TROLOGRAFICKY: Nové vydání Robo rally

Autor: Wolfsen | 4.1.2017 | 11

Tahleta aktualita je už řádně vychladlá, přesto si myslím, že stojí za zveřejnění - společnost Hasbro již před Vánoci vypustila na trh nové vydání bláznivé programovací hry RoboRally.

To by samo o sobě nebylo nijak zajímavé, pokud by vedle nové grafiky nemělo toto vydání také zásadně přepracovaná pravidla. Co je tedy v zabijáckém závodu robotů nového?

  • Vlastní programovací balíček - v původní verzi se karty rozdávaly všem robotům z jednoho společného balíčku. V nové verzi si karty bere každý hráč-robot ze svého vlastního balíčku. To jednak snižuje vliv náhody (ruka plná otoček nebo naopak bez otoček je méně pravděpodobná) a jednak to otevírá cestu k další změně.
  • Nový systém poškození - ve starém vydání dostal každý robot o jednu programovací kartu méně za každé poškození. V novém vydání dostává každý robot kartu poškození do svého balíčku podobně jak tomu je třeba v Mage Knightovi nebo Colt Expressu. Nebyl by to ale Richard Garfield, kdyby jen tupě kopíroval prvky z jiných her. Karty poškození se můžete zbavit tím, že si ji naprogramujete a místo ní pak provedete náhodnou kartu ze svého balíčku. Navíc existují různé druhy poškození: trojský kůň vám při provedení dá dvě běžná poškazení, červa místo odhození předáte blízkým robotům a modrá smrt vás prostě zabije jako byste spadli do díry nebo vyjeli z plánu.
  • Pořadí - vlastní programovací balíček ale nese také jednou úskalí. Podle autora již nemá smysl mít u příkazů prioritu (tedy číslo, které udávalo pořadí tahu robotů). Místo něj určuje pořadí robotů jejich vzdálenost od vysílače, z nějž k nim příkazy putují.
  • Nákup vylepšení - hráči si ve staré verzi údajně stěžovali na to, že karty vylepšení se do hry dostanou jen zřídka. Proto nyní každý hráč dostane tři vylepšení do ruky hned na začátku. Aby je však aktivoval, musí zaplatit určité množství energie. Tu mají také nějakou do začátku, její zisk lze naprogramovat a také ji lze získat na určitých polích na plánu. Vedle aktivace vylepšení si mohou hráči za dvě energie také dokoupit další karty vylepšení.

A kdy bude nové RoboRally dostupné v Česku? V některých obchodech už v nabídce je a podle vyjádření BF, který v Česku distribuoval starší verzi, je skladem na jejich německé pobočce, takže dalším objednávkám nic nebrání.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Záchranáři
Záchranáři
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas