TROLOGRAFICKY: Draci útočí na Prahu!!

Autor: matob | 28.7.2017 | 2

Vážení hráči, drazí hračičkové a ctění milovníci fantastických příběhů,

rádi bychom vás všechny pozvali na:  

Otevřené mistrovství Evropy v Dungeons and Dragons miniaturách

Akce se koná ve dnech 11. 8. (pátek) až 13.8. (neděle) roku 2017 v herně Černý rytíř v Praze, asi 3 minuty chůze od metra Florenc.

Nejspíš se ptáte, co že to vlastně ty DnD miniatury jsou. Inu, představte si šachy, kde si můžete vybrat své figury tak, aby uměly přesně to, co od nich žádáte. Jste samozřejmě limitováni několika kritérii jako je bodová hodnota nebo frakce, takže sestavení armády je na celé hře největší problém. K dispozici máte velkou mapu rozdělenou na čtverce plnou překážek (stromy, zdi, vodní toky), na které musíte protivníka přechytračit a v časovém limitu jeho armádu zrubat silou nebo obsadit území, za které získáte dostatek bodů k vítězství. Prostě – tahová strategie, ve které hraje svůj prvek i náhoda (ano, při útoku se musí házet dvacetistěnnou kostkou).

A co na vás čeká?

Páteční program startuje po 17 h a bude se nést v přátelské a uvolněné atmosféře. Zájemcům rádi ukážeme hru (vysvětlit základy zabere okolo 15ti minut) a mohou se začlenit do turnaje příchozích o drobné ceny – veškeré vybavení samozřejmě zapůjčíme na místě zdarma. Dále si budete moci popovídat o hře s čestným hostem a vedoucím herního designu až z USA, k mání budou i ukázky terénů a doplňků (ať již ze dřeva či plastu) pasujících skvěle k jakémukoliv RPG a samozřejmě i jejich zruční autoři.

V řadách hráčů máme i „paintery“ plastových figurek, které se pro hru využívají, takže na pořadu dne určitě bude i možnost pobavit se o barvení a pokochat se jejich výtvory. Samozřejmě nebude chybět možnost vyměnit/prodat/nakoupit figurky! Po uzavření herny budeme pokračovat v debatě v některé z přilehlých hospůdek, neb nejen hraním si je člověk živ.

Sobota se ponese ve znamení hlavní soutěže ve formátu na 200 bodů. V boji o titul se utkají hráči z Anglie, Itálie, Nizozemí, Česka, Slovenska, USA, účast zvažují i borci z Francie a Německa. Startujeme v 10 hodin ráno. Diváci jsou vítáni a samozřejmě jsme připraveni kdykoliv během dne předvést zájemcům hru a uspořádat v případě alespoň tři osob miniturnaj o drobné ceny.

Od zhruba 15 hodin pak opět následuje volné hraní a debatování a výměna figurek. Na přání můžeme předvést hry, které se moc nehrají – například scénář, ve kterém musí parta dobrodruhů porazit obrovského prince démonů Orcuse. Po celou dobu vám rádi nabídneme kávu, čaj nebo pivo a samozřejmě také atmosféru Mistrovství Evropy! A nesjpíš nebude chybět ani debata (v angličtině) o nové podobě pravidel, která mají přilákat díky svému konceptu další nové hráče!

Neděle přinese opět od 10 ráno finálová kola ve 200bodovém formátu a turnaj epických figur ve formátu 500 bodů. Následně nás čeká předání cen nejlepším hráčům a „volná zábava“. A opět platí to, co v sobotu – rádi se vám budeme věnovat!

Pokud jsme vás zaujali, tak věztě, že nic nepotřebujete, vše potřebné vám zapůjčíme na místě.

V případě dotazů, námětů, podnětů, podmetů a dalších piškuntálií neváhejte kontaktovat organizátora na emailu martix@centrum.cz.

Děkuji za pozornost a jménem celého jednočlenného organizačního týmu se těším na setkání.

                                                                                                                                                             Martin Bečvář

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Dungeons and Dragons
Je to tato hra?

http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/dungeons-dragons-miniatures-game-2nd-edition-1609/

29.7.2017 16:09:58

matob

DnD
Rukavicka: presne tak

29.7.2017 20:08:57

Vybíráme z Bazaru

The Witcher Old World Mounted Eredin KS Sundrop
The Witcher Old World Mounted Eredin KS Sundrop
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas