MINDOK: Zahrada a Carcassonny skladem

Autor: Wolfsen | 4.4.2017 | 1

MindOK dnes naskladnil novinky Zahradu (Cottage Garden) a rozšíření Carcassonne: Cirkus. Dále na skladě přibyly také dotisky prvních dvou rozšíření Carcassonne: Hostince a katedrály a Carcassonne: Kupci a stavitelé. Všechny Carcassonny jsou již v nové grafice.

O Zahradě se můžete leccos dozvědět z popisu na stránce této hry, takže se zdržím jen u Cirkusu. To je v pořadí už desáté rozšíření Carcassonne a přináší do hry figurku cirkusového šapitó, po jedné figurce ředitele cirkusu pro každého hráče, 20 nových dílků krajiny s místy pro šapitó a trénink artistů a 12 žetonů cirkusových zvířat včetně blechy.

  • Když otočíte kartičku s místem pro trénink artistů můžete místo obvyklých družiníků nasadit svou figurku na toto místo právě jako artistu. Když pak kdokoliv přiloží kartičku do sousedství s mítem pro trénink artistů, může také místo obvyklého družiníka nasadit dalšího artistu. A poté ještě jednou. První dva artisté tvoří základ "meeplí pyramidy" a třetí jim proto stojí na ramenou. Hotovou pyramidu lze obodovat pouze místo umístění figurky nebo na konci hry. Každý artista v pyramidě má hodnotu 5 bodů.
  • Když otočíte první kartičku s místem pro šapitó, položte na něj nejprve žeton zvířete lícem dolů a teprve poté samotné šapitó. Navíc můžete zcela běžně umístit i svého družiníka. Pokud otočíte další kartičku s místem pro šapitó, nejprve se oboduje to stávající. Každý družiník na kartičce s šapitó nebo na kartičce vedlejší přinese svému majiteli tolik bodů, kolik je vytištěno na žetonu zvířete. Teprve poté je možné šapitó přesunout na nový plac.
  • Posledním prvkem jsou ředitelé. Ti se umisťují jako běžní družiníci (nemohou se z nich ale stát artisté) a při uzavření dané oblasti (nebo na konci hry) bodují navíc ještě 2 body za každou přilehlou kartičku z tohoto rozšíření.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zaujala me spise tato novinka u nakladetele MINDOK
http://www.mindok.cz/cz/hry/hry-pro-narocne-5/8595558302697-mars--teraformace-310

4.4.2017 15:29:08

Paulika
Ta ale ještě nedorazila. Ale mělo by to být už brzo.

4.4.2017 16:49:21

Zahrada
Na Cottage Garden se moc těším. Nemáte někdo představu, kdy může být v obchodech?

4.4.2017 18:50:23

každým dnem
Záleží ale jak často tvůj oblíbený obchod objednává od MindOKu.

4.4.2017 19:58:35

Vybíráme z Bazaru

Cortex+ a Cortex 2
Cortex+ a Cortex 2
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas