Herní lístek pro sledování partií

Mám hodně her a chtěl bych si zajistit statistiku, jak často se hrají i tehdy, kdyz je já sám nehraju, ale třeba je někomu půjčím.
Napadlo mě, že bych do každé hry přibalil nějaký herní lístek s položkami jako datum a seznam hráčů + body/pořadí (podobně jako to má třeba 7divů), ale chtěl bych to mít co nejobecnější, ať nemusím pro každou hru vymýšlet novou variantu.

Neviděli jste to už někdo někde, ať nevymýšlím kolo?
9.3.2017 14:28:35

podobně
toto zajímalo organizátory festíku GaD. Sice v jednodušší formě, v podstatě jen kolikrát se co hrálo a měli to tak, že do každé hry dali papírek a každý, kdo ji otevřel na hraní měl natrhnout jedno číslo po obvodu papírku. Jednoduché, nikdo nemusel hledat propisku a nikoho to příliš neomezovalo. Pro získání elementární představy ideální.

9.3.2017 14:38:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Statistika
Pro všechny euro hry, ve kterých vyhrává hráč s největším počtem bodů, mám vytisknutou obyčejnou tabulku v excelu. Zaznamenává se kdo hrál a počet bodů. Je to skvělá motivace do dalšího hraní, kdy jednak víme, kdo dosáhl kolika vítězství a kdo v té či oné hře drží bodový rekord, výzvou je vždycky aktuální rekord překonat. Pro hry, jakou jsou Settleři, Marco Polo, Tzolkin s rozšířením kmenů mam ještě druhou tabulku, kam se zaznamenává jaké národy/postavy/kmeny proti sobě hrály a kromě rekordů za klasickou hru se hodnotí i rekordy jednotlivých postav/kmenů/národů a jednotlivé statistiky proher/výher v jejich vzájemných měřeních sil. Mě tahle statistika hrozně baví, byť jsem si vědom určité neobjektivnosti, třeba u Marca Póla, kdy jsou akce na herní ploše pokaždé jiné, dobré nebo špatné akce mohou udělat klidně rozdíl v bodech tak 20% (v partii, kde mam lepší akce logicky za stejnou postavu nahraji více bodů) a pak samozřejmě více než výběr postavy hraje větší roli schopnosti a zkušenosti hráče, takže dobrý hráč vyhraje zpravidla i za papírově slabší postavu nad méně zkušeným hráčem. Samozřejmě u americtrash her se to tímhle stylem dělat nedá. V rámci echt jednoduchých řešení jsem viděl klub, kde veškerou podobnou statistiku psali jen ručně na vložený papír, jelikož tam hry hrálo spoustu různých lidí, tak vždycky napsali jména kdo zrovna hrál, datum a počet bodů asi by tohle obyčejné řešení pro tvé potřeby mohlo stačit. Statistika je rozhodně sama o sobě fajn hra! :)

9.3.2017 19:51:28

Vybíráme z Bazaru

BioShock Infinite: The Siege of Columbia
BioShock Infinite: The Siege of Columbia
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas