Nové rozšíření pro deskovou hru Descent již brzy

Autor: Zeus | 23.2.2008 | 0

Fantasy Flight Games zveřejnili seriál článků o připravovaném třetím rozšíření společenské hry Descent: Journeys in the Dark. Předchozí dvě byla vcelku klasická rozšíření přinášející nové nestvůry, předměty a úplných novinek vlastně tolik nepřinášela.

Třetí rozšiřující sada pojmenovaná Descent: The Road to Legend naproti tomu slibuje udělat z původní hry - zaměřené spíše na kratší dobrodružství - zábavu ne na jedno odpoledne, ale na několik dní. Aby to bylo možné, přináší velké množství nových herních mechanismů a prvků.

Z nich asi nejpodstatnější je mapa herního světa, díky které se tak dobrodruzi mohou konečně vymanit ze zatuchlých kobek, nadýchat se svěžího vzduchu, zavítat do některé z přátelsky naladěných osad za obchodem či douškem lahodného moku. Samozřejmě i při cestování se občas hrdinové nevyhnou boji o život, zvláště pokud sejdou z cest hlídaných královskými zbrojnoši.

Právě různá setkání při cestách za dalším dobrodružstvím je další ze zajímavých novinek. Na královských cestách může potěšit setkání s cestujícím obchodníkem, ale v nebezpečnějších končinách může skupina narazit na krvelačná monstra nebo dokonce na jednoho z vůdců armád Overlorda. Ti už jsou opravdu mocným nepřítelem i kvůli svému početnému doprovodu.

A samozřejmě zůstává i možnost prozkoumat temná zákoutí různých jeskyň, kobek a ruin. Třeba se v nich skrývá mocný artefakt, který může pomoci dobrodruhům v jejich putování i ve finálním souboji s Overlordem.

Datum vydání je stanoveno na březen 2008, takže na Starém kontinentě potažmo u nás by mohlo být dostupné na začátku dubna. Těšíte se?

Sdílet s přáteli:

Komentáře

RTL
No jelikoz to slibujou uz od lonskeho podzimu a uz asi trikrat posunuli slibovanej termin vydani, tak bych se zatim zas tak neradoval ... ja osobne tipuju spis cerven ... jinak se samozrejme nemuzu dockat ...

23.2.2008 20:25:26

vcelku věřím, že březen (duben) je reálný
Já už teď vcelku věřím, že to bude už ve slibovaném březnu. Za prvé by podle všeho měl být Road to Legend na cestě z tiskárny (a pak už je to jen krůček k dodání do obchodů v Americe). A za druhé si myslím, že by FFG nepublikovalo seriál článků s představením rozšíření 3 měsíce dopředu.

Jinak to nemění nic na faktu, že první ohlášený termín vydání nové hry FFG málokdy dodrží a spíše se to jednou až dvakrát protáhne - proto i pochybuji, že by hru podle námětu Battlestar Galactica vyšla ještě letos, i když byla ohlášena na podzim.

25.2.2008 13:04:13

Merlin

RTL
No pravdou je, ze me trosku prekvapilo zvysovani frekvence preview ... vcera vysel treti a dneska ctvrty ... doufam, ze uz aspon brzo vykopnou pravidla :-) Kazdopadne ale to dost zavani snahou vyvolat vetsi hype, nez si hra zaslouzi ... preci jen jde o treti rozsireni slozity, rozsahly (a drahy) deskovky, ktera skutecne neni pro kazdyho ...

26.2.2008 23:06:12

Vybíráme z Bazaru

Reef
Reef
Akt. cena: 370 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas