazdy ta jednoho vysetrovatele, hraci doba do hodiny. Za nas parada.

Doporucil bych nekde vyzkouset at muzes porovnat a rozhodnout se co je pro vas lepsi. Jak arkham tak i temne znameni je o kostkach.

1.5.2017 16:08:59

Ve dvou
Ve dvou se to dá, hrajeme tedy eldritch horror, hráli jsme každý za jednu postavu, ale je to dost náročný na oběhání atd. bo plán je velký a dvě postavy to tak trochu nestíhají :) když ve dvou hraje každý za dvě postavy tak je to cajk, baví nás to odsejpá to, atmosferu to má ale samozřejmě když se sejde více hráčů je to lepší :)

1.5.2017 16:23:02

vo dvoch
Ci uz Arkham, alebo Elder Sign (Temne znameni) su uplne rovnako hratelne pri jednom ci 5 hracoch. Zalezi, ako sa vies vzit do toho, ze hras za viacero vysetrovatelov.

1.5.2017 16:42:18

Ve dvou
Mám zkušenosti s hraním Eldritch Horror i Temným znamením a oboje se dá v pohodě. TZ je mnohem rychlejší, není tak takový downtime mezi koly, ale zase je to výrazně méně atmosferické (i když tam ta atmosféra taky je). Pokud chceš hutnou a nekompromisní atmosféru, pak určitě ber Eldritch (Arkham Horror bych dnes už asi vůbec neuvažoval), raději v angličtině (kvůli rozšířením, která se velmi hodí). Pokud chceš raději kompromis s kratší herní dobou, vezmi TZ.

A vůbec špatné není mít obě hry. Každá se hraje jinak... a když není čas, vezme se TZ, když čas je, zvolí se Eldritch. My to tak děláme :).

P. S. TZ je úplně v pohodě hratelné v jednom i s jedním vyšetřovatelem. Eldritch už je trochu složitější a spíše se to nedá a solo to chce hrát se dvěma postavami. Ve dvou ale není problém.

1.5.2017 18:05:30

bedikk
My jsme s aj kapkuna stiru. Ale i u TZ jsou rozsireni v aj,az na btany arkhamu. Ale predpokladam,ze vitual je stejny a v pripade nutnosti se da kombinovat ceska a ang. Verze. Ci ne? Asi dame znameni kvuli hraci dobe. Musime mit do hodky a pul odehrano, coz se u eldrich horroru bojim, ze nedame.

1.5.2017 18:36:28

Temné znamení
Také za sebe mohu doporučit Temné znamení a ještě bych k němu dodal to, že cca za měsíc k němu vyjde v češtině další rozšíření s podtitulem Neviděné síly, které příjemně rozšiřuje muzeum ze základní hry.

1.5.2017 19:14:42

fifipirko
Hrajeme se ženou oboje, každý za dva vyšetřovatele. U Arkhamu je to v podstatě nutnost jinak je to jen o vyzbrojení se na závěrečný souboj, tam by ve dvou vyšetřovatelích nebyla moc šance stíhat vyhrát na pečeti nebo zavření všech bran. U Eldritche je jen ve dvou vyšetřovatelích vyšší obtížnost a neužiješ si tolik možnosti spolupráce mezi vyšetřovateli. Jinak Eldritch je o něco zdlouhavější,, protože je tam víc plánování a domlouvání kdo začne tah a jak se nakombinují akce. Ale i tak se oboje za dvě až tři hodinky stihnout dá. Jen k obojímu doporucuju pár rozšíření kvůli větší pestrosti.

1.5.2017 19:20:49 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Tak já nevím, buďto máme obří štěstí nebo něco hrajem špatně, páč ve dvou arkham hrajeme každý za jednoho vyšetřovatele a úspěšnost máme vcelku vysokou (zhruba 70%) a většinou vyhráváme na zapečetění bran. Je tedy pravdou, že se nám nikdy nepodařilo vyhrát na všechny uzavřené, ale jinak je to spíše jednoduchá věc. A to si postavy náhodně losujeme stejně tak prastarého a pravidla jsem kontroloval několikrát a všechny podmínky probuzení prastarého aplikujeme, pomocníky odstraňujeme a bůhví jaká ještě pravidla na která se dá zapomenout dodržujeme. Asi to bude tím že nemáme žádné rozšíření... ale všeobecně vzato ve dvou každý za jednoho to můžu doporučit, pokud vám sedí daný styl hry. Máme nahráno něco okolo 20 partií ve dvou a asi sedm partií ve třech a ve třech je to tedy lepší, to zase ano.

1.5.2017 20:30:16

TZ
Díky všem za rady,
vypadá to na temné znamení. Hlavně kvůli hrací době.
je to dobře hratelný samostatně, či je lepší rovnou vzít i brány arkhamu?
četl jsem, že rozšíření je téměř smostatné a ze základu moc nezůstane.......

1.5.2017 21:15:31

TZ
zaklad je docela jednoduchy a odpocinkovy, pokud chces i neco na vyzsi obtiznost vem i brany. Pridaji ti nove kouzla, predmety, pomocniky, prastare, vysetrovatele.

Grafika je u TZ super a libi se mi vic než AH.

1.5.2017 21:24:48

fifipirko
TZ je super, tam bych se nebál jít do češtiny. S Branama klidně počkat můžeš, ale určitě jima nic nezkazíš. I když... doporučuji vzít čistou hru, chvíli hrát... a když budete mít pocit, že už to není ono, tak sáhnout po Branách. Hru opravdu oživí, dost mění pravidla a vlastně to působí jako jiná hra. A je to dobře. Osobně se už ale k čisté hře nevracíme. Brány jsou prostě zajímavější. Ze základu zůstane vše až na mythos karty a karty dobrodružství :). Rozšíření je nahrazuje za vlastní... a je jich ještě více než v základní hře. Ale jak říkám, byla by škoda se připravit o základní hru, vážně se hraje jinak.

BTW Brzy snad bude vycházet další rozšíření pro TZ v češtině, některé obchody ho už mají v předobjednávce (Neviděné síly).

BTW 2: Herní doba Eldritche je děsivá. S rozkládáním a přípravou to budou určitě 4 hodiny.

1.5.2017 22:22:16 | Upraveno autorem (porovnej)

rozššíření
ok, objednám tedy TZ. :)
co jsem pročítal rozšíření, je každé hratelné pouze samostatně, či se dají nějak kombinovat a jsou to jen takové "varianty" této hry, které skloubit nejdou?

2.5.2017 13:35:05

Rozšíření
Každé se hraje v podstatě samostatně. Skloubit dohromady se dají akorát některé předměty, vyšetřovatelé, prastaří a nepřátelé. I když, na řadě karet najdeš upozornění, že v jiných variantách hry nefungují.
Výjimkou jsou nyní připravované Neviděné síly, které rozšiřují základní hru.

2.5.2017 17:57:13

TZ
Temne znameni je super light verzia AH, nebudes lutovat. Unseen forces (nevidene sily) ktore coskoro vyjdu v CZ je MUST HAVE rozsirenie, ktore ti z Temneho znameni spravi ucelenu komplet hru. Pribudne prekliata a posvatena kocka (cierna a biela) a zmeni sa vstupna cast do hry na lepsiu verziu.

Vsetky ostatne rozsirenia ti tu hru zmenia na akoby uplne inu hru :-)
To sa mne konkretne uz tak nepaci, ale raz, ked ma uz TZ nebude vobec bavit, si ich kupim.

Btw novi vysetrovatelia, predmety a kuzla, prastari su v kazdom jednom rozsireni…

2.5.2017 18:04:41

Vybíráme z Bazaru

Ostrov pokladů
Ostrov pokladů
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas