Tvorba hracího plánu

Zdravím,

mám doma starší herní plán už v docela hrozném stavu (různě poslepovaný, rohy jsou ohnuté). Původně jsem si říkala, že bych to rovnou v daném provedení něčím podlepila tvrdším (je to na tenkém papíře), ale pak mě napadlo jí zkusit celou překreslit a až pak vytisknout a nějak rozumně dát do kupy, aby něco vydržela. Máte s tím někdo zkušenosti? V čem to kreslíte? Budou z toho dvě A4 (původně 4 A4, chci to zkusit zmenšit), a moc si nedovedu představit jak udělat ten spoj, aby to opravdu sedělo.
10.10.2016 21:04:32

to Anima.
Nechat si to vytisknout velkoformátově v grafickém studiu.

11.10.2016 10:39:54

o jakou jde hru?
je dost pravděpodobné, že na webu seženeš už něco připraveného, aby nevymýšlela kolo. Nebo alespoň něco, co půjde použít. Já na grafiku (takovou základní - nejen žádný grafik) používám PaintShop Pro, některé elementární operace se dají udělat i v klasickém malování - záleží, co potřebuješ. Text doplňuji ve Wordu, tisknu do PDF a dle potřeb tisknu na laserové tiskárně a nechávám laminovat, nebo v copycentru na samolepku, tu pak buď na karty, nebo kartón a rozřezat na žetonky. Další možností je velkoformátový tisk na banner (hrací plány, podložky...)

11.10.2016 10:52:24

herny plan
Z dvoch A4 mozes jednoducho spravit plan nasledovne:
1. Nalepis kazdu A4 na samostatny hruby papier (napr. lepenka cca 2mm hrubka, dostat v maliarskych potrebach)
2. Orezes presne kazdu nalepenu A4
3. Prilozis k sebe rubom nahor (tj. herny plan bude dolu) podla toho kde mas zlom
4. Silnejsou lepiacou paskou (idealne taka co ma v sebe take sitie) zlepis v strede, pripadne aj nadlzku kvolli pevnosti
5. Hotovo

Nie je to sice ako profesionalny herny plan, kde mas hornu cast v jednom celku, ale zato je to jednoduchsie na vyrobu ;)

12.10.2016 21:56:49

.
Moc děkuji všem za rady. Abych to upřesnila, nejde mi teď o kvalitu tisku, jde mi o samotné zpevnění hry (tímto děkuji tirsillurovi) a o to, v čem to kompletně překreslit (celý ten plán).

Pelly: Je to GO hra (reklamní herní plán od Eurotelu, staré asi tak 20 let, jde v podstatě o klasickou hopsačku z políčka na políčko s různými překážkami (vrať se na políčko, postup na políčko, počkej 2 kola). Je provedená moc dobře, ale už se trhá a ráda bych to v nějaké podobě zachovala (nenašla jsem jí nikde online překreslenou) pro další generace, protože na to co to je, je opravdu dobře udělaná a dokázala zabavit. Ta laminace mě napadla, ale A3 už se trošku blbě skladuje. Nicméně možná u toho fakt skončím.

13.10.2016 00:36:05

Herní plán
Pochopil jsem, že chceš plán zmenšit? Zkus to vzít do nějakého kopy studia, jestli ti naskenují A3 a vytisknou na A4. Vyber papír s větší gramáží kvůli lepidlu. V papírnictví se dají pořídit desky z opravdu tvrděho kartonu. Na ty vytisknuté papíry nalep a pak je vyřezej. Když plán zmenšíš, myslím, že řada nedostatků se ztratí, ale zmenší se i jednotlivá pole, aby se ti tam pak vešly hrací kameny, nebo co to ta hra používá? Pokud to budeš chtít mít jo chráněné, je v takových těch hyper-super obchoďácích typu hobby a zahrada k sehnání bezbarvý (transparentní) lak. Dá se tím ošetřit kde co, včetně papíru. Teď jsem to použil na draka.. jestli jsem mimo, tak se omlouvám.

13.10.2016 05:21:43

Herní plán
Už se to tady řešilo vícekrát - výsledek je ten, že každý používá svůj oblíbený grafický editor. Někdo free, někdo nakupuje na "torrentshopu" a profi grafici mají koupený Photoshop.
Osobně používám GIMP (legálně, zadarmo). Na ovládání si sice člověk musí zvyknout, ale je opravdu vynikající.
Co se týče materiálu na hrací desku - až budeš mít plán hotov, zajdi do libovolného grafického studia, které nabízí tisk reklamy a nech si jej vytisknout na banner (či baner). Tisknou na to venkovní reklamy, takže pokud to budeš mít doma, pak to má prakticky věčnou barevnou stálost. Když na to někdo vylije kafe, plán se utře a jede se dál. Jen to nejde skládat, musí se rolovat, ale to je malá cena za tuhle kvalitu. Jo a ve velikosti A3 bych si cenu tipl tak na 150,- Kč.
Už jsem udělal dost her a než jsem našel toto, vyzkoušel jsem snad všechny možné způsoby tvorby herní desky - tenhle je opravdu nejlepší.
Pokud nemáš přístup ke grafickému studiu, nechám ti to vytisknout, ale bude to 14 dní trvat.

18.10.2016 19:21:00

banner
Taky doporučuju tisk na banner. Tiskl jsem tak herní plán pro eclipse a nemůžu si stěžovat. Jen snad ta skladnost :) Ovšem pokud byl herní plán pro tu hru GO od Eurotelu byl skladován v krabici, tak tam půjde i srolovat a nebude co řešit. herní plán 90x90 cm mě vyšel na cca 170 Kč + pošta.

28.10.2016 13:47:36

Vybíráme z Bazaru

Euthia Torment of Resurrection, 1. vlna
Euthia Torment of Resurrection, 1. vlna
Akt. cena: 5500 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas