Deskovky z číny

Máte někdo zkušenosti s nákupem her z číny? Myslím třeba Aliexpress...
Koukal jsem, že se tam dá za pěknou cenu sehnat komplet 7 dílů Dixitu, nebo třeba Dobble (akorát, že se to jmenuje Spot it) a další deskovky/karetky.

Zajímá mě hlavně, jestli je hodně vidět rozdíl, kdybych si chtěl koupit třeba jenom rozšíření.
21.4.2017 15:55:45

Nouzove reseni...
Videl jsem 7 Divu z Ali a byla to hruza, karticky male a osklive natistene.
U Dixitu ten samej problem, karticky jsou mensi a mekci nez original.

Radeji si chvili pockej a kup to tady z druhe ruky.

25.4.2017 09:00:40

Hry z číny
Ano Dixit má menší karty, kvalita za tu cenu odpovídající, aspoň podle feedbacku ,osobně sem nekupoval. Možná vhodnější pro děti kvůli velikosti karet. Osobně preferuji velké originální karty a ty tam nikdo nenabízí.
Známa brala z Aliexpressu - Exploding Kittens a byla s kvalitou spokojena.

25.4.2017 13:49:41

Exploding kittens
Bral jsem z aliexpressu Exploding kittens (obě verze). Kvalita karet není úplně dokonalá, ale hráli jsme snad stovku partií a pořád se s tím dá hrát v pohodě.

25.4.2017 14:16:06

čína
A vám nevadí, že podporujete zloděje? Z vašich peněz nevidí autor a ani vydavatel ani korunu, všechno jde za lidma, kteří jim práci ukradli.

25.4.2017 20:24:39

Zhan_Shi
Ani ne.
Podomácku napirátěné mám jen osadníky s kompletně předělanou grafikou a koupené čínské koťata (Zrovna u Oatmeal bych se nebál toho, že prodělají).

Koukal jsem na dost čínských kopií deskovek a povětšinou mě nezaujala kvalita i když za lepší cenu, tak jsem si hru koupil v originále.

Stejně tak jsem hrál spousty her na PC, které jsem stáhl z internetů. Většinou jsem si hru stáhl, zahrál a pokud se mi líbila,tak jsem si ji posléze koupil.

edit: Samosebou, že člověk musí počítat se vším. Našel jsem jeden odkza na fotky counterfeit carcassonne: http://imgur.com/a/m5oPo)

25.4.2017 21:02:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Sleepy
To srovnání s počítačovým pirátstvím není úplně ok. Pokud někdo stáhne a hraje pirátkou hru na počítači, je to z 99% člověk, který by si ji oficiálně nikdy nekoupil. Prostě pirátí z přesvědčení a přijde mu to ok. Tak jako tak vydavatel o moc nepřichází.

Ale tady je situace jiná. Ty totiž za tu pirátskou verzi deskové hry stále platíš. Posíláš peníze zlodějům a tím je dále podporuješ v jejich činnosti. Promiň, ale mne to docela dost vadí. Nechci moralizovat a už vůbec Ti nechci zasahovat do ničeho. Ale přišlo mi fajn, to okomentovat. Třeba se nad tím zamyslí i jiní, kteří v tento moment sondují Aliexpress, zda tam náhodou není jejich vyhlédnutá hra za nějakou kulervoucí cenu.

26.4.2017 11:34:37

zlodejina a chrapúnstvo
naprostý súhlas so Zhan-Shim...toto je podpora zlodejov

26.4.2017 11:56:06

zhan_shi
nejsem přiznivcem piráteni ale stejne tak přece je stejně pravděpodobné že bych si ten dixit za 700 nikdy nekoupil ale za nevím kolik z číny ano a mužu aplikovat uplně stejnou logiku, že vydavatele neokrádám protože za plnou cenu bych to nekoupil.

Pokud ale chci kvalitu a záruku tak si to pořídím z ofiko obchodu.
Dnes je už řada her i PnP na vyzkoušení z které taky autor vydavatel nic nemá a jde jen o to jestli si pak chci koupit ten finální ofiko produkt a dát si ho do poličky k ostaním pekným hrám nebo ne.

Však i tady je plno prekladnu her a karet které si kdokoliv může vytisknout a taky tím defakto "okrádá" vydavatele nebo autora. Ano možná že si pořidil i originál a tady řeší jen kary ale stejně tak možná jen stáhne karty a zbytek si vyrobí nebo naproxuje.
Někomu to za to stojí někomu ne ...

P.S. z aliexpresu jsem nikdy nic neobědnal a hry si kupu normálně z obchodu to jen kdyby nekdo mel pocit, že obhajuju pirátěni, jen nemám tendenci něko odsuzovat za to že se spokojí s horší kvalitou za nižší cenu.

26.4.2017 12:09:04 | Upraveno autorem (porovnej)

to Paladin91
Petr psal ale o něčem jiném. Ne o tom, že někdo nezaplatí vydavateli, protože na hru nemá nebo nebo protože si hru vyrobí, ale o tom, že se peníze dávají zlodějům a namísto podpory legálního vydavatele a autora se přímo podporuje zloděj.

Nevím, proč se mi to zdvojilo;).

26.4.2017 12:37:44 | Upraveno autorem (porovnej)

to Paladin91
Petr psal ale o něčem jiném. Ne o tom, že někdo nezaplatí vydavateli, protože na hru nemá nebo nebo protože si hru vyrobí, ale o tom, že se peníze dávají zlodějům a namísto podpory legálního vydavatele a autora se přímo podporuje zloděj.

26.4.2017 12:37:44

přesně
... Tohle jsem chtěl napsat. Jsem rád, že jsi mi ušetřil psaní.

Jsem asi zabedněnej, ale do dneška jsem o kopírovaná her neměl tušení a abych pravdu řekl, moc tomu nerozumím...

Nicméně OT jak sviň, na to tu jsou jiná vlákna...

26.4.2017 13:00:03

kren
jo to chapu a s tím souhlasím jen ten uvedený příkad s PC hrama mě přišel mimo.
kopie PC hry, filmu je to stejný co kopie deskovky. kšeftovat se dá s obojím a oboje je piratsví.

26.4.2017 13:01:43

Nejsem žádnej odborník, ale nebude část problému v tom, že aby firmy ušetřily, tak to vyráběj raději v Číně než u sebe doma?

26.4.2017 14:25:52

Za mě
Já mám z Číny Sabotéra. Vyšel tam myslím na polovinu zdejší ceny a kvalitou je super. Nevím jestli je to i ve zdejší verzi, ale karty jsou takové plastové, řekl bych že budou voděodolné, ale nezkoušel jsem to. Každopádně by byla pecka, kdyby tak byly karty u všech her. Nebylo by třeba obalovat. Co se týče zdejší diskuze o morálnosti, tak já prostě nevím, jestli je to nějaká pirátská verze a ani nevím jak to poznat. Na krabičce jsou čínské nápisy, tak nevím, proč by to neměla být verze pro čínský trh a jen je levnější než u nás (což není nic nečekaného). Rozhodně to nemíním zjišťovat. Proč si většinu her nechají zdejší vydavatelé dělat v Číně? Protože je to tam levnější. Na kvalitu, termíny a další věci nehledí. Na prvním místě jsou pro ně peníze. Proč by se zákazník nemohl chovat stejně?

26.4.2017 15:12:01 | Upraveno autorem (porovnej)

sf
Aha, takže kdyby ten Sabotér byl vytištěný hezky v ČR a v termínu a stál o dvě kila víc, tak by sis jej koupil mnohem raději, a neřešil levný čínský fejk, chápu to správně?

26.4.2017 15:57:33

to skyfire
Myslím, že je třeba s tebou souhlasit. Sice hry dovezené (ne vyrobené) z Číny nemám, ale také bych nevěděl, jak poznat, že jsou pirátské. Protože to někdo říká? A proč se s nimi vydavatel nesoudí?
A další poznámka by mohla být i amorálnosti vydavatelů, kteří nejenom že využívají dětskou práci v Asii, ale nemorálně nedají práci lidem doma. Tím je vlastně okrádají a přicházejí o potencionální zákazníky, kteří by si hry za takto vysoké ceny koupili! (Prosím, je to trošku dané do absurdna.)
Druhou pravdou je, že díky stále se rozvíjejícímu trhu s deskovkami a růstem zákazníků jdou ceny her, řekl bych, až nehorázně nahoru. A není daleko doba, kdy se již stanou hry luxusním zbožím, na které již ne každý dosáhne.
PS Stejné hry před pár lety byly řádově o stokoruny levnější.
PPS Asi to schytám. :-)

26.4.2017 15:59:59 | Upraveno autorem (porovnej)

kandelabr
Máš něco k tématu nebo jen hledáš a snažíš se mi podsunout něco, co jsem nenapsal. Pokud jsem to napsal, řekni mi kde. Píšu, že vydavatel jde tam, kde je to levnější a stejně tak se to snaží dělat zákazník.

26.4.2017 16:00:27 | Upraveno autorem (porovnej)

sf
predstav si, že si autor a po dlhom kreatívnom procese a vývoji sa tešíš zo svojej hry a očakávaš nejakú návratnosť a finančné ohodnotenie, za kopec hodín svojej práce, ale bohužiaľ nejaký zlodejský vychcan okopíruje tvoj produkt a druhý šetřílkovský vychcan to od toho zlodeja ešte aj kúpi....Toto ti nepríde divné a zvrátené?

26.4.2017 16:16:09 | Upraveno autorem (porovnej)

pruzkum
tak jsem teď strávil chvíli průzkumem AliExpresu a ono je to tam asi kombinace všechno. Jsou tam hry v s čínoskou krabicí na které je i nějaký jejich vydavate a fakt to stoji méně. Pokud nevadí kupujícímu čínská krabice tak tomu postupu není co vytkout. Asi stejné jako když v Essenu vybrakují výprodej Heilderbergu ( nevím jak se to píše přesně ) her v němčíně. Hry které tam mají ale v ENG jsou i za vyšší ceny blížící se normální ceně a tedy je to asi srovnatelké jako když si jdete koupit boty, tričko nebo coliv jinýho přímo do fabriky a ne do maloobchodní sítě, ale to taky stále není nic pirátského. No ale našel jsem tam i pěknej fejk Studený války kdy žetony, mapa na banerovině a na krabici pouze logo GMT asi zavání napodobeninou.

26.4.2017 16:18:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Lolo
Chápu, ale stejně tak mi přijde divné, že není někomu trapné prodávat hru s výrobní cenou max. 100,- za 750,- (jako příklad Zahrada). Kde jsou ti dle tebe vychcani, co to tak vyšroubují? Uwe, Mindok, fabrika kde to vyrobí? Kdyby byly ceny odpovídající výrobku, nebude třeba hledat levněji. A hlavně jak jsem napsal, nepoznám že kupuju od vychcana. Třeba jen v Číně nepotřebuje někdo mít na každém kusu 500% výnos. Zajímavé, že nám ještě nikdy žádný vydavatel nedal cenové rozpětí hry. Tzn. kolik dostane tvůrce, kolik dostane fabrika, kolik dostane vydavatel a kolik dostane prodejce. Asi by se pak zákazník divil, proč za to dává takové peníze. Pokud je kdokoliv v tomto řetězci nenažranec, tak ať nebrečí že je zákazník vychcan.

26.4.2017 16:26:27

Reakce na lolo
Chces rict ze ten kdo chce poridit hru levneji je setrilkovsky vychcan?

Nekdo proste neni ochotny za hry platit nehorazne prachy. Viz treba Tsuro, trocha kartonu a 700kc? Kdyby byla za 300kc tak nevaham. Radeji jsem si ji za par kacek vyrobil.

Kde je nabidka se najde i poptavka.

26.4.2017 16:27:45

levněji
sf: s 500% výnosu jsi mě pobavil. je vidět, že o problému víš houbeles.

morpheus: pokud se ti cena zdá přemrštěná, máš právo to nekoupit. nemáš právo to čórnout. to je celé.

26.4.2017 16:35:37

...
Já si myslím, že už se to tu trochu začíná přitahovat za vlasy... jasně že je to podpora zlodějů a z dlouhodobého hlediska je to špatné, ale nikdo na tom nezkrachuje a rozhodně ne autor, který stejně vidí jenom minimum z výdělku. Piráti co kšeftujou se vším možným jsou tady už hodně dlouho a stejně každý průmysl ve kterém se objeví roste... ono to totiž nebude tak žhavé... amorální ano, ale nijak destruktivní... ale to je můj názor, možná se pletu...

26.4.2017 16:40:29 | Upraveno autorem (porovnej)

kandelabr
Tak pokud je výrobní cena max. 100,- a to jsem si jistý, že u Zahrady třeba je a výsledná cena je 750,-, tak je to výnos 650%. Jak a kdo si ho rozdělí nevím, neb jak jsem psal ještě nám to nikdy žádná firma neřekla. Důvod mi je celkem jasný. Pokud ty máš jiné informace, tak sem s nimi.

26.4.2017 16:49:50

sf
ak za výrobné náklady počítaš iba tlač ( 100kč je teda fakt smiešna cena ) , tak by si si k cene hry mal asi pripočítať napr. prácu prekladateľa, zakúpenie licencie, prácu grafika, distribúciu, náklady vydavateľa a pod.

26.4.2017 16:54:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Magic: 8th edition basic lands
Magic: 8th edition basic lands
Akt. cena: 40 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas