TROLOGRAFICKY: Čas krize - čas příležitostí

Autor: chilly | 15.11.2015 | 5

V rámci známého předobjednávkového systému P 500 společnosti GMT games se do produkční fáze prokousala hra Time of Crisis, kterou má na triku dvojice autorů Wray Ferrell a Brad Johnson.

První jmenovaný je podepsán i pod (mnou oblíbenou) hrou Sword of Rome, kartami řízenou záležitostí z ranného období Římské republiky.

Time of Crisis nás posune o více než 500 let do budoucnosti (oproti Sword of Rome). Řím, nyní již impérium sahající od Británie po Palestinu, se ocitá na pokraji zhroucení. No a problémy jsou vlastně takové převlečené příležitosti.

Minimálně pro mocné Římské rodiny, jejichž hlavy budou představovat až čtyři hráči této hry. Opět budou v hlavní roli karty, ale jejich použití bude odlišné. Zatím co ve Sword of Rome měla každá frakce balíky pevně dané (a odlišné) v Time of Crisis bude sice každý hráč začínat s úplně stejnými kartami, ale v průběhu hry bude svůj deck tvořit. K dispozici budou karty tří barev - červené (vojenské), modré (senátní) a žluté (populační).

S jejich pomocí bude hráč získávat vládu nad provinciemi aby z nich čerpal vliv, za který nakoupí karty nové, nebo naopak nepotřebné, či slabé karty zahodí.

Skutečně zajímavým faktem je, že hráči si své karty nelížou náhodně, ale před každým kolem si je vybírají. Limituje je jen to, že nemohou vybírat z karet odhozených a tedy každá karta z balíku jim dříve, nebo později dojde na ruku.

Jak budou hráči rozvíjet své provincie a vítězit nad nepřáteli, budou postupně nabývat většího a většího věhlasu. Zároveň budou usilovat o titul císaře, ale jeho dosažením hra nekončí, jen ten kdo zároveň dosáhne třicítkového věhlasu, bude vítězem. Další možností jak zvítězit je stát se separatistou. Ten ovšem potřebuje rovných čtyřicet bodů věhlasu. Hra ovšem skončí i v okamžiku kdy na scénu přijde Dioklecián. Pak nepřekvapivě vítězí hráč s nejvyšším věhlasem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel champions cz
Marvel champions cz
Akt. cena: 50 €
Končí za: 9 hodin

Offcanvas