Deskovka (od 9 let, max 60 minut, bez kostek, pro 2 a vice, taktika, (kooperace), znovuhratelnost, c

Jiste, je to dost podobnych temat, ale na druhou stranu ani jedno z nich nepokryva presne to na co se ptam :(
Pozadavky:
Vek: 9-15 let
Pocet hracu: 2-4 (muze byt i vic)
Herní doba: 60 minut (NEJLEPE DO 45 minut) KRATKA PRIPRAVA HRY
Typ: KOOPERATIVNI / SKODICI / STRATEGIE - hra u ktere se musi premyslet. Mala mira nahody - tzn. NIC KDE SE HAZI KOSTKY.
ZNOVUHRATELNOST: at je to variabilni a je mozne to hrat opakovane a ne po projiti 10 scenaru je konec
Neni na hru potreba obrovska plocha
ROZSIRENI: nechci porizovat za cenu jine nove hry rozsireni, ktere teprve udela ze zakladu dobrou hru
Cena: trojciferna - nic sberatelskeho, co pravieldne taha prenize za nove a scenare

Tady jsem si pro projiti mistnich for (ano, uz jsem tomu nejaky cas venoval) vypsal nekolik moznych kandidatu o kterych se tu psalo:
Hanabi, ghost stories, SPACE ALERT, Mage-Knight, Samurai Spirit, Mechs versus mininons, Roborally, Robinson crusoe, XCom, Pandemic Legacy, Red November, Shadows over Camelot. Velká kniha strašlivých čar, zombicide: Black Plague, Eldritch horror, Zima mrtvých, Mansion of Madness, Room 25, Descent, Temné znamení, Andor, cosmic encouter, hadow run crosfire, Zakázaný ostrov / Zakázaná poušť, The Grizzled, Onirim, Galaxy Defenders, Duirin, Defenders of the Realm, Escape, D-Day, Onirim, Krycí jména, Game hraj dokud můžeš, Tragedy Looper, Mice and Mystics , Rune age, Pathfinder ACG, Galaxy Defender a Shadows of Brimstone, Space cadets, Arkham Horror, Death Angel, Fortune and Glory: Cliffhanger game. Gears of War, Arkham, Elder Sign, Cyclades, MEQ, Fury of Dracula, Descent, MoM, Ostrov Skye: Jak se náčelník stal králem
(Jestli jsem neco uvedl spatne, tak se omlouvam, ale CtrlC + CtrlV mi prislo jako nejrychlejsi)

Protoze cas i financni moznosti jsou omezene na to abych porizoval a zkousel vsechno co jsem nasel, prosim uvedte kazdy MAXIMALNE 2 hry, ktere si myslite, ze to splnuji nejlepe (nejlepe jednu ze seznamu a klidne druhou vasi srdcovku - muze byt ze seznamu, ale taky nemusi)

Jestli mate trochu vic casu (7minut), tak to muzete vyplnit zde:
https://www.surveymonkey.com/r/Y9T3B8M
Bude se mit v tom lepe orientovat.
Dekuji za vase prispevky
*************************
Uvedeny seznam je pro me po projiti nekolika mistnich o coop hrach + hrach pro deti diskuzi pouze nekolik radku nazvu bez souvislosti, takze fakt nevim ani jsem si nezjitoval kolik stoji nebo jestli se hraji 3 hodiny nebo hlavnim hernim mechanismem je vrh kostky. Cekal jsem, ze zde dockam od tech zkusenejsich indicii a ne hlavne posmechu nad svym seznamem. Ale chapu, ze zvyseni vlastniho sebevedomi na ukor nekoho jineho udela mnohym dobre a me to zas az tak nevadi. Mel jsem se lepe pripravit. Kdyby zde byla funkce pro vyhldedavani, tak si zadam hodnoty sam a nikoho neotravuju.

Kazdopadne jsem rad, ze i tak se zde krom tro(t)lu ozyvaji take uzivatele, co bud napisou neco k memu zadani nebo rozsiri/zredukuji muj zajem at uz tady ve foru nebo na https://www.surveymonkey.com/r/Y9T3B8M

Dekuji za vase relevantni nazory k tematu.

3.5.2018 10:33:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Nepoužitelný výpis
Nic proti, ale ten výpis je s ohledem na tvé požadavky skoro kompletně nepoužitelný. Ty hry v něm jsou buď drahé nebo založené na kostkách nebo časově náročné.

Každopádně, abych jen nekafral, myslím si, že svými požadavky jsi celkem popsal klasiku nejklasičtější, a sice Pandemic (kooperativní). Jinak s klidným svědomím bych klidně doporučil například 7 Divů světa: duel (strategie).

3.5.2018 11:16:48 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Malcolm> 7D: Duel si ve čtyřech nedají ;)

Artcore> smekám, zpracování je famózní, ale myslím, že kdybys ten čas pověnoval přečtení si nějakých recenzí na ty hry, nebo letmému proběhnutí pravidel, tak už máš hotovo ;)

3.5.2018 11:28:57 | Upraveno autorem (porovnej)

:D
Kdyby si se tomu věnoval jak si psal, tak bys nevybíral hry, které jsou úplně mimo požadavky.

3.5.2018 11:43:55

Gotti
neměl jsem zatím sílu procházet ten seznam hru po hře, ale dal jsi mi impuls a třeba Mage Knight nebo Arkham Horror vůbec zařadit do výběru her, když kritérium je hodina herního času, mi opravdu tak trochu nesedí :)
Nehledě na to, že Zimu mrtvých a Mage Knighta jsem tam napočítal 3x (pokud teda u MK neřeší Artcore i tu figurkovku) :)

3.5.2018 11:49:36 | Upraveno autorem (porovnej)

:)
Se divím, že tam není 3 hodinová Star Wars: Rebelie :D

Nechce kostkové hry o náhodě a v seznamu má Temné znamení, nechce hru s dlouhou přípravou a má tam Běsnění drákuly, chce levnou hru a má tam Mansion of Madness. Jde vidět, že se tomu opravdu věnoval :D

3.5.2018 11:59:55 | Upraveno autorem (porovnej)

...
hehe, krátká příprava hry a v seznamu mansion of madness. ta hra se hraje hodiny, ale chystá a sklízí se dýl...

3.5.2018 12:02:09

jednodznacne
DIXIT :-)

3.5.2018 12:06:58

trochu bych to proškrtal
Když vezmu do úvahy kriteria, které si sepsal, tak můžeš hned vyškrtnout minimálně:

Temné znamení, Mice and Mystics, Shadows of Brimstone, Arkham, Descent a jim podobné a určitě i nějaké další (neznám všechny hry co sis dal do seznamu).
U těchto těchto her házíš hlavně kostkami a je to dost o náhodě, cena je u většiny spíš vyšší než nižší, mají zpravidla různá rozšíření či doplňky a taky to nejsou zrovna hry s krátkou herní dobou či přípravou...

Člen klubu: Board games klub, Trenčín

3.5.2018 12:23:29

Když všichni jen kritizují...
tak já bych ještě 2 tipy přidal. Rozhodně mrkni na Kanagawu a na Zakázanou poušť. Obě se dají sehnat do pěti stovek (na mrakyhracek.cz dohromady za obě 824 Kč), jsou plnohodnotné v jakémkoliv počtu hráčů, dají se dohrát do hodiny a rozhodně se dají hrát i opakovaně.

3.5.2018 12:30:33 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Spousta uvedených her vůbec neodpovídá těm kritériím, hlavně na dobu hry a cenu.

Ale pár mých tipů, hlavně záleží jaký máš rád téma apod.

Krycí jména - klasika s vymýšlením nápověd pomocí asociací
7 divů - jednoduchá kombinační strategie
Zakázaná poušť - hezká kooperačka, ale s určitým podílem náhody
Azul - skládání barevných dlaždic
Kanagawa - japonští malíři
Takenoko - strategie s péčí o japonskou zahradu

3.5.2018 12:33:06 | Upraveno autorem (porovnej)

souhlasím s výběrem od Pizina
a ještě bych doplnil z tvého seznamu:

Ostrov Skye
Velká kniha strašlivých čar - i když tam si nejsem jistý tím věkem
A dál bych doplnil:
King/Quendomino
Vikings On Board
Malý princ: udělej mi planetu
Small World
Junk Art: Umění z odpadu - trucho jiná hra a cena na hraně, stejně jako u Azulu, ale děti to moc baví
Elysium
Dominium
Settlers: Zrod impéria - max. pro 3 a nesmí být moc hloubaví
Hodně z těch her se dá sehnat tady na bazaru za slušnou cenu.

3.5.2018 12:55:45 | Upraveno autorem (porovnej)

grimm forest
vizualne famozna, herne svizna, vtipna a skodiaca, nezabera moc miesta na stole a nik zatial nespominal rozsirka. len ta cenu bude asi 4ciferne cislo v CZK

3.5.2018 13:18:50

Room 25
Tuhle věkovou kategorii by mohl oslovit Room 25 (který máš ve svém výběru). Navíc si můžeš vybrat, jestli pojedete kooperativní hru, nebo si budete škodit. Více méně splňuje všechny tvé požadavky. I když je pravda, že rozšíření tomu přidává další super rozměr, nicméně i bez něj je to celkem hratelné.

3.5.2018 13:43:54

Doporucuji Ticket to Ride
Ten seznam her je velice podivny a temer zadna se nevleze do pripravene skatulky.

A jinak co se tyka nahody, uz se to tady resilo. Prakticky kazda karetni hra je do jiste miry nahodna. Vyloucit hry s kostkami protoze jsou nahodne je nesmysl. Ano clovece nezlob se je jenom o hazeni kostkou, ale o tom se snad nebavime...
Priklad: Descent, kde se hazi kostkami na souboje? Melo by se to tedy vyloucit? No asi ano - nemusi to kazdemu vyhovovat, ale na druhou stranu to je relativne pristupna a zabavna hra, kde zalezi hlavne na hracich jak to dopadne (a ne jen na tom hodu kostkou). Jo a asi taky nebude mit trojcifernou cenovku :)

3.5.2018 14:05:08

Robinson Crusoe
Za mě, v Ticket to Ride nejsou kostky, ale mě to nebaví, protože je v tom víc náhody než strategie. Robinson Crusoe kostky sice má, ale nehrají hlavní roli. Je to kooperačka, škodící určitě ne. Je v CZ. Záleží co preferuješ. Kooperační hra s prvkem zrádce je třeba Battlestar Galactica, ale je to specifické téma. No přeji šťastnou ruku při výběru..

3.5.2018 14:21:47

Robinson Crusoe??? To jako fakt???
Jednak pod 1100 tu hru neseženeš, leda tady na bazaru. A za druhé, napsat, že v té hře nejsou kostky důležité, je nejspíš špatný vtip. Vždyť na všechno, co v té hře děláš, se háže kostkami. A když ti napadnou, nenasbíráš ani dříví. V žádné jiné hře mě tak nepojebaly kostky jako právě v Robinsonovi.

3.5.2018 14:36:17

...

Ten tvůj seznav CTRL+C/V můžeš klidně zahodit, protože minimálně 2/3 her co tam máš vůbec nespňují kritéria tebou vytýčená (cena/ délka hry/ náhoda atd)

3.5.2018 14:55:38

Robinson
Tak oni se vždy dají dát 2 žetony na danou akci, aby sis zajistil automatický úspěch, jenže je pravda, že snad každý scénář, který jsem kdy hrál nebo viděl, dostal hráče díky časové tísni (rozuměj počet kol) do fáze, kdy prostě musel riskovat a hodit si na úspěch kostkami. A někdy umí být mimořádně kruté (Nepostavíš střechu, zraníš se při tom a ještě musíš táhnout kartu události. A pak ti ještě zatopí kostka počasí, protože jsi nepostavil střechu.).

Mimochodem, proč jsi vlastně založil tohle vlákno? Vždyť ve svém wishlistu máš hned několik her, které odpovídají tvým požadavkům. A spoustu dalších takových máš v záhlaví svého profilu. Drž se jich a nepotřebuješ žádné naše rady.

3.5.2018 15:04:32 | Upraveno autorem (porovnej)

mrakyhracek.cz, dobre-knihy.cz, pipkin.cz
Podívej se do těchto tří obchodů. Mají výborné ceny a dost široký vyběr her v češtině, které by vyhovovaly tvým požadavkům.

3.5.2018 15:08:44

co Kickstarter?
Za mě bych doporučil SmallWorld, Kanagawa, Tokaido, King/Queendomino, Citadela, Majesty

Pokud jsi trošku odvážnější tak u kluků bych se ubíral směrem sci-fi...na kickstarteru bude za chvíli končit kampaň na hru Small Star Empires 2, je to 2.vydání této hry a vypadá velmi zajímavě....je bez kostek, má škození, vesmírná dobyvatelská strategie, krásné miniatury, rychlá hra 30-45min.

Součástí už jsou 2 rozšíření...stojí za podívání. Jazykově téměř nezávislá, nebo lze i jazykové komponenty vyřadit a hrát běz nich, nebo udělat přelepky cca 6 karet :-)

odkaz na kampaň:
https://www.kickstarter.com/projects/archonagames/small-star-empires-2nd-edition-two-expansions?ref=nav_search&result=project&term=Small%20Star%20Empires

3.5.2018 20:05:49

...
PS: Co třeba vyloženě miniatury jako X-Wing? Postačí základ...velká možnost snadno rozšiřitelného obsahu zcela volitelného...mohlo by pro děti být velmi zajímavé.

Určitě bych se ubíral spíše reálnějšími hrami a vynechal bych hry abstraktní

3.5.2018 20:07:54

...
Za mě dva kooperativní tipy: Hanabi a Krycí jména...
Hanabi - okolo 200,- příprava do jedné minuty, odklizení tak do dvou minut (musí se rozmíchat barvy, aby nebyly za sebou), má v sobě náhodu, ale není to podle mě moc zařezávací typ náhody, nýbrž spíše náhoda, která předkládá výzvu před hráče. Je to ale hra, která ne každému sedne, nám ale sedla s přítelkyní fakt hodně a užíváme si její dedukční hloubku, kdy můžeš dedukovat na základě dedukcích o dedukcích :D Jen si to chce najít ten správný styl hraní, já doporučuji s nulovou komunikací kolem, tedy, zase ne že by u stolu muselo být hrobové ticho, ale spíše že se nesmí měnit intonace hlasu při nápovědách... jinak je to moc snadné, ale zase třeba pro děti by to vůbec nevadilo. A pak je na hráčích jaké fígle si domluví a když se ta hra v herní skupině častěji opakuje, tak je to doopravdy super, jak už dotyční poznají jemné nuance nápověd... Jinak je to pro 2 - 5 hráčů, podle mě dobře hratelné v každém počtu, herní doba okolo 30 minut, ryze abstraktní, znovuhratelné vcelku dost, než se vám vůbec podaří dohrát hru na maximum bodů to docela potrvá a pak lze ještě zvyšovat obtížnost a popravdě i na té základní je úspěch si udržet úspěšnost maximálního hodnocení nad 50%, takže je to stále výzva.
No a druhý tip jsou Krycí jména:
Jdou hrát jak kompetitivně tak kooperativně a u nás osobně vedou jako kooperativní ve dvou. Nulová náhoda (pokud nepočítáme počáteční rozložení) a opět silně dedukční záležitost. Doporučuji Obrázkovou verzi. Hra se pohybuje okolo 400,- příprava i odklizení za minutu, pro 2 - 10 hráčů, ale ve dvou nebo ve třech lze jen kooperativně, herní doba okolo 15 minut, znovuhratelnost je dobrá, slov, potažmo obrázků, je v krabici dost a zadání také a samotný herní princip je téměř neohratelný.



---------------------------------
Deskoherní výzva Zatrolených her
Občasný recenzent na Hrajeme.cz

3.5.2018 20:42:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Zadání
Asi si opravdu nejprve zredukuj tvůj seznam nebo požadavky na hru, protože tvůj seznam a tvé zadání nejde vůbec dohromady.

Navíc neexistuje kategorie 9-15 let :D můžeme si třeba říci 9-12 let a 13-15let, ale ten zájem se tam rapidně mění.

Navíc z tvého zadání to vypadá na EURO počítací hru bez náhody a žádné kostky...žádné kostky vymažou téměř celý tvůj seznam her.

9-12 Ostrov Sky / Takenoko / Tokaido / Malé Velké Dobrodružství

13-15 bych osobně zkusil Zombicide: Černý Mor, X-wing nebo pak EURO jako Dědictví, Istanbul, Puerto Rico, Caverna, Sid MEyer Civilizaci a z novinek třeba Small Star Empires, Scythe nebo Rise to Nobility

4.5.2018 01:27:12

Korenar
Že to píšeš zrovna ty? Protože tvůj seznam se zadáním nejdou dohromady skoro vůbec:

Nechce hru s kostkami - ty doporučíš Malá velká dobrodružství a Zombicide.

Nechce sběratelskou hru - ty doporučíš X-Wing.

Chce hru do 60 minut - ty doporučíš Civilizaci a Puerto Rico.

A hlavně to má být do 1000 Kč - čemuž absolutně nevyhovují Zombicide: Černý mor, Taverna, Civilizace, Scythe, Small Star Empires, Rise to Nobility.

A každý má napsat pouze 2 tipy - bez komentáře

Proč tohle vlastně vůbec píšu? Protože jestli mě něco na Zatrolených hrách vážně vytáčí, tak jsou to přispěvatelé, kteří ve vláknech, kde někdo žádá o pomoc a zadá přitom konkrétní požadavky, prostě jen plácají, cokoliv je napadne.

4.5.2018 04:57:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Trochu do mlýna
Mafia City, Citadela, Splendor, 7 divů světa, Master of Orion, Ekö.

4.5.2018 06:01:26

Vybíráme z Bazaru

Fresco
Fresco
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas