Laminace

Zdravím, jelikož jsem shledal, že mé hry ještě nejsou dostatečně sterilní, chtěl bych to dovést k dokonalosti a zalaminovat si některé přehledové karty, karty postav atd.

Otázka zní: Jakou tloušťku kapes, popřípadě jaké kapsy používáte? Máte nějaké rady či vychytávky?
Díky moc

P.S. Nikde jsem podobné vlákno nenašel, tak snad to tu zas neplevelím :).
17.3.2017 21:03:04

ehm, aktuálně asi o deset vláken níže... http://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/domaci-vyroba-karet-5112/

17.3.2017 21:48:53

aradraug
No, tady to je řekl bych trochu něco jiného... Nemám na mysli výrobu vlastních karet, ale laminaci karet ke koupeným hrám a nevím, co to s tím ta laminovačka udělá. A jestli není lepší na ty přehledovky, které se přece jen sedřou dost rychle lepší používat silnější kapsy. Ale aby to pak nebylo až moc tlusté. Ptám se především, aby se to tím teplem nějak nezkroutilo, nezkazily se barvy atd., ty materiály, z kterých to dělají neznám a nikdy jsem to nedělal. V tom vláknu by to bylo víceméně OT ;).

17.3.2017 22:01:48

Al

Laminace
Už se to tu myslím taky kdysi řešilo. Osobně bych laminoval pouze vlastní výtvory (třeba kopie těch přehledových karet), ale ne originální komponenty. Ne že by se tomu třeba teplem něco stalo, ale přece jen je to nevratné ...

Já kvůli větší tuhosti používám kapsy 125 mic (asi jako zelená občanka), ale taky záleží na co to použiješ a kolik toho bude, přeci jen je to mnohem slnější, než třeba obaly na karty.
Asi budeš muset sám vyzkoušet, co ti vyhovuje.

17.3.2017 23:51:10 | Upraveno autorem (porovnej)

laminace
Osobne jsem tloustku nikdy neresil, proste jsem zasel do copycentra ze chci neco zalaminovat, oni mi dali A4, kde jsem to naskladal jak jsem chtel a pak to projeli tou mašinou.

Každopádne, jsem laminoval karty hrdinů k Descentu. Trochu tvrdsi papir a nic se jim nestalo, barva mi prijde mozna jeste lepsi, nemam strach kdyz se na ne neco vyleje, nebo ze se podře barva, ohnou rohy ect.
Jinak co vim dost lidi resi laminovanim i preklady karet, ne kazdy je fanda kondomu na karty, takze si je laminuji i s prekladem ;)

tedka se divam na jejich stranky a pisou tam ze tloustka byla taky 125mic.

18.3.2017 01:38:46 | Upraveno autorem (porovnej)

laminace
Uplně obyčejné kapsy z papírnictví nic nezkazí.. sám laminuji a tlouštka kapes je detail který neřeším.. prostě koupím a hotovo, tlouštku neřeším a když se náhodou zeptají, tak ty nejtenčí :) tedy záleží co laminuješ- nemuselo by se to při určitém počtu vejít do krabice, ale tenhle problém nemám, laminuji jen často osahávané karty

18.3.2017 21:16:07

Laminace
Pouzivam laminovackubz lidla - cas od casu to maji v nabidce za par penez. Zvlada to vsechny tloustky. Z uzivatelskeho hlediska ale taky mam radeji ty tenci. Ochrana je u vsech stejna ale ty tenci se lepe skladuji a mene se krouti pokud laminujes normalne jeden list papiru.

19.3.2017 09:56:52

Laminovačka
Ahoj, po letech se mi polámala sigma. Chci si koupit nějakou novou, která zvládne i silnější papír. Cena přibližně do tisícovky. Máte nějaké tipy?

20.3.2017 21:38:06

Vybíráme z Bazaru

Skytear: 6 rozšíření
Skytear: 6 rozšíření
Akt. cena: 2190 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas