TROLOGRAFICKY: 7 divů pro dva

Autor: PatrikBolas | 11.9.2015 | 5

7 divů světa je velmi oblíbená karetní hra, ve které za pomoci mechaniky draftování budejete divy světa. Slavný autor hry Antoine Bauza (Hanabi, Takenoko, Tokaido...) si je úspěchem této hry velice vědom, proto se pustil do nové podoby svého dítka. Na pomoc si přivzal velice zkušeného designéra Bruna Cathalu (Abyss, Cyclades, Five Tribes...). Společně dali vzniknout hře 7 Wonders: Duel, jež se na trh chystá dle odpočítávání na stránce hry za 27 dní, tedy v den zahájení festivalu her v Essenu.

Duel sdílí se svým velkým bratříčkem prostředí - máme zde 3 věky, barvy karet jsou shodné, vítězství na válku, vědu či občanské vítězství jsou také přítomny, ale herně jde o naprosto odlišnou hru, neboť je čistě pro dva hráče. Způsoby vítězství se liší. Ve válčení jde o přetahování se o panáčka na počítadle. Když s panáčkem dohopkáte až na jeden z konců počítadla (soupeřovo město), vyhráváte hru. Karty vědy byly také pozměněny. Nyní již nedochází k násobení bodů, ale získáváte body přímo z karty, zároveň má každá karta jeden ze sedmi symbolů. Nasbírejte šest různých symbolů a vyhráváte okamžitě. Třetí typ vítězství je klasický - na konci třetího věku vyhrává hráč s největším počtem bodů.

Hlavní změnou je jistě vypuštění celého draftovacího systému, který ve dvou hráčích není tolik zábavný. V Duelu se karty rozloží na stůl do různých obrazců, vždy s několika kartami na vrchu, které zakrývají další řady. Jakmile je uvolněna zakrytá karta, odkryje se a je k dispozici (budou tak vznikat dilemata, zda si vzít kartu, kterou nutně potřebujete s rizikem, že hráči dopřejete něco mnohem lepšího).

 

Nyní došlo k odhalení traileru na hru, který je velice epický. Posuďte sami:

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač - Dobrodružná hra
Zaklínač - Dobrodružná hra
Akt. cena: 1580 Kč
Končí za: 6 hodin

Offcanvas