TROLOGRAFICKY: Barony a Metal Adventures

Autor: Wolfsen | 10.4.2015 | 4

MatagotDneska tu máme pár informací o dvou chystaných novinkách od Matagotu.

První z nich - Barony - vás přenese do středověku, kde hráči v roli chudých baronů soupeří o moc a vládu nad rozvrácenou zemí. Jak rozšiřují svá území postupně se stávají vikomty, hrabaty, markýzy či vévody. Jakmile se jeden z hráčů stane vévodou, dohraje se kolo a hra je u konce. Ten, kdo má nejvíce vítězných bodů vítězí a je korunován králem.

Celkově se jedná o (relativně) jednoduché euro, která má potenciál (i díky svému povedenému zevnějšku) zaujmout jak hráče jednodušší Taluvy, tak komplexnější Terry Mysticy. Slibovaná herní doba okolo 45 minut je také příjemným pozitivem.

Barony   Prototyp Barony

Ani druhá hra - Metal Adventures - by neměla hrací dobou přesáhnout 1 hodinu. V této hře se hráči vydají v čase na opačnou stranu než v Barony - tedy do budoucnosti a mezi vesmírné piráty soupeřící o pověst Černovouse vzduchoprázdna. Nejatraktivnější komponentou hry bude nepochybně sofistikované zařízení, které zachycuje stav hráčovy lodi a pověsti. Hráči mezi sebou ohou také uzavírat dohody a aliance a také se zrazovat, ale každá zrada se také projeví na vaší pověsti.

Metal Adventures  Prototyp Metal Adventures

Obě hry by se na trhu měly objevit letos v červnu.

Zdroj: boardgamegeek.com a FB Matagotu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Conquest of the empire
Conquest of the empire
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas