TROLOGRAFICKY: Války vyvolávačů: Na začátku turnaje neuměl hrát a pak si odnesl bronz

Autor: Shadowulf | 22.2.2018 | 9

V polovině února hostily Pardubice turnaj ve hře Války vyvolávačů, který pořádala Herní liga Pardubice a cenami i materiálně jej podporoval MindOK. Naše oblíbené místo v patře čínské restaurace na náměstí bylo v té době nedostupné, takže jsme se rázem ocitli na palubě hostince Fregata. A možná jsme i dobře udělali. Obsluha to k nám měla blíž a jen pár štamgastů venku na cigaretě prohlásilo, že jsme blázni.

Bodování

Bodování jsem se rozhodl upravit podle vlastního uvážení. Ve výsledkovnicích hráči zapisovali, zda vyhráli či prohráli a kolik nahráli pomocných bodů. Pomocné body se určovaly tak, že si hráči sečetli počet karet soupeřů ve svém magickém i odhazovacím balíčku (beztak to potřebovali na konci partie roztřídit). Původní plán byl sčítat vyvolávací hodnoty jednotek, ale tím pádem by byli v nevýhodě soupeři národů typu Zatracení, kteří mají část jednotek zadarmo. Nápad jsem proto rychle zavrhl a sčítaly se karty jako takové. Jak se ukázalo, pomocné body byly důležité, neboť právě jejich počet rozhodoval o umístění na žebříčku. Uznávám, není to dokonalý způsob, ale pro mě pohodlný a rychlý na párování.

Povolil jsem všechny karty – české i anglické. Balíček jen nesměl odporovat pravidlům. Během turnaje bylo možné balíčky střídat jako ponožky a díky MindOKu bylo mnoho erárních národů na půjčení. Balíčky se měnily docela často a po bojištích běhala pestrá směsice národů. Nejčastěji však byli (jako obvykle) Orkové z tundry. Část hráčů se navzdory bohaté nabídce držela toho „svého“ národa, který mají nahraný.

Přišel, viděl, skoro vyhrál

Jasným důkazem, že Války vyvolávačů jsou naprosto perfektní hrou i pro začátečníky, se stal Dan. Ten během registrace prohlásil, že to v životě nehrál. Ujal se jej proto Kůťa z Herní ligy Pardubice, aby mu během deseti minut vysvětlil základy. Dan se poté chopil armády Orků z tundry a s nimi projel celým turnajem jako nůž máslem. Nakonec se umístil na krásné bronzové příčce. V které jiné hře se vám to stane?

Války vyvolávačů jsou stejnou měrou hrou o geniální taktice a plánování i o prosté náhodě. Byl jsem svědkem mnoha momentů, kdy kostky prostě řekly NE a z jasného vítězství se stala pomalá a potupná prohra. Naopak motivovaný Bojovník Orků z Tundry si dokázal dojít pro soupeřova vyvolávače a s přehledem jej během kola umlátit. Jeho vlastníkovi prostě stačilo házet pětky a šestky. Pro ty, kteří dohráli doslova pro pár minutách, jsem na konci řady stolů rozbalil náhradní deskovku, aby se nenudili.

Šestistěnné neštěstí

Kostky byly také příčinou potupné prohry v posledním kole, kterou utrpěl Růža. Jeho Gildovní trpaslíci si vydupali sérii triumfů a do finálového kola jejich velitel nastupoval s čistým štítem a čtyřmi výhrami. Jeho protivník – Vojta střídal Mentalisty z Orky z tundry a už jednu prohru měl. Všechny šance byly na Růžově straně, neboť i prohra by mu mohla přinést prvenství v turnaji díky velkému počtu pomocných bodů, které nasyslil.

Byla to fakt epická bitva. Trpaslíci Orky doslova skartovali, ale posléze začaly úřadovat kostky, a to do takové míry, že vždy klidný a usměvavý Růža hlasitě nadával jak špaček Jako ze čtyř útoků do soupeřova vyvolávače hodit třikrát jedničku fakt pokazí den.

Zrazen vlastními kostkami nakonec Růža prohrává a na počet vítězných bodů vyhrává Vojta, který si tak odnesl vesmírnou strategii Master of Orion, kterou do turnaje věnoval MindOK.

Pořadí

Jméno – počet výher:poher/pomocné body

  1. Vojta – 4:1/61
  2. Růža – 4:1/54
  3. Dan – 4:1/49
  4. Ota – 3:2/58
  5. Tomáš J. 3:2/30
  6. Pavel V. – 2:3/67
  7. Marek S. – 2:3/54
  8. Tartar – 2:3/48
  9. Hubaj – 2:3/45
  10. Jan H. – 2:3/39
  11. Tomík – 1:4/51
  12. Kůťa – 1:4/49

Přidávám galerii fotek, ale omlouvám se za jejich kvalitu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Mnauk

Turnajová pravidla
Je pěkné, že se ještě někde SW hrají. Jaká prosím používate turnajová pravidla? Zkoušel jsem hledat, ale nic moc úspěch. Chtěl bych udělat miniturnaj pro seznámení s hrou pro pár přátel na našem setkání. Díky. M.

25.2.2018 21:15:47

Mnauk

Turnajová pravidla
Špatně jsem hledal ... už jsem ne našel na "nečekaném" místě :) M.

25.2.2018 21:43:29

Vybíráme z Bazaru

Imperial Settlers (EotN): Wrath of the Lighthouse
Imperial Settlers (EotN): Wrath of the Lighthouse
Akt. cena: 99 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas