TROLOGRAFICKY: Virální distribuce - Raxxon

Autor: Miner | 1.8.2017 | 8

Firma Plait Hat Games (Mice and Mystics, Summoner Wars, Dead of Winter) přichází s novou kooperativní hrou z universa Zimy mrtvých. Jedná se o hru Raxxon. Hra se odehrává při vypuknutí nákazy, která postupně přeroste v zombií apokalypsu, tak jak jí známe ze Zimy mrtvých. Hráči se pokoušejí evakuovat nenakažené občany z města, kde se šíří zombie nákaza.

Více než samotná hra mě zaujal způsob distribuce, který firma Plaid Hat Games, potažmo Asmodee zvolila. Hra (zatím) není ke koupení v běžné prodejní síti, ale Plaid Hat Games rozeslali 50 kopií různým recenzentům a každá hra obsahuje pět (některé zdroje uvádějí tři) pozvánek neboli kódů, které umožňují nákup další hry, která bude opět obsahovat pět (nebo tři) pozvánek nebo nákupních kódů chcete-li. Pozvánka vám pouze umožňuje hru zakoupit, nejedná se o žádnou slevu, ani exkluzivní vydání, jde o normální verzi hry, která se zatím prodává jen na pozvánku. Hra zatím není inzerovaná na stránkách dodavale, ale má vlastní stránky, kde mimo jiné můžete sledova šíření nákazy, teda hry :D. Webová stránka se tváří jako stránka farmaceutické společnosti a ta vás ujišťuje, že mají šíření pod kontrolou a není se čeho bát, ale to říkají na záčátku každé zombie apokalypsy a všichni víme jak to dopadá.

Tento experiment vzbudil velký rozruch, takže minimálně o pozornost má hra postaráno. Jako problém se zatím celkem jeví poštovné mimo USA, protože Plaid Hat nabízí poštovné zdarma v rámci USA, ale do Evropy a jinam vychází poštovné téměř na cenu hry, což může být trochu limitující faktor pro řetězové šíření. Ale třeba časem přijdou s evropskou distribucí a zombie virus se navzdory karanténě rozšíří i na starý kontinent.

Uvídíme jak tento virální model bude úspěšný, ale každopádně je to tématické ke hře, která pojednává o šíření nákazy. Nepředpokládám však, že by se z toho stal standardní prodejní model, ale dost možná to bude inspirace pro další vydavatele a v budoucnu uvidíme více podobných tematických nebo jinak netradičních vydávání.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Stránky Raxxonu
Díky za zajímavý článek. Stránky Raxxon Pharmaceuticals jsou fakt výborné. Budu sledovat mapku..

2.8.2017 08:45:38

Vybíráme z Bazaru

Louis XIV od 1,-Kč (počeštěné)
Louis XIV od 1,-Kč (počeštěné)
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas