Pozvánka na Žižcon 2017

Autor: tomasV | 23.8.2017 | 7

TzIřetí zářijový víkend se v Praze na Žižkově uskuteční už druhý ročník festivalu deskových a rolových her s příznačným názvem Žižcon.

Vše začne ve čtvrtek 14. 9. 2017 a bude pokračovat celý víkend až do neděle 17. 9. 2017.

Celá ta sláva se bude konat v netradičních prostorách jediného kostela Československé církve husitské na Žižkově – Komunitní centrum a kostel na Žižkově „Žižkostel“ náměstí Barikád 1 Praha 3. Výtěžek festivalu je věnován právě na podporu sociálních aktivit tohoto centra.

Návštěvníky čeká bohatý program plný rozličných různých aktivit a přednášek, v rámci něktěrých navštívíte i temná zákoutí Žižkova. Takže na co se můžeme těšit?

Deskové hry

N2017_zizcon_03a Žižkoconu vás čeká spousta zajímavých her, které můžete nejen vyzkoušet ale i vyhrát. Tak například se můžete vydat do vesmíru s posádkou lodi BATTLESTAR GALACTICA, zkusit jak jste sehraná posádka při lovu nepřátelské ponorky ve hře CAPTAIN SONAR nebo zda umíte pít jako správný dobrodruh v hospodě u Rudého draka ve hře  RED DRAGON INN.

Navíc bude část her dostupná během festivalu v deskoherně označená jako „Hrej a vyhraj“. Účastníci, kteří si tyto hry zahrají, budou zařazeni do slosování a výherci budou mít šanci si hry na konci festivalu odnést domů.

Více na tomto odkazu.

Rolové hry

Že nevíte, o co jde? Možná když řekneme hra na hrdiny, budete doma. Staňte se mocným barbarem, jenž se ohání dvoubřitou sekerou, tajným agentem jejího veličenstva, vyšetřovatelem v Arkhamu, prostě prožijte s partou přátel úžasná dobrodružství. Na Žižkonu je připraven celá řadu her, stačí si jen vybrat a přihlásit se. Tak popusťte uzdu fantazie a ať se kostky kutálejí.

Více na tomto odkazu.

Larpy

Chcete si zkusit na vlastní kůži, jak umíte improvizovat, řešit problémy či konflikty? Tak tohle je pro vás – divadlo bez diváků ale i režiséra, ponořte se do předem dané role a uvidíte kam to povede. Co je pro vás nachystáno se dozvíte na následujícím odkazu.

A k tomu všemu bohatý doprovodný program –  např. zahrádka s čajovnou a  deskovkami, občerstvovna s pivy s malých pivovarů, možná i nějaká přednáška, šifrovačka …

Takže co dál?

Pro2017_zizcon_02 více informací navštivte stránku festivalu či podrobné stránky s programem, udělejte si čas a přijďte.

V září se na vás těší pořadatelé. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lepkouni - Albi
Lepkouni - Albi
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas