Uvedení Scratch Wars na trh

Autor: PatrikBolas | 6.2.2017 | 14

V úterý 31.1.2017 proběhla v pražské Kotvě v kavárně Zetko youtubera Jirky Krále tisková konference nové české karetní hry Scratch Wars, která si bere za cíl stát po boku svaté trojice Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh a Pokémonů. Tiskovkou provázel Mikoláš Tuček, moderátor pořadu Replay a Applikace, spolu s autorem hry Jirkou Mikolášem, kteří nám představili mechanismy a svět Scratch Wars. Níže naleznete ty nejzajímavější informace, o něž bych se s vámi rád podělil.

Tiskovka v Kavárně Zetko chvíli před zahájením

Oficiální uvedení hry na trh je 7.2.2017, takže byste již teď mohli Scratch Wars najít v síti trafik PNS, tabáku GECO a hračkářstvích Bambule, Sparkys a HM Studio. Noví hráči mají na výběr hned ze dvou způsobů, jak se hrou začít. Buď si za 200kč pořídíte krásnou plechovou krabičku, ve které naleznete 2 hrdiny, 6 zbraní, 2 tyčinky se životy a jedno stírátko na setření karet nebo si za 50kč pořídíte booster s jedním hrdinou, zbraní, tyčkou a stírátkem. Scratch Wars je stírací hra, kdy pouhé otevření boosteru nestačí, ale musíte si ještě setřít samotné karty, které jsou různě hodnotné a na světě nenaleznete dvě identické karty! Kromě výše zmíněných balíčků si pak budete moci dokupovat jednotlivé karty (hrdiny a zbraně zvlášť) za 25kč.

   

Vlevo: Autor Jirka Mikoláš spolu s moderátorem Mikolášem Tučkem, Vpravo: Detail na hru

Hru pak můžete hrát jak fyzicky, tak v mobilní aplikaci, kam si své fyzické karty jednoduše nahrajete přes QR kód. Se Scratch Wars jsou opravdu veliké plány. Kromě oficiálních turnajů a ligového hraní budou ve vybraných prodejnách Bambule a Sparkys lidé v oblecích hrdinů, které můžete kdykoliv vyzvat na partičku a vyhrát třeba novou kartu. Hra je momentálně cílena pro český trh, ale již shání distributory pro celý svět. Kromě toho se chystá řada plastových figurek a pracuje se i na stolní hře z celkem propracovaného fantasy světa Scratch Wars.

Youtuber Jirka Král se svou karetní podobou

Že se máme na co těšit svědčí i komentáře pár velikánů. Tak například Peter Adkinson, vydavatel Magic: The Gathering, prohlásil: „Sratch Wars posouvá vývoj sběratelských her na novou úroveň a určitě si zaslouží své místo na trhu,“ zatímco Sean Lashgari, Senior Director ve společnosti Ultra Pro Entertainment, dodává: „Jeden z nejinovativnějších produktů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl.“

Jirka Král podruhé, tentokrát se svou figurkou

Pokud jste natěšení, je dobré dodat, že se jedná o produkt hodně dobře mířený na svou cílovou skupinu, kterou jsou převážně kluci ve věku 10-15 let a mohu to ze svých zkušeností potvrdit. Proto pro mě byla nejvíce potěšující zpráva, že se pracuje i na hráčské verzi Scratch Wars.

Jirkovi samozřejmě přejeme, ať mu vše vyjde a zvládne ukočírovat projekt takovýchto rozměrů!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Přání
Jirko, držím palce, ať to sviští!

6.2.2017 13:37:22

Michalprůša

Otázka
Dobrý den poměrně to chce naky potvrzení o emailu​ já sem ho tam zadával a nic se nestalo furt mi to píše čekající na schválení a já nevím jak to schválit

14.4.2017 10:13:06

Vybíráme z Bazaru

Zajíc a želva
Zajíc a želva
Akt. cena: 345 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas