TROLOGRAFICKY: rozšíření Star Realms česky a Duplex

Autor: Wolfsen | 14.4.2015 | 3

BlackfirePřestože (kvůli chybě subdodavatele) ještě nevyšla česky ani základní hra Star Realms, tak Blackfire neváhá a už připravuje rozšíření Crisis a Gambit.

Rozšíření Gambit sice obsahuje pouze 18 karet, ale umožňuje kooperativní a solitérní hru. Navíc obsahuje 2 karty žoldnéřských lodí, které si může najmout kterákoli frakce a hlavně 12 karet gambitu. Kdo zná tento šachový termín tuší, že to budou karty, které vám za nemalou cenu dají velkou výhodu.

Rozšíření Crisis se skládá z celkem 4 balíčků po 12 kartách. Každý balíček je nějakým způsobem vyhraněný - v jednom naleznete hrdiny; v jiném mocné pevnosti (a nějaké ty lodičky); v dalším události, které se vyhodnocují, jakmile přijdou do nákupní řady a ve čtvrtém základny (a opět lodě). V každém balíčku je po 2+1 kartě pro každou frakci.

Star Realms: Gambit   Star Realms: Crisis - Heroes   Star Realms: Crisis - Fleets & Fortresses   Star Realms: Crisis - Events   Star Realms: Crisis - Bases & Battleships   Duplex

PiatnikPiatnik na trh uvedl rodinnou slovní hru Duplex. Hráči v ní postupně vykládají karty s písmeny, kategoriemi slov a symboly. Pokud se sejde správná kombinace symbolů, nastane slovní souboj - hráči musí co nejrychleji vyslovit slovo vyložené kategorie, které obsahuje vyložená písmena (podle situace 2 nebo tolik, kolik je hráčů).

Zdroj: FB Blackfiru a Piatniku

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Star realms x Epic card game
V dřívějším příspěvku se psalo, že bude na trh uveden i Star realms v fantasy hávu. Půjde jen o grafickou úpravu nebo se to bude týkat i herní mechaniky?

14.4.2015 15:53:00

tarnow
přiznám se, že jsem star realms nehrál (čekám na českou verzi) a také epic card game mám jen zprostředkovaně, ale domnívám se, že podobnost se Star Realms by měla spočívat především v hratelnosti - přístupná pravidla, snadná příprava a patrně i jistý aspekt LCG, jinak by to měla být asi (relativně) jiná hra

a ještě dodám, že zpráva se týkala anglického vydání, o případném českém vydání Epic Card Game zatím nic nevíme

14.4.2015 16:44:14

porovnání
no já viděl jen krabičku epic a je z toho patrné, že jak u SR půjde o 4 frakce...tož bych tipnul něco hodně podobného

14.4.2015 22:34:47

Vybíráme z Bazaru

Karak II + Promo postava
Karak II + Promo postava
Akt. cena: 730 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas