Za málo peněz hodně muziky

Autor: JArty | 21.7.2016 | 4

Pokud se někomu líbila původní Minutová říše, Legendy si zamiluje. Mám z této hry pocit, že autor hry vydal jako první Minutovou říši, počkal si na recenze fanoušků a poté všechny nápady vložil do Legend. Tímto se nám dostává do ruky stejná Minutová říše jako první, ale s mnohými vychytávkami jako vlastní rozložení mapy světa, žetony objevů a močálu, žeton draka, přestupové portály, citadaly a dokonce herní postavy. Pokud toto vše smícháte do jedné hry, tak za relativně málo peněz (kolem 450,- Kč) dostanete hodně muziky.

Ačkoliv Legendy oproti první hře obsahují spoustu dodatečného obsahu, jednoduchost hry byla zachována: stále sbíráte vítězné body, které dostanete za obsazení regionů a ostrovů, nejvyšší počet elixírů a hlavně vlastnosti karet. Toto se dá získat jednoduchým nákupem a stavěním a posouváním armád. Ačkoliv v celé hře neděláte nic jiného než stavíte a posouváte armády a kupujete karty, tak to celé prostě nějak funguje a krásné ilustrace kartiček vás jen tak neomrzí.

Přestože herní dobu autor uvádí mezi 8-20 minutami, měl jsem co dělat abych se ke dvaceti minutám dostal. Většinou jsme hráli déle, ale to může být zapříčeněno tím, že jsme hru hráli zatím jen parkrát. I tak si myslím, že ani u ostřílených hráčů by neměla být hrací doba tak krátká.

Když to shrnu, tak Legendy zachovávají jednoduché principy původní hry a jsou obohaceny mnohými doplňky, které dávají hře nový rozměr a hlavně znovuhratelnost. Za cenu, která odpovídá menší hře, tak není Legendám co vytknout. Možná herní svět mohl být trošku hezčí, ale za ty peníze...

+ bohatý obsah
+ krásná ilustrace kartiček
+ taktika
+ znovuhratelnost
+ cena
+ rychlost

- ilustrace herního světa

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Počet hráčů
Jednu výtku bych pro "Legendy" měl. Nevím proč se u nich oproti klasické verzi snížil maximální počet hráčů na 4.

25.7.2016 15:19:33

odpověď
Možná to bude tím, že kvůli přidanému hernímu materiálu by to již bylo nepřehledné. Ono už při hře se 3 hráči je ta mapá samý žeton a samá kostička a možná také kvůli herní době.

26.7.2016 09:22:35

Vybíráme z Bazaru

Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas