Okno psaní příspěvků

Dnes jsem psal obsáhlý příspěvek (první dojmy z rising sun, cca 15-20 odstavců, asi 10-15 minut času), nicméně během toho jsem si překlil na jiný panel a když jsem se vrátil k psaní příspěvku, kliknul jsem mimo okno příspěvku, a to se zavřelo.

Celý text pryč, bez možnosti návratu. Navíc to není poprvé, co se mi to stalo a myslím si, že už se to určitě stalo i někomu dalšímu.

Nešlo by nějak udělat, že by se okno psaní příspěvku zavíralo jenom v případě, že autor klikne na tlačítko uložit nebo zavřít?

Zavírání okna v případě, že kliknu mimo něj, mi přijde dost nepraktické a určitě už zatrolenky stálo dost příspěvků, které se autorům nechtělo psát znovu.
15.2.2018 11:03:40

taky, taky...
Právě teď jsem si to omylem smazal (pravda, trapně jsem "klekl" na "zavřít", namísto "uložit"). Fůůůů....-j. Jinak se mi to stalo asi 2× omylem - snažím se dávat si pozor.

Navrhuji funkci "automatické smazání rozepsaného příspěvku" zrušit. I blbý facebook se brání "opuštění stránky", pokud mám jen jediné písmenko v psacím poli.

15.2.2018 12:12:58 | Upraveno autorem (porovnej)

word
Od jisté doby dlouhé příspěvky píšu ve wordu a pak jen kopíruji.
A ne jenom zh mají tento problém.

15.2.2018 12:25:25

... a kolovrátku zpívej
@Zdenis
Toto upozornění a žádost o nápravu se periodicky opakuje znovu a znovu a zbytečně se zakládají na toto jedno téma nová vlákna, nové a nové diskuze.
Před 4 měsíci Wolfsen slíbil, že tu připomínku předá Diovi. Jaký je další osud řešení tohoto problému nikdo neví.
Viz vlákno:
Okno "nova otazka" (a nejspis i ostatni na zadavani textu)
11.10.2017

@Pro adminy
Když už se to dlouhodobě neřeší, tak ty duplicitní vlákna opakované dotazy aspoň zamykejte nebo mažte.

15.2.2018 12:51:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Další rozvoj
Proč se vlastně ZH dále nerozvíjí? Nevylepšují a neopravují se chyby? Jako uživatel jsem si za poslední roky ničeho výrazného nevšiml. Je problém v penězích nebo času toho, kdo to tu má na starosti? Podle mne je oboje řešitelné. Je tu velká komunita, která by mohla s rozvojem pomocí. Penězi i prací.

15.2.2018 16:11:19

Rozvoj
Můžeš se tu podepsat ;) Funkci, kterou nikdo nevyžadoval a využívá ji tolik lidí, že je spočítám na prstech jedné ruky. A jeden přispívající má dokonce podpis přes celou stránku, fakt super to stále rolovat...

15.2.2018 16:40:26

Zdenis
Zrovna tenhle problem se da imho jednoduse vyresit treba extenzi do chrome. A kdyz je vas tady v ty komunite tolik, tak to si tu hodinku casu nekdo urcite najde, ne? :).

A Diuse ani nemusite otravovat... ;)

15.2.2018 16:41:02

Onas, Bartoloměj, Zdenis
Pánové, vaše naivita je opravdu roztomilá ;D.

15.2.2018 17:31:44

Mitogar
Tak ja som napríklad rád, že u niektorých ľudí viem, že majú s niekým niečo spoločné. Veľakrát sa na ten názor pozerá inak, keď vieš, že človek do toho vidí viac.
A to, že existujú zakomplexovaní trolovia vieme, to nie je dôvod na to niečo nerobiť. Ak by sme sa celý život prispôsobovali len trolom, tak sa nikam nepohneme.

Tým nechcem povedať, že sa podpisy nedali urobiť lepšie, ani to, že práve ony boli tým najväčším problémom a už vôbec nie som proti tomu, aby bol rozvoj viditeľnejší :)

15.2.2018 17:44:05

kren
Co je naivní na tom, že tu je x hloupých chyb a není vidět žádný další rozvoj? Mě to přijde spíš smutné. Myslím že ZH mají celkem širokou komunitu, která by mohla pomoct.

15.2.2018 18:02:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Rozvoj
Je to celkem škoda, že zdejší vývoj dost stagnuje. Když někdo přijde s nějakým návrhem (kolikrát i dobrým), je v drtivé většině případů odpálkován s tím, že to nejde nebo to nikdo nepotřebuje a beztak by se to nevyužilo... Obzvláště ono "nejde" mě, coby oboru poměrně dobře znalého člověka, nejednou rozesmálo.

Co se týče tématu, tak vkládání textu přes modal tak, jak je to tady je šílenost. Ošetření proti nechtěnému zavření - nula. Pokud chcete reagovat na nějký delší text, musíte si ho nejdřív zkopírovat a pak smazat, protože přes modal si samozřejmě přečtete prd.
S vkládáním textů souvisí i prapodivné ošetření vstupů - jednou jsem potřeboval napsat znak pro "větší než" a text mi to vždy useklo.
A v neposlední řadě, ale rozhodně ne na posledním místě, proč proboha není na tomto webu nelze vložit klikatelný odkaz? Nebo ještě lépe, proč se odkaz sám nepřevede do klikatelné podoby? Zachytil jsem kdysi něco v tom smyslu, že není žádoucí odkazovat na konkurenci... Pokud je toto opravdu skutečný důvod, tak nemám slov :D

A když už jsme u modalu, tak jejich celkové využití na webu je ... tragické. Pokud se vám nedej bože stane, že modal s nějakým větším množstvím dat omylem otevřete v telefonu, tak telefon radši rovnou zahoďte. Než se prohlížeč vzpamatuje, budete stejně už pomalu v důchodu.

15.2.2018 18:40:42

Behe, Onas, Bartoloměj, Zdenis
Pánové naivní jste v tom, že debaty o požadavcích úprav se vedou tady na Trolovi už mnoho, mnoho let. Majitel webu má ale bohužel svou hlavu a mnohdy nekomunikuje ani s moderátory, natož s uživateli webu. Žádat o nějaké podstatnější změny je z 99% zbytečné a pokud na požadavek někdo odpoví, tak je to ve smyslu to, že požadavek předá Ondrovi (Zeus - majitel a programátor webu) a tím ta pohádka končí - odezva žádná. Semo tamo se Zeus ozve, ale většinou je to jen z důvodu oprav nějakých fatálních chyb.

Takže navrhovat můžete cokoliv, ale to je asi tak všechno, co můžete dělat.

16.2.2018 00:23:25

Kren
Co je naivního na tom, že si člověk posteskne? Já nečekám, že se současný stav změní, na to sem chodím už poměrně dlouho :) Je mi jasné, že to byl jen výkřik do tmy, který zanedlouho zapadne :D

16.2.2018 07:05:08

Kren
Kým je energia ľudí toto písať, tak nech sa nezvdávajú. Bohužiaľ tento problém je naozaj tragický, mne sa tiež už niekoľko krát stalo, že som písal dlhší text, niečo som si chcel prekliknúť a nechtiac som klikol mimo a šup, všetok text bol v p.. Ani nehovorím, že keď je dialógove okno otvorené, nedá sa skrolovať.

Proste týchto drobných no zásadných chýb a nedostatkov je tu naozaj veľa, ale s tým sa nedá nič robiť, keď s tým je zeus spokojný a nevadí mu, že mu to degraduje web, OK.

Nám nezostáva nič iné, len to neustále písať a pripomienkovať (ak to nie sú kraviny typu spoiler vo fotoalbume), ale spraviť to čo urobilo pár tunajších pravidelných návštevníkov, založiť si vlastný web a chodiť tam a sem neprispievať.

16.2.2018 07:23:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Vsichni
Kren > Asi jsi me spatne pochopil, ja s tebou souhlasim. A je mi uplne jasne, ze se tady nic velkeho dit nebude. Sam jsem takovych projektiku nekolik za svych mladych let rozjel a dnes uz bych na ne nesah, protoze holt uz neni cas. Tzn presne chapu Zeusovo reakce pouze na ty nejzavaznejsi problemy. Obzvlast kdyz to vsechno vicemene jede.

Ale znovu zopakuju - zrovna vyskakovaci wokno je neco, co si kazdy muze upravit po svem, zvlast pokud je tady tak "ohromna komunita, ktera se rada zapoji".

16.2.2018 08:39:19

Problém
Mě spíš zajímalo v čem je obecně problém. Jestli majitel ZH nemá čas, chuť nebo peníze s tím něco dělat. Proč se to zaseklo a stagnuje to. Extension do Chrome je řešení pro pár jednotlivců, respektive není to řešení samotného problému, je to jen obejití. Rozhodně to nepomůže třeba novým uživatelům.

16.2.2018 08:58:48

Bartoloměj
Aký druh extension? Síce používam operu, ale rád sa poučím.. Vďaka.. v prídavných moduloch na prehliadačoch mám celkom rezervu a nevyužívam ich :)

16.2.2018 09:06:58

Joe

stOKYi
Pre Firefox existuje plugin Lazarus, ale neviem, ci funguje aj s najnovsou verziou Firefoxu.

Pre Chrome neviem, nepouzivam... ale asi tento: http://bit.ly/2j2YmeM

16.2.2018 09:24:34

kren
Nu což, je tu diskuzní kategorie náměty a připomínky, tak jsem napsal námět a připomínku. Jestli se nic nezmění, já to přežiju :)

16.2.2018 09:29:30

Nespokojní? Prejdite ku konkurencii :)
Tam si príspevky môžete vyšpekrovať fotkami, odkazmi, anketami atď. Prvotnú ťažšiu orientáciu rozchodíte do týždňa.
A prínosné príspevky ľudia ocenia aj tam a viditeľne :).

16.2.2018 11:29:39 | Upraveno autorem (porovnej)

acedrac
silné a zákerné OT

Teraz sa ukončila jedna flame war vo vedľajšom vlákne a ty tu chceš spustiť ďalšiu?

16.2.2018 12:07:35 | Upraveno autorem (porovnej)

@ludomyl
Prosím Ťa, aký OT, jaká zákernosť? Len som dal vedieť ľuďom, ktorí o iných weboch možno nevedia, že sa dá realizovať aj inde, ak by chceli lepšiu funkcionalitu webu. Krásny deň :). Kým sa niečo nezmení tak, na bazár a po preklady sa aj tak bude chodiť tu :).

16.2.2018 13:44:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Joe

acedrac
No, lepšia funkcionalita Deskožrouta... napríklad tie emailové notifikácie, ktoré stále nemajú správny odkaz do diskusie myslíš? :) Čo som pochopil už dávnejšie, tak ani tam admin/developer nemá čas na implementovanie a opravy...

16.2.2018 13:55:08

acedrac, joe
Súhlas, lepší web, lepšie funkcie.. len tam ťa tiež vedia riadne roz-trollizovať a keď ti grupa kamarátov začne dávať mínusky, slabšie povahy to vie položiť :D

Ale čo je podstatnejšie, je to silne komunitný web, kde množstvo ľudí "z vonku" nerozumie inside humoru.

Za mňa však lepší web s bohužiaľ málo informáciami - zatiaľ.

JOE: nemá síce tiež čas (na začiatku bol veľký entuziazmus), ale má lepší stavebný kameň a nie sú tam také prudko zastaralé veci ako tu, čiže to že nemá čas až taký problém nie je, lebo banality fungujú.

16.2.2018 13:56:03 | Upraveno autorem (porovnej)

ludomyl
Obecně, pokud nabídka nepokrývá poptávku, zkusíš štěstí jinde. Co je na tom zákeřného? Je to úplný prazáklad toho, jak naše společnost funguje. Loajalita je jedna věc, potřeby člověka ta druhá a bohužel někdy neslučitelná.

16.2.2018 14:13:05

Funguje! :)
Neviem či ste si všimli, ale podľa všetkého už táto funkcia bola implementovaná. Palec hore! ;)

PS: Ak som niekde prehliadol oznámenie o tom, tak sa ospravedlňujem za zbytočný post. :)

11.9.2018 15:34:10

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu: 1400
Kronika zločinu: 1400
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas