CMON

Ahoj, chtěl bych si koupit nějakou hru od Cool Mini Or Not, na lokalizaci do českého jazyka až tolik nezáleží. Měla by být dobře hratelná ve 4 a 5 hráčích.

Blood Rage nechci, ten máme v klubu.
Poraďte mi prosím, kterou vybrat a optimálně s komentářem proč.

Zombicide: Černý mor
Kmotr: Impérium Corleonů
B-Sieged: Sons of the Abyss
Ethnos

Děkuji

Filip

Ještě doplním preference, abyste mohli pomoct lépe specifikovat.

Hra by měla být do 2 hodin, max. Nic příliš dlouhého, aby spoluhráči u hry neodpádavali. Nevím, jak jsou koncipované kooperativní hry od CMON, pokud je jeden dominantní hráč, který pak dokáže řídit celou hru nebo opravdu hraje každý sám za sebe. Nejsem velkým zastáncem principu házení kostek, které rozhodují o výhře nebo prohře - v tom se mi hodně líbí Blood rage, který je vyřešen formou karet.
Z větších her mimo euro jsou mými favority:

Kyklády
Běsnění Drákuly
Mare Nostrum

Co mě zrovna moc neoslovilo, tak Zima mrtvých.
9.1.2018 20:40:36 | Upraveno autorem (porovnej)

CMON
Ono se špatně radí, když člověk nezná vaše herní preference. Za mě bych sáhl po klasice - Zombicide. Je v češtině, v češtině bude i rozšíření, je dostatečně přístupná a zároveň nabízí i nějakou hloubku.

EDIT: Doplnil jsi preference - pokud nejsi kostkový tip, tak Zombicide nebrat. :)
...................................................................
Redaktor Deskofobie a blogu Kubrt vs Deskovky

9.1.2018 20:56:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Jakou hru
Za mě je číslo jedna Zombicide BP. Byť se mi to od stolu příliš nepozdávalo (vodění si zombíků po zvuku), je to zábavná a záživná hra, v které se jde opravdu vyřádit

Proč hráju Zombicide BP :

- Veliké množství přeživších, které můžeš ozkoušet, resp. jejich kombinace. Můžeš mít družinu z bitkařů, všehochuť nebo skupinu od začátku zaměřenou na pohyb (pohyb je zde důležitý)

- miniatury. Jsem modelář a ty figurky jsou nádherný, zvlášť, když jsou nabarvený

- velké množství scénářů, několik kampaní, neustále přibývají mise na oficiálních stránkách

- obrovské množství custom karet, čili další spousty času strávených testováním s zkoušením

- možnost hrát sólo ( i když zatím mě to nejvíc bavilo ve dvou)

-téma. Fantasy vybíjení zombíků, prostě klasika, která se mi vždy líbila a líbí

-atmosféra. Když už máš na stole davy nemrtvých, klidně padesát těl, který jdou po tobě, máš tísnivý pocit, že až přijde extra aktivace a ta přijde, protože už si dobral modely, tak to bude konec..Jedině, že budeš prohledávat zatuchlé místnosti a snad najdeš tu spásnou dračí žluč..

-byť pro někoho nevýhoda, pro mě veliká výhoda modifikovatelnosti systému a všeho dle libosti (předměty, postavy, kouzla, nestvůry)

-určitá jednoduchost či lehkost. I tak se dají najít pěkné kombinace např. akcí a v závislosti na obtížnosti mise musíš i dost taktizovat

-rpg prvek akorát. Žádné přeplácané složité pavučiny dovedností a poddovedností a rasových dovedností..

Trochu nevýhoda je, že vývoj postavy je dost daný, tzn. že máš na výběr z určitých dovedností,kde většinou je jedna dominantní a je jasný, že si ji vybereš

Taky se nám zdálo, že medium mise byly celkem snadné a mise s další obtížností (tuším hard) nás pěkně vypráskaly

Jde o to, co od toho chceš. Suma sumárum je to hra, která mě prostě zaujala, baví mě a má co říct. Myslím si, že tě tahle hra buď dostane nebo odradí. Nic mezi není


9.1.2018 21:00:54

ZBP + Rum & Bones 2nd
R&B - ak viete hrať v párnom počte, máte radi hry v štýle DotA/LoL, tak toto je pre vás. Nám sa to veľmi páči, máme k tomu všetko čo sa dalo zohnať a neľutujeme.

K Zbcd to isté čo napísali dolu :)

9.1.2018 21:07:17

B-sieged
Pokud máš rád nekonečnou šňůru proher, kdy se snažíš jak chceš, ale ne a ne vyhrát a vyžíváš se v mlácení do stolu, zdí, případně figurek nepřátel, pak B-sieged doporučuji

Bez úprav v podstatě nehratelné, testoval jsem

Ale zase je to poměrně originální a napínavé

9.1.2018 21:09:43

B-sieged
Pokud máš rád nekonečnou šňůru proher, kdy se snažíš jak chceš, ale ne a ne vyhrát a vyžíváš se v mlácení do stolu, zdí, případně figurek nepřátel, pak B-sieged doporučuji

Bez úprav v podstatě nehratelné, testoval jsem

Ale zase je to poměrně originální a napínavé

9.1.2018 21:09:44

Masmorra
Za mňa Masmorra, z asi 7mich hier od CMONu som si nechal len ju.
Rýchla a zábavná hra.
Jednoduché a rýchlo vysvetlené pravidlá.
Možnosť Competitive a Coop hrania.
Je to síce kocková hra, ale dá sa s nimi manipulovať. Pri správnej kombinácii ani katastrofálny hod nemusí byť prúser.
U mňa bol veľký mínus figúrky. Pred hrou ma odrádzali, ale zvykol som si hneď pri prvom kole a skvele sa tam hodia.

B-sieged... Nó to je brutal, je hodne o šťastí. Hra má svoje čaro aj keď sa to zdá miestami nehrateľné :-D . Síce som hru predal, ale popravde bych si ju znova rád zahral.

9.1.2018 22:48:42

Grizzled + rozsireni Grizzled: At Your Orders!
proc: protoze z uvedenych her zaberou nejmin ulozneho prostoru :)

The Grizzled bych doporucoval urcite poridit spolu s rozsireni At Your Orders!, ktere vyrazne (k lepsimu) vylepsuje hru. Jedna se o kooperativni karetni hru tematicky zasazenou do WW1, cilem je spolecne prezit. Ocenuju, ze syndrom vudce tady moc nehrozi. Hra je primarne pro 3-5 hracu, pricemz obsahuje variantu pro 2 (zrovna ta byla zasadne vylepsena v rozsireni) a dokonce i solo mod (ten pribyl v rozsireni).

9.1.2018 23:00:27

Rising Sun

Být tebou tak bych si počkal na Rising Sun, ten nejvíc odpovídá tvým preferencím "baví nás BR a chceme něco podobného". Případně ještě Kmotr. Zombiecide vás myslím bavit nebude, protože je kooperativní a scénářový.

16.1.2018 07:05:41

Zombicide: Black Plague (Černý Mor)
Pro počet co si úvaděl tahle hra perfektní, pokud vás baví kooperativní hry. Kupoval jsem to rok zpátky před Silvestrem a propařili jsme s tím celý víkend. Chytlo nás to natolik, že jsem do toho pak narval další peníze a koupil si k tomu několik dalších rozšíření. :) Blackfire už ji navíc přeložil do češtiny a co jsem koukal tak už i pracují na překladu pro rozšíření Wulfburg.

Jo a co se týče délky, tak hra sice vypadá, že je na hodně dlouho a některé scénaře, které po tobě chtějí, aby si prohledal balíček předmětů a našel specifické věci, skutečně dokážou zabrat nějaký čas, tak hra se do dvou hodin většinou vejde, navíc hra ubíhá celkem v rychlém tempu, ze začátku má každý hráč tři akce na postavu a akce jsou vesměs jen pohyb, útok, prohledávání a výměna předmětů s jinou postavou.

22.1.2018 14:44:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Horníci Imperia
Horníci Imperia
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas