Malá velká nuda

Autor: Krkavec | 24.4.2016 | 7

„Vaše Veličenstvo, špatné časy nadcházejí, zvědové přinesli zprávy zlé. V zemích okolních mocné hrady budují a v umění magickém se školí. Proslýchá se také, že si nároky vlastnické na naše území činí. Běda nám, můj Pane třikrát bě...“

„Dost. Zmlkni, šašku! Což nepravil jsem již před časem, že právě ti nejmenší často ambice převeliké mají? A tak ti hlupáci věže vysoké staví a jako krysy se množí. Nezbývá i nám, než do polí, lesů a hor vyrazit, tam lány sklízet,po maně pátrat a rudu kutat. NÁS neporazí. Každý ví, že největší z národů je ten náš. Trpasličí.“

Malá krabička, kterou autor ve své skromnosti neváhal vyzdobit svojí podobiznou, v sobě přechovává překvapivé množství herního materiálu. Bohatý je výběr map jednotlivých království. K dispozici je také 13 ras/národů, každý s unikátními schopnostmi, které se odemykají s rostoucí úrovní magie. A tak se vedle sebe mohou ocitnout například: sliční Elfové, bojechtiví Orkové či nemrtví ...ehm... Nemrtví.

Vybráno je a tak už umisťujeme a přesouváme dřevěné pidižvíky, získáváme suroviny, stavíme hrady a sem tam i bojujeme.

Malá velká království jsou, přestože původem z Ameriky, euro suché jako dutina ústní po propité noci. Hra je absolutně prosta atmosféry. Pocit, že se spolu utkávají malé nárůdky se nedostavil, natož abych pocítil sounáležitost s tím svým. Jedinou interakcí mezi hráči je válka. Zde vstupují do hry 12tistěnné „bojové“ kostky. Ale neradujme se, zde nemá náhoda co pohledávat. Pěkně nastavíme na kostce číslo, podle toho kolik surovin jsme ochotni a schopni zaplatit, porovnáme se soupeřem, figurka poraženého jde z kola ven a je po boji.

Srdce hrabivcovo také neplesá žádné vršící se hromádky rudy, jídla nebo many nečekejte, kochat se rostoucím sídlem také nelze, vždyť vše se odehrává jen posunem značky na číselném ukazateli.

Na konci sečtěte body.

Po první rozpačité hře jsem nevrhl střelnou zbraň mezi klasy a dal MVK šanci i v dalších partiích. Jediným výsledkem však bylo, že se mou nejoblíbenějšíí akcí stalo modlení. Modlení se za brzký konec hry.

 

Závěrečné resumé:

+ nekupujete vzduch                 

+ množství ras a map

- pravidla jsou děravá

- faktor zábavnosti jen lehce nad bodem mrazu

- atmosféra na nule

Sdílet s přáteli:

Komentáře

to máš těžko
první slovo z názvu je "Malá", nečekal bych tedy od toho epiku. Já tu hru nevyhledávám cíleně, ale přijde mi jako povedená mikrosimulace 4X her typu Age of Empires, nebo Warcraft (kterých jsem se svého času celkem napařil). Zjednodušení je tam dost, zase za cenu přenosnosti a ceny. Takže ano, rostoucí sídlo tam není, to pak doporučuju vykuchat Pilíře Země a stavět si vedle mapky svoji katedrálu ;))

24.4.2016 21:38:32

teď jsem si uvědomil
že v anglickém názvu je slovo "Epic", takže možná někdo od toho epiku čekat mohl.... no dobře :D

24.4.2016 21:39:10

...
Spojení "Tiny Epic" je, myslím si, v případě těchto her poměrně výstižné. Je to prostě "hodně" v "malém"... Rozhodně bych ale nečekal a ani nehledal epický zážitek u těchto her. MVK konkrétně má svoje mouchy a občas jsem se u hry taky trochu nudil. Na druhou stranu jsem hrál i napínavé partie a pro mě to špatná hra není. Časově nenáročná, jednoduchá, variabilní. Pravda je, že některé národy mi přijdou vyloženě zbytečné. Jiné jsou dobré a některé mě hodně baví. Každý je trochu jiný a za každý se jinak hraje. Což je u téhle "Tiny" hry prostě "Epic" :)

25.4.2016 09:54:36

Vybíráme z Bazaru

Wracking Crew scenar
Wracking Crew scenar
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas